Ετικέτες

24.1.18

Ευχάριστα νέα για την Χριστίνα: Ας συνεχίσουμε να ευχόμαστε για την βιοψία!

Αποτέλεσμα εικόνας για δόξα τῶ θεώ

Τελικά, η Χριστίνα (κλικ εδώ) χειρουργήθηκε με επιτυχία. Αυτή την στιγμή αναρρώνει. Έχει ανάγκη της προσευχής μας, βέβαια, μιας και περιμένει τα αποτελέσματα της νέας βιοψίας. Ας ευχηθούμε η περιπέτειά της που κρατά εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια να λάβει τέλος. Το αίτημά μας, όμως, ας γίνει δεκτό μόνον εφόσον είναι σύμφωνο με το θέλημα του Κυρίου και εφόσον συμφέρει την ψυχής της...

«...πλν οχ ς γ θέλω, λλ᾿ ς σύ... γενηθήτω τ θέλημά σου.»


Λυδία:αν είναι Θέλημα Θεού να επανέλθει, έστω και για λίγα λεπτά, για να της πουν πόσο την αγαπούν οι δικοί της

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Αγαπητοί μου εν Χριστώ φίλοι, μία ευλογημένη γυναίκα, μεγάλη σε ηλικία, ονόματι Λυδία, χτες το βράδυ έπαθε ανακοπή και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης. Η οικογένειά της μας θερμοπαρακαλεί να προσευχηθούμε για εκείνη, μήπως και είναι Θέλημα Θεού να επανέλθει, έστω και για λίγα λεπτά, για να της πουν πόσο την αγαπούν.

Ας υψώσουμε, λοιπόν, τα χέρια μας και ας το ζητήσουμε με απόλυτο σεβασμό, ταπείνωση και φόβο Κυρίου. Ας μην ξεχνάμε: 

«ρχ σοφίας φόβος Κυρίου, σύνεσις δ γαθ πσι τος ποιοσιν ατήν. ανεσις ατο μένει ες τν αἰῶνα το αἰῶνος.» (ψαλ. 110(ρι΄), 10)

Προσευχή για τη νεαρή Ειρήνη (ας θυμηθούμε και τον Παρασκευά)

Αποτέλεσμα εικόνας για συκοφαντία κρίση

Φίλος και μέλος του δικτύου προσευχής μας ζητά να βάλουμε στην προσευχή μας τη νεαρή Ειρήνη, πού βρίσκεται φυλακισμένη στο μακρινό Χονγκ Κονγκ, εξαιτίας ναρκωτικών που βρέθηκαν μέσα στα πράγματά της. Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι αθώα. Ο Θεός ξέρει. Πάντως έχει τεράστια ανάγκη την προσευχή μας, καθώς κοντεύει να καταρρεύσει ψυχολογικά.


Με τη σειρά μου να υπενθυμίσω σε όλους μας και πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό ότι ο Κύριος μας έχει δώσει σχεδόν όλες τις εξουσίες (ακόμα και να εκβάλλουμε δαιμόνια). Μία εξουσία, όμως, μας την έχει στερήσει και την κρατά για τον Ίδιο: την κρίση. Σε εμάς τονίζει: 

Μ κρίνετε, να μ κριθτε· ν γρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, κα ν μέτρ μετρετε μετρηθήσεται μν. τί δ βλέπεις τ κάρφος τ ν τ φθαλμ το δελφο σου, τν δ ν τ σ φθαλμ δοκν ο κατανοες; πς ρες τ δελφ σου, φες κβάλω τ κάρφος π το φθαλμο σου, κα δο δοκς ν τ φθαλμ σου; ποκριτά, κβαλε πρτον τν δοκν κ το φθαλμο σου, κα τότε διαβλέψεις κβαλεν τ κάρφος κ το φθαλμο το δελφο σου. (Ματθ. ζ΄, 1-5)

Και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος στο ίδιο πνεύμα:

«σ τίς ε κρίνων λλότριον οκέτην; τ δί Κυρί στήκει πίπτει· σταθήσεται δέ· δυνατς γάρ στιν Θες στσαι ατόν.» (Ρωμ. 14,4 )

(την μετάφραση μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ στον ενεργό σύνδεσμο του κάθε χωρίου)

Τέλος, είναι πολύ διδακτικό να διαβάσουμε όλοι μας την ιστορία της Σωσάννας:

κλικ 


Ας μην ξεχνάμε και τον Παρασκευά (κλικ εδώ) ο οποίος επίσης ενδέχεται να έχει συκοφαντηθεί και κινδυνεύει με φυλάκιση. Πρόσφατα μάλιστα έμαθα ότι από την στενοχώρια του ο αδερφός μας έχει πάθει καρκίνο... 

