Ετικέτες

8.7.18

ΑΜΕΣΟ ΜΠΛΟΚΟ στη Συμφωνία των Πρεσπών… ΖΗΤΟΥΝ οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις από το ΣτΕ !


Νέα εξέλιξη στο θέμα των Σκοπίων! Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις με Κατεπείγουσα Αίτηση που κατέθεσαν σήμερα στο ΣτΕ ζητούν την επίσπευση της συζήτησης της Προσωρινής Διαταγής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι την προσεχή Τρίτη, πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (9/7/18 - 15/7/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (9/7-15/7) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)


Μὴν παροργίζουμε τὴ φιλανθρωπία τοῦ Θεοῦ


Τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ἀδελφοί μου, ἁμαρτήσαμε καὶ στὴ συνέχεια ἐξαγνιστήκαμε. Προσβάλαμε τὸν Παντοδύναμο Θεό μας, καὶ γι’ αὐτὸ τιμωρηθήκαμε.

Γερόντισσα Γαβριηλία: «Όταν λέμε το Κομποσχοίνι και σκεφτόμαστε αυτούς για τους οποίους θέλουμε να προσευχηθούμε, κίνητρό μας είναι η αγάπη»




Όταν λέμε το Κομποσχοίνι και σκεφτόμαστε αυτούς για τους
οποίους θέλουμε να προσευχηθούμε, κίνητρό μας είναι η αγάπη.

Πως λύνεται το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης


Είναι κοινός τόπος ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ούτε και η ΕΕ διαθέτει μία επεξεργασμένη στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εξαρτάται αφενός από το ιδεολογικό-πολιτικό πρόσημό τους, αλλά και από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε κάθε χώρα-μέλος. Η πολιτική των ημιμέτρων οδήγησε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Δεδομένου ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις, απαιτείται ολοκληρωμένη κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία να προικοδοτηθεί με επαρκείς πόρους και με τα αναγκαία εργαλεία.

Πατριαρχικόν δείπνον με τους εχθρούς της Εκκλησίας

Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνέφαγε με ανθρώπους που ψηφίζουν αντιευαγγελικούς νόμους, έχουν ταχθή υπέρ της αποδόσεως του όρου «Μακεδονία» εις τα Σκόπια και προωθούν την περιθωριοποίησιν της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Σύνταγμα. Τι να αναμένη κανείς όμως από τον Πατριάρχην, όταν προέτρεξε να συμπαρασταθή εις τον κ. Μπουτάρην, ο οποίος εκθειάζει τον Κεμάλ, υβρίζει τον Σεβ. Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει τας παρελάσεις ομοφυλοφίλων;