Ετικέτες

4.12.19

Όπως το σκοτάδι είναι ξένο από το φως, το ίδιο ξένος είναι και ο υπερήφανος άνθρωπος από τη Χάρη του Θεού. Δεν θα πρέπει να έχουμε ως σκοπό της ζωής μας την δόξα και την αναγνώριση. Αντί για δόξα, τιμές και εξουσίες ας επιδιώκουμε την ενάρετη ζωή.

 
Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Δεν θα πρέπει να έχουμε ως σκοπό της ζωής μας την δόξα και την αναγνώριση. Αντί για δόξα, τιμές και εξουσίες ας επιδιώκουμε την ενάρετη ζωή.

Ὁ ψευδομητροπολίτης «Πρεσπῶν» δίδει ἀπάντησιν

Ἡ ἀπάντησις ἦλθεν ἀπὸ ἕνα σχισματικόν! Ὁ σχισματικὸς Πρεσπῶν Πέτρος ἐδήλωσεν ὅτι « Ὅσο ἡ Ἐκκλησία ἐπηρεάζεται ἀπὸ τὴν πολιτική, παραμένει παγιδευμένη»! Ὡς ἐπληροφορήθημεν ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα Romfea.gr τῆς 20ῆς Νοεμβρίου 2019:

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος


5 Δεκεμβρίου

Το άφθαρτο πόδι της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Εύχομαι να τρέξει σε όλους τους ασθενείς, πονεμένους, αδικημένους συνανθρώπους μας.

Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και η Παναγία η Τριχερούσα

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους
Κατά την πρώτη περίοδο της εικονομαχίας, ανάμεσα στους υπερασπιστές των εικόνων ξεχώρισε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (676-754 ή 787).


Εκείνη την εποχή η εικονομαχία ήταν στο απόγειό της και ο Άγ. Ιωάννης έγραφε επιστολές υπέρ των εικόνων υποστηρίζοντας τη θέση πως «μέσω της σωματικής μας όρασης φτάνουμε στην πνευματική ενόραση».
Εξοργισμένος από αυτή τη πραγματεία ο αυτοκράτορας Λέων΄Γ πλαστογράφησε ένα γράμμα στο οποίο δήθεν ο Ιωάννης τον ικέτευε να επιτεθεί στη Συρία και το έστειλε στον χαλίφη της Συρίας με ένα φιλικό σημείωμα : «Προφανώς έχεις έναν Χριστιανό προδότη στην αυλή σου….» Ο χαλίφης κάλεσε αμέσως τον Ιωάννη και του είπε : «το χέρι που έγραψε αυτό το γράμμα θα κοπεί…». Εβαλε λοιπόν τον δήμιο κι έκοψε με το σπαθί το δεξί χέρι του Ιωάννη, που έπεσε στο πάτωμα.

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός


4 Δεκεμβρίου


Ο βίος του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου

4 Δεκεμβρίου

Τ κατ κόσμον νομά του ταν Σωτήριος. Ο γονες του, Σωφρόνιος θανασίου κα Μαρία, εσεβες κα νάρετοι χριστιανοί, προσπάθησαν ν ναθρέψουν τν μικρ Σωτήριο «ν παιδεί κα νουθεσί Κυρίου» (φεσ. στ΄ 4). Χωρς ν γνωρίζουν πολλ γράμματα, ζοσαν σύμφωνα μ τ θέλημα το Θεο, κα μ τ καλό τους παράδειγμα καναν τ παιδί τους ν’ γαπήση τν Χριστό. Τν δίδαξαν ν μν γαπ τ πλούτη, ν μ ζητ τν φθαρτ δόξα, οτε ν ποχωρ στς ταπεινς κα μαρτωλς δονς κα πολαύσεις το κόσμου τούτου.

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς4 Δεκεμβρίου