Ετικέτες

27.3.20

Στις 21:00 απόψε αρχίζει η αγρυπνία στο Άγιο Όρος

ΣΤΙΣ 21:00 ΑΠΟΨΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 


Το Άγιος Όρος δεν σταματά να προσεύχεται για την πανδημία που δοκιμάζει τον άνθρωπο.
Απόψε, μετά από απόφαση της Ιεράς Κοινότητας, αναμένεται να τελεστεί αγρυπνία προς την Έφορο του Αγίου Όρους Κυρίαν Θεοτόκον και τον Προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων ,Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη σε όλες τις Ιερές Μονές, τα εξαρτήματα αυτών και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Επίσης, θα τελεσθούν λιτανείες με τα άγια λείψανα και τις θαυματουργές εικόνες κατά την κρίση και την τάξη της κάθε Ιεράς Μονής. Ιερά Αγρυπνία αναμένεται να τελεστεί απόψε σε όλα τα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων .

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους εκφράζουν με αυτό τον τρόπο και την αγάπη τους στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο για τον οποίο προσεύχονται με πόνο στην κυρία Θεοτόκο να τους σκεπάσει τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις που εξέδωσε προ ημερών η Ιερά Κοινότητα αναφέρουν:

Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm - www.peradio.com - ΖΩΝΤΑΝΑ η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών


Στις 19:00 ξεκινά η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών

Πατήστε το play για να ακούσετε ζωντανά 
τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας

Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm - www.peradio.com

Κερκύρας Νεκτάριος: «Ελάτε στις εκκλησίες να κοινωνήσετε»

Κερκύρας Νεκτάριος: "Η Ορθοδοξία έδωσε ταυτότητα στους Έλληνες ...
«Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως…»
Σε μετωπική κόντρα με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε από την 25η Μαρτίου ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, ο οποίος παρά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τις αποφάσεις για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση κυκλοφορίας, κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς προκειμένου να κοινωνήσουν.

Μητροπολίτης Κυθήρων: ''Αναίρεσις εσφαλμένων πληροφοριών''

kithiron serafeim

Υπό του Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ

Θεωρῶ καθῆκον καί ὑποχρέωσίν μου νά ἀναιρέσω τίς κάτωθι ἐσφαλμένες πληροφορίες, πού θίγουν τήν ἠθική ὑπόστασι καί τήν ἀξιοπιστία μου ὡς Ἐπισκόπου καί Ποιμένος τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας.

Ἄν ἡ Ἐκκλησία δεν μιλάει γιά νά μήν ἔρθει σέ ρήξη μέ τό κράτος, ἂν οἱ Μητροπολῖτες δέν μιλοῦν, γιά νά τά ἔχουν καλά μέ ὅλους, τότε ποιός θά μιλήσει; (βίντεο)



γίου Παϊσίου γιορείτου

«Σ' α
τ τ δύσκολα καθένας μς πρέπει ν κάνει τι γίνεται νθρωπίνως κα τι δν γίνεται νθρωπίνως ν τ φήνει στν Θεό.»
«ν δν ντιδράσουμε, θ σηκωθον ο πρόγονοί μας π τος τάφους.»

«ν ο Χριστιανο δν μολογήσουν, δν ντιδράσουν, ατο θ κάνουν χειρότερα.»

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ Archives - halkidikinow.gr

Υπό Αντγου (εα) Θ. Ρουσάκη Επιτίμου Διοικητού Β΄ΣΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εν μέσω της τιτάνιας εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία του Κορονοϊού, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει η ΄΄ μεγαλύτερη εικόνα΄΄ και οι επικίνδυνες εξελίξεις που ταυτόχρονα δρομολογούνται στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών διαφορών, με την εργαλειοποίησης σε πολλά επίπεδα των παρανόμων μεταναστών και προσφύγων από τον Σουλτάνο Ερντογάν. Και αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη κρίση.

