Ετικέτες

6.7.17

Ορθόδοξος Γάμος

Ορθόδοξος Γάμος

Συντάκτης  Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης 
Ο ορθόδοξος χριστιανικός γάμος, όταν είναι σωστός και αληθινά ορθόδοξος, φέρνει το ζευγάρι σ’ ένα δρόμο ευτυχίας και ευλογίας, που αρχίζει από την αγάπη και την ενότητα μεταξύ τους και καταλήγει στην αγάπη και την ενότητα με όλους τους ανθρώπους και με τον άγιο και τριαδικό Θεό – το Θεό της αγάπης – δηλ. σ’ έναν προορισμό πολύ πιο πέρα από την προσωρινή γήινη ευτυχία: στην αιώνια ευτυχία, που η ορθόδοξη παράδοσή μας την ονομάζει παράδεισο.

Η θεία λειτουργία ως προεικόνιση της δευτέρας παρουσίας

Η θεία λειτουργία ως προεικόνιση της δευτέρας παρουσίας

Συντάκτης  Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης 

Η δομή της θείας λειτουργίας είναι τέτοια, ώστε να συνιστά συμβολική επανάληψη της ζωής του Χριστού, από τη γέννηση ώς την ανάστασή Του. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη, βαθύτερη ερμηνεία της, σύμφωνα με την οποία είναι συμβολισμός (προεικόνιση) της δευτέρας παρουσίας και της Βασιλείας του Θεού.

Δεν υπάρχει λόγος ταραχής

Σχετική εικόνα
Γράφει Φώτης Μιχαήλ, ατρός

Γιατρέ μου, λέει μέ κδηλη νησυχία γρυπνη μάνα. Τό παιδί μου πό χτές τό βράδυ κοιλοπονάει συνέχεια.

«Παιδί μου εσύ δεν είσαι απ’ αυτόν τον κόσμο. Παιδί μου, εσύ είσαι ένας άγγελος»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Παιδί μου εσύ δεν είσαι απ’ αυτόν τον κόσμο. Παιδί μου, εσύ είσαι ένας άγγελος»
Στο παρόν απόσπασμα ο Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Κρουσταλάκης περιγράφει το μέγεθος της υπακοής του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη. Η υπακοή του ήταν τέτοια που θεωρείται από τους σύγχρονους μοναχούς του Αγίου Όρους ως υπόδειγμα υποτακτικού.