Ετικέτες

9.12.17

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017 - 2018

H Ιντιφάντα ξεκίνησε: Ηχούν οι σειρήνες πολέμου – Μάχες σώμα με σώμα Ισραηλινών – Παλαιστινίων – 3 νεκροί, 300 τραυματίες – Βομβαρδίζουν τη Γάζα


Oι πύλες της κολάσεως τελικά άνοιξαν μετά την κίνηση Ν.Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.Ολοι οι μουσουλμάνοι έχουν ξεσηκωθεί από Λίβανο, μέχρι Ασία, από Ιράν και Τουρκία μέχρι Μαλαισία, Σομαλία κτλ. Επίσημα η Χαμάς, η Φατάχ και η Χεζμπολάχ κάλεσαν σε Ιντιφάντα. Ακόμη και η Αλ-Κάιντα…ενώθηκε μαζί τους! Από χτες αλλά ειδικά σήμερα οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 νεκροί και 300 τραυματίες με το Ισραήλ να μεταφέρει συνεχώς δυνάμεις ενισχύοντας την Αστυνομία και τον Στρατό του στις κρίσιμες περιοχές.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΚZ΄ (Ι΄ Λουκά)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ ς´ 10 - 17

Εὐαγγελικὸ ἀνάγνωσμα Κυριακῆς ΚΖ΄ [Ι΄ Λουκᾶ]

Αποτέλεσμα εικόνας για συγκύπτουσα γυναίκα
κατά Λουκάν, ιγ΄ 10-17

Κυριακή ΚΖ´ (Ι´ Λουκά): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Κυριακή ΚΖ´ (Ι´ Λουκά)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017:

«Δικηγόρος των Χιμαριωτών ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα»



Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, σε πολλές περιπτώσεις, ενώ είναι πηγή έμπνευσης για τον αλβανικό αλυτρωτισμό στην Ελλάδα,  έχει αναλάβει το ρόλο του δικηγόρου των Χιμαριωτών, σε αντίθεση με την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, που αντί να παρεμβαίνει δραστικά, συμβουλεύει τους πολίτες της ελληνικής κοινότητας να πάνε στα δικαστήρια,  όταν διαπιστώνουν ότι ζημιώνονται, γράφει το αλβανικό κείμενο του ομογενούς Σταύρου Μάρκου ή Σταυρί Μάρκο.

Είναι σαν να σου λέει ο Θεός: «Εδώ είμαι, στάσου λίγο και πρόσεξε…»



Επιτρέπει ο Θεός, αδελφέ μου, να έχεις ένα πρόβλημα, έναν πόνο, μια δυσκολία, να περνάς κάτι που ίσως σε συντρίβει ως τα κατάβαθα της υπάρξεώς σου. Αυτό είναι ευλογία, είναι επίσκεψη του Θεού.
Είναι σαν να σου λέει ο Θεός: «Εδώ είμαι. Στάσου λίγο και πρόσεξε. Γύρνα και κοίταξέ με. Μη βουλιάζεις μέσα στην όποια πραγματικότητα.

Άγιος Νεκτάριος: «Μη σαν φοβίζει τίποτα, όλα νικιούνται»




Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και άγιοι. Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών. Ας προσέξουμε μήπως, για χάρη της παρούσας ζωής, στερηθούμε τη μέλλουσα, μήπως, από τις βιοτικές φροντίδες και μέριμνες, αμελήσουμε το σκοπό της ζωής μας.