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, στον Κύριο να τους ελεήσει και τους δύο άσχετα με το ότι εμείς δεν έχουμε πλήρη γνώση του τί ακριβώς έχει συμβεί σε κάθε περίπτωση. Ας θυμηθούμε:

«βλέπομεν γρ ρτι δι᾿ σόπτρου ν ανίγματι, τότε δ πρόσωπον πρς πρόσωπον· ρτι γινώσκω κ μέρους, τότε δ πιγνώσομαι καθς κα πεγνώσθην.» (Α΄ Κορ. ιγ΄, 12)

Άγιος Παΐσιος: Σφράγισμα ίσον άρνηση

Αποτέλεσμα εικόνας για άγιος παΐσιος


Ενώ ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει στην Αποκάλυψη για το χάραγμα, μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Τί να τους πής; Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς «Γνωστικούς». 

Ένας λέει: «Εγώ θα δεχθώ την ταυτότηταμε το 666 και θα βάλω και έναν σταυρό». 

Πόσο κοστίζει το όνομα της ΦΥΡΟΜ;

 
Ανδρέας Μελεζιάδης

    Κοντεύουν 30 χρόνια, και ακόμα ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, μας βασανίζει ακατάπαυστα, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες και τα πάντα. Το πρόβλημα, είναι η ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
    Όλοι οι λαοί, προβάλουν την ιστορία τους, για να δείξουν πως είναι σημαντικοί σε παγκόσμιο επίπεδο και να αξιώνουν τον σεβασμό των άλλων. Και, λίγο – πολύ, όλοι έχουν την ιστορία τους. Εμείς, έχουμε το προνόμιο, να χάνεται η ιστορία μας στο βάθος των αιώνων, πράγμα που ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ...


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στον απόηχο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου οφείλουμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις, με την ελπίδα να σταματήσει επιτέλους η εθνική διχόνοια:

Θέμος Αναστασιάδης: Δικό σας είναι τ’ όνομα για να το δωσετε, συριζο-κομιτατζήδες;




σχόλιο Γ.Θ : Ολοένα και περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας ξαναγίνονται Έλληνες.

Συγκλονιστικός ο Θ. Αναστασιάδης κατά των Αριστερών!

Δυο-τρία απλά ερωτήματα, όχι προς τους συνειδητούς προδότες, αλλά στους κάθε λογής πολύ χρήσιμους ηλίθιους που αναμασούν το «και τι σημασία έχει στο κάτω-κάτω ένα όνομα», θυμίζοντας το τραγικό «και τι χειρότερο να πάθουμε» των αφελών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ:

1) Αν δεν έχει σημασία μια απλή ονομασία, τότε γιατί γίνεται τόσος χαμός όταν ο Ερντογάν και τα εγχώρια γιουσουφάκια μιλάνε για ΤΟΥΡΚΙΚΗ μειονότητα στη Θράκη και όχι για ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ; Μα προφανώς γιατί ένα όνομα υποδηλώνει και κρύβει πολλά άλλα.

Εκτίθεστε Μακαριότατε! Και μαζί με σας εκτίθενται και οι σύμβουλοί σας!


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας αρχιεπισκοπος ιερωνυμος για το μακεδονικό


Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί μεταξύ των σχέσεων Αρχιεπισκόπου, Ιεράς Συνόδου και της ελεύθερης βούλησης του Ελληνικού Λαού έπειτα από την έμπρακτη συναίνεση και στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου προς την κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

ΑΓΙΟΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ - ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ



Ο ακόλαστος δεν έχει ταπεινό νου και καθαρή καρδιά και τρώγει την τροφή των θηρίων και όχι των αγγέλων. Ο ταπεινός είναι εγκρατής και συνεσταλμένος, ο δε κενόδοξος είναι υπηρέτης της πορνείας.

Κάτι επείγον για απόψε!


Αποτέλεσμα εικόνας για "προς το συμφέρον της αιτήσεως"


Δυο νέοι, αγαπημένοι άνθρωποι, η Μαρία και ο Γιώργος, περιμένουν αύριο κρίσιμα αποτελέσματα...
Το πρωί θα μάθουν αν μετά από 15 χρόνια γάμου θα είναι για πρώτη φορά η Μαρία έγκυος...
Δεν εκβιάζουν την θεία συγκατάθεση...
Θα δεχτούν κάθε αποτέλεσμα με την πεποίθηση πως θα΄ναι "προς το συμφέρον της αιτήσεως"...
Γνωρίζει μονάχα Ο Θεός!
Ζητήθηκε η ένθερμη προσευχή μας!
Μπορεί όποιος διαβάζει τούτες τις γραμμές να τους την αρνηθεί;

Σύντομα και πνευματικά

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχωφελή


(1)«Όσον απομακρυνόμαστε από τους αιρετικούς, τόσον πλησιάζουμε τον Θεόν. Όσο φεύγουμε μακρυά από τους αιρετικούς, τόσον περισσότερον αγαπούμε τον Θεόν». 
(Άγ. Μάρκος Ευγενικός, ο Στύλος και Υπέρμαχος της Ορθοδοξίας)