ΓΕΝΟΣ ΑΓΝΩΜΩΝΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΟΣ ΑΓΝΩΜΩΝΩΝ

            Εγγίζουν τα διακόσια έτη από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των προγόνων μας για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Το συσταθέν με τη λήξη των εχθροπραξιών νεοελληνικό κράτος πορεύθηκε κατά τις εντολές των ισχυρών «προστατών» του. Και υπήρξαν πολλοί πρόθυμοι να τους υπηρετήσουν με το αζημίωτο. Βέβαια σε κάθε εποχή οι ισχυροί δεν δυσκολεύονται να βρουν στους κατακτημένους λαούς ανθρώπους ιδιοτελείς ή δειλούς και, ως εκ τούτου πρόθυμους να τους υπηρετήσουν. Αποφεύγουμε συνήθως να επισημάνουμε ότι οι εξισλαμισμοί, κατά τη μακρόχρονη περίοδο δουλείας δεν υπήρξαν στο σύνολό τους βίαιοι. Αρκετοί και μάλιστα των οικονομικά ισχυρών υπήρξαν εκούσιοι, καθώς ο κατακτητής, σε περίπτωση μεταστροφής δεν στερούσε την ιδιοκτησία. Οι εξισλαμισμοί των οικονομικά αδυνάτων ακολούθησαν υπό το βάρος των συνθηκών που επέβαλε ο κατακτητής (αρπαγές, αγγαρείες, εξευτελισμοί).

Κολοκοτρώνης:“Παναγία μου, βοήθησε και τούτην την φορά τους Έλληνες διά να εμψυχωθούν”. του κ. Δημήτρη Νατσιού

 «Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν»

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 

«Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει….». 
 «Όπου και να σας βρίσκει το Κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη!», γράφει ο Ελύτης. 

Το μαθηματικό τελεσίγραφο

(κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Μετά λοιπόν "Το τελεσίγραφο του Προφήτη...", πάρτε κύριοι υπεύθυνοι και το τελεσίγραφο του μαθηματικού. Στο διάγραμμα βλέπουμε στον οριζόντιο άξονα τις ημέρες με 1η ημέρα την ημέρα που μια χώρα παρουσιάζει 16-17 θανάτους. Με πορτοκαλί φαίνεται η Ισπανία, με μπλε η Ιταλία, με γκρι η Γαλλία και με κίτρινο η Ελλάδα (είμαστε στην αρχή ακόμα, αλλά και από τα άλλα διαγράμματα φαίνεται να ακολουθούμε αρχικά πορεία Γαλλίας - απέχουμε περίπου 2 εβδομάδες από τα 1000 θύματα). Βέβαια, η εκτίμησή μου είναι ότι θα αλλάξουμε καμπύλη (προφανώς προς το χειρότερο), όταν θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας μας...

Θα μου πείτε ότι σας πανικοβάλλω. Απλά λέω τί θα συμβεί αν αφήσουμε την τύχη μας στους πολιτικούς μας, στους άρχοντές μας, οπότε θα ακολουθήσουμε την πορεία που δίνουν τα μαθηματικά. Έχουμε άλλη επιλογή; Φυσικά και έχουμε:

"ὅπου γάρ βούλεται Θεός, νικᾶται φύσεως τάξις!"

Ανοίγουμε τους ναούς, καλούμε τον κόσμο σε λιτανείες, σε θείες λειτουργίες, σε συμμετοχή στα άχραντα μυστήρια μετά από νηστεία, ειλικρινή μετάνοια και εξομολόγηση. Έχουμε επιλογή, να πιούμε το πικρό φάρμακο με την επιλογή μας και να θεραπευτούμε ή να μείνουμε στο φαινομενικά γλυκό δηλητήριο και να πεθάνουμε. 

 Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω!

Το τελεσίγραφο του Προφήτη...

Προφήτης Ησαΐας

Σχόλιο: Κάθε φορά που διαβάζω την ε΄ Ωδή στον όρθρο της Παρασκευής, σαν να ακούω τον Προφήτη να δίνει τελεσίγραφο... Κάνω μια επιλογή στίχων, αλλά στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Ωδή, αν δεν την έχετε υπ'όψιν. Μέρος των στίχων αυτών τους διαβάζουμε ή τους ψέλνουμε καθημερινά και μετά τον εξάψαλμο στον όρθρο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


Επιλογή στίχων

Δικαιοσύνην μάθετε, οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς.

