Ετικέτες

14.8.17

Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία και ποια ήταν η ζωή Της;

παναγία

Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της;

Ερμηνεία της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου


Δεκαπενταύγουστος! Το Πάσχα του Καλοκαιριού. Η μεγάλη θεομητορική γιορτή του Αυγούστου, η Κοίμηση της Θεοτόκου, συγκλονίζει κάθε πιστή ψυχή. Ήδη από την πρώτη του μηνός στις εκκλησίες ψάλλονται καθημερινά οι Παρακλήσεις - εναλλάξ η Μικρή και η Μεγάλη. Οι πιστοί προετοιμάζονται -νηστεύουν, εξομολογούνται, κοινωνούν για να γιορτάσουν αληθινά το μεγάλο πανηγύρι.

Δεκαπενταυγουστιάτικες ὧρες στά πάλλευκα τῶν νησιῶν μας Κοιμητήρια


Δεκαπενταγουστο, Σκόπελος π. Κωνσταντνος Ν. Καλλιανός

“Ω το παραδξου θαματος! πηγ τς ζως ν μνημείῳ τθεται κα κλμαξ πρς ορανν τφος γνεται….”

Εικόνες της Παναγίας που μυροβλύζουν


Μαρία Εφορακοπούλου-Παπαχρήστου Παθολόγος-Εντατικολόγος
Με πολλούς τρόπους η Παναγία μας εκδηλώνει την αγάπη της προς τους ανθρώπους. Σε πολλές εικόνες της δίνει ιδιαίτερη χάρη, ώστε αυτές να θαυματουργούν σε όσους με πίστη ζητούν την βοήθειά της.

Αββάς Ισαάκ ο Σύρος: Για την εγκράτεια και τη νηστεία


Με γεμάτο στομάχι μην έχεις την αναίδεια να εξετάσεις και να εξερευνήσεις τίποτε από τα θεία πράγματα και νοήματα, για να μη μετανοιώσεις ύστερα.

Αριστερο-αερολογίες


Σχετική εικόνα

Δεν μας εξέπληξε ο «σύντροφος» Νίκος Βούτσης, που πληρώνεται αδρά από την καταναγκαστική αφαίμαξη της τσέπης των σύγχρονων Ελλήνων ειλώτων, κορόιδων, από τις δηλώσεις του στην Κρατική τηλεόραση  να λέει πως τάχατες δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί! 

Καταρχάς τον αποδοκιμάζουμε, αλλά και τον "κράζουμε" και περιμένουμε κάποιον εισαγγελέα να τον καθίσει στο σκαμνί για τον ρατσισμό και φασισμό που τον διακατέχει απέναντι στον πιστό λαό του Θεού να τον αποκαλεί ως Ταλιμπάν! 

Ιερέας δένει Άγγελο Κυρίου για 375 χρόνια επί της Γης!


...μείνε λίγο έως ανέλθω μέχρι τρίτο ουρανό

σχόλιο Γ.Θ : Ετοιμαστείτε να ανατριχιάσετε...


Ο Μέγας Βασίλειος λέγει ότι εάν ο ιερέας πορνεύσει και νεκρούς αναστήσει πλέον να μην τολμήσει να λειτουργήσει, διότι δύναται με κόπο πολύ να γίνει άγιος και θαυματουργός αλλά ιερέας όχι.