Ετικέτες

10.7.19

Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας


11/7Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.

Αγία Ισαπόστολος Όλγα

11 Ιουλίου


Πλοίο τουρκικής ΜΚΟ αντί για ¨ιατρικά είδη¨ μετέφερε εκρηκτικά…

 
Η κυβέρνηση Ερντογάν προστατεύει τις τουρκικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαίου στην Λιβύη.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (12.9)


Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (12.9)
από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου,δάσκαλο
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924, λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών για την Ελλάδα.

Οι χειρότεροι στηρίζονται στα λόγια και τα χρήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΟΠΙΑ
  Θα είσαι πνευματικός άνθρωπος, όταν

Καμμιά φορά αναγκάζεται ο Θεός να μας περάσει από μια περίοδο σκοταδιού, για να εκτιμήσουμε καλύτερα το δικό Του ΦωςΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ. ''Καμμια φορα αναγκαζεται ο Θεος να μας περασει απο μια περιοδο σκοταδιου, για να εκτιμησουμε καλυτερα το δικο Του Φως''

Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες


10 Ιουλίου