Ετικέτες

28.3.19

Σεραφείμ των Ελλήνων: Δεν μπορούν να πειράξουν την Αγιά Σοφιά