Πέπαυται γὰρ ὁ ἀσεβής, πᾶς ὃς οὐ μὴ μάθῃ δικαιοσύνην ἐπὶ τῆς γῆς, ἀλήθειαν οὐ μὴ ποιήσῃ, ἀρθήτω ὁ ἀσεβής, ἵνα μὴ ἴδῃ τὴν δόξαν Κυρίου.


Πρόσθες αὐτοῖς κακά, Κύριε, πρόσθες αὐτοῖς κακὰ τοῖς ἐνδόξοις τῆς γῆς.


Κύριε, ἐν θλίψει ἐμνήσθημέν σου· ἐν θλίψει μικρᾷ ἡ παιδεία σου ἡμῖν.


 Οὐ πεσούμεθα, ἀλλὰ πεσοῦνται οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς.



Βάδιζε λαός μου, εἴσελθε εἰς τὸ ταμιεῖόν σου, ἀπόκλεισον τὴν θύραν σου, ἀποκρύβηθι μικρὸν ὅσον ὅσον, ἕως ἂν παρέλθῃ ἡ ὀργὴ Κυρίου.



Ακολουθεί ολόκληρη η ε΄ Ωδή:

Άλλη μια διαχρονική προφητεία...

Ο Προφήτης Ησαΐας | Πεμπτουσία

Σχόλιο: Άλλη μια διαχρονική προφητεία από το σημερινό (27/3/20) ανάγνωσμα της ς΄ (6ης) ώρας. Δεν τα λέει μόνο για τους Ιουδαίους ο Προφήτης...


Προφητείας Ἡσαΐου τὸ Ἀνάγνωσμα
(Κεφ. ΚΘ', 13-23) - (κλικ ΕΔΩ για να δείτε και τη μετάφραση)

Τάδε λέγει Κύριος· Ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος ἐν τῷ στόματι αὐτοῦ, καὶ ἐν τοῖς χείλεσιν αὐτῶν τιμῶσί με, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ' ἐμοῦ, μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες ἐντάλματα ἀνθρώπων καὶ διδασκαλίας.

Διὰ τοῦτο, ἰδοὺ ἐγὼ προσθήσω, τοῦ μετατεθῆναι τὸν λαὸν τοῦτον, καὶ μεταθήσω αὐτοὺς καὶ ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν, καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν κρύψω, οὐαὶ οἱ βαθέως βουλὴν ποιοῦντες, καὶ οὐ διὰ Κυρίου! οὐαὶ οἱ ἐν κρυφῇ βουλὴν ποιοῦντες! καὶ ἔσται ἐν σκότει τὰ ἔργα αὐτῶν, καὶ ἐροῦσι. τίς ἑώρακεν ἡμᾶς; καὶ τίς ἡμᾶς γνώσεται, ἢ ἃ ἡμεῖς ποιοῦμεν; Οὐχ ὡς πηλὸς τοῦ κεραμέως λογισθήσεσθε; μὴ ἐρεῖ τὸ πλάσμα τῷ πλάσαντι αὐτό, οὐ σύ με ἔπλασας; ἢ τὸ ποίημα τῷ ποιήσαντι, οὐ συνετῶς με ἐποίησας;

Ὅσο εἴμαστε σε καραντίνα ἡ κυβέρνηση συστήνει 28 δομές μεταναστῶν στήν ἠπειρωτική Ἑλλάδα!


Η είδηση : Γεμίζει με δομές η χώρα μας σε μία κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνισμό!

Συνολικά 28 νέες δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στην χώρα μας, συστήνονται στην ελληνική επικράτεια. Με κοινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη καθορίζονται οι 28 περιοχές, που θα λειτουργήσουν οι νέες δομές ως περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι δομές "Προσωρινής" Υποδοχής και Φιλοξενίας είναι οι ακόλουθες:

Συγχώρεσέ μας Κύριε…(Για 10 τουλάχιστον λόγους) - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


1. Γιατί ἐνῶ εἴμαστε Κύριε, μία χώρα σκανδαλωδῶς εὐνοημένη στήν διάρκεια τῆς Ἱστορίας, ἀπό Ἐσένα, τήν Παναγία Μητέρα Σου καί ὅλους τούς Ἁγίους μας  καί εἶναι  ἀμέτρητες οἱ στιγμές στήν Ἐθνική καί προσωπική μας ἱστορία, πού μᾶς πῆρες στήν ἀγκαλιά Σου καί μᾶς ἔσωσες,  ἐμεῖς μέ ἕνα Tweet(!) τοῦ πρωθυπουργοῦ μας,  Σοῦ δηλώσαμε ἐπίσημα ὅτι δέν Σέ χρειαζόμαστε πλέον!

Αν σταματήσει στον κόσμο η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, τότε θα γίνει και η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ - "Πρόσχωμεν!!!"


ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ: " Κάποια μέρα που ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, σε όλο τον κόσμο, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ θα γίνει η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ".

Η γιαγιά που έλεγε τους χαιρετισμούς πιο δυνατά από τον ιερέα... και ο κόσμος που δυσφορούσε...

Αποτέλεσμα εικόνας για εκκλησια γιαγια
~ Ήτανε Μεγάλη Σαρακοστή. Μα δε θυμάμαι του πότε… Τρίτοι Χαιρετισμοί. Στο μοναστήρι τους κάναμε αργά τους Χαιρετισμούς. Οι Παρασκευές της Σαρακοστής όπως και να το κάνεις είναι οι πιο χαρούμενες μέρες.
Στη μέση του ναού η εικόνα της Παναγιάς με τα κεριά της και τις κεντημένες ποδιές. Και το ᾽χαμε τυπικό κάθε φορά να βγάζουμε κι άλλη Παναγιά στο προσκυνητάρι να ακούσει τους Χαιρετισμούς.
Τη μια το «‘Αξιον εστί» και μετά την Γλυκοφιλούσα και την Παναγία του Πάθους, εκείνη την εβδομάδα της Σταυροπροσκύνησης. Τούτες οι μικρές αλλαγές ομόρφαιναν τη ζωή.
Το Πάσχα ήταν τότε νωρίς και η Σαρακοστή έπεφτε μεσ᾽ το χειμώνα. Κρύο πολύ. Είχαμε στη λιτή ξυλόσομπα και ο εκκλησιαστικός ο π. Νήφωνας έβαζε κούτσουρα μεγάλα. Ατμόσφαιρα Παπαδιαμαντική.
Τώρα τα αναπολώ με γλυκασμό και νοσταλγία. Τέλειωσε ο κανόνας και ο δεξιός ψάλτης πήρε να λέει αργά το τη Υπερμάχω. Και ο παπάς αργά βγήκε από την ωραία πύλη με το βιβλίο του και το θυματό να διαβάσει τους Χαιρετισμούς.
Θύμιασε με σέβας έκανε τις μετάνοιες και πήρε τη θέση του μπροστά στο προσκυνητάρι.
Ησυχία …
Ξεκινάει ο εφημέριος τους Χαιρετισμούς… και μέσα στη σιγαλιά της ακολουθίας μια φωνή μιας μικροκαμωμένης γιαγιάς ακουγόταν στο βάθος να επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια!!! Οι πιο θερμοί πήραν νωρίς φωτιά. Σσσσσ!
Η φωνή όμως δεν σταματούσε. Σα να το’βαζε πείσμα μάλιστα να ξεπεράσει τον παπά σε δύναμη. Ακόμα και οι πιο μακρόθυμοι έφτασαν να δυσφορήσουν.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 4 δικηγόροι κατά της προσωρινής απαγόρευσης των λειτουργιών στις εκκλησίες



Οι δικηγόροι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πανελλαδικά απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις Εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας

Την 5η Μαίου 2020 θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση 4 πολιτών-νομικών με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πανελλαδικά απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις Εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.