Ετικέτες

4.12.18

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος


5 Δεκεμβρίου

Η μάχη των Θερμοπυλών

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μάχη των Θερμοπυλών

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Το άφθαρτο πόδι της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Εύχομαι να τρέξει σε όλους τους ασθενείς, πονεμένους, αδικημένους συνανθρώπους μας.

Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και η Παναγία η Τριχερούσα

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους
Κατά την πρώτη περίοδο της εικονομαχίας, ανάμεσα στους υπερασπιστές των εικόνων ξεχώρισε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (676-754 ή 787).


Εκείνη την εποχή η εικονομαχία ήταν στο απόγειό της και ο Άγ. Ιωάννης έγραφε επιστολές υπέρ των εικόνων υποστηρίζοντας τη θέση πως «μέσω της σωματικής μας όρασης φτάνουμε στην πνευματική ενόραση».
Εξοργισμένος από αυτή τη πραγματεία ο αυτοκράτορας Λέων΄Γ πλαστογράφησε ένα γράμμα στο οποίο δήθεν ο Ιωάννης τον ικέτευε να επιτεθεί στη Συρία και το έστειλε στον χαλίφη της Συρίας με ένα φιλικό σημείωμα : «Προφανώς έχεις έναν Χριστιανό προδότη στην αυλή σου….» Ο χαλίφης κάλεσε αμέσως τον Ιωάννη και του είπε : «το χέρι που έγραψε αυτό το γράμμα θα κοπεί…». Εβαλε λοιπόν τον δήμιο κι έκοψε με το σπαθί το δεξί χέρι του Ιωάννη, που έπεσε στο πάτωμα.

Νέα αιτήματα προσευχής: Σπυρίδων, Γεώργιος και Χριστίνα, Ελένη, Νικόλαος, Ιωάννης

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα αιτήματα προσευχής:

Έχουμε τα εξής νέα αιτήματα για όσους θέλουν και μπορούν να προσευχηθούν ή έστω για όσους μπορούν να δώσουν ονόματα σε ιερείς, ιερομονάχους, μοναχούς και γενικά ανθρώπους της προσευχής. Ευκαιρία είναι πάντως την περίοδο που διανύουμε να κάνουμε λίγη παραπάνω προσπάθεια και η προσευχή για τους πονεμένους αδερφούς μας είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. Μπορούμε να προσευχηθούμε με τη βοήθεια κομποσκοινιού, να μνημονεύσουμε τα ονόματα μετά από ανάγνωση του ψαλτηρίου ή μετά το απόδειπνο ή σε συνδυασμό με κάποια παράκληση στην Παναγία ή σε κάποιον Άγιο ή Αγία κτλ. Άλλωστε το ίδιο θα θέλαμε κι εμείς να κάνουν οι άλλοι για εμάς όταν θα βρεθούμε κι εμείς σε παρόμοια ανάγκη...

Σπυρίδων:  οικογενειάρχης, μεσήλικας  που έμαθε ότι έχει καρκίνο στην ουροδόχο κύστη. Αρχίζει χημειοθεραπείες και η ψυχολογία του είναι πολύ πεσμένη. Ας δώσουμε ένα "χεράκι βοηθείας"...

Γεώργιος και Χριστίνα: ζεύγος με πολλά προβλήματα υγείας

Ελένη: 50 ετών: καρκίνος μαστού.  

Νικόλαος: να τον φωτίσει ο Θεός να βρει τον δρόμο του και να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Ιωάννης: να του δώσει ο Θεός δύναμη να αντιμετωπίσει τους πειρασμούς και να αντεπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. 


ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 6η

Σχετική εικόνα

ΠΛΑΝΑΣΘΕ, Κ. ΤΣΙΠΡΑ,

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! 

 

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! 

 ΘΕΜΑ: Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

 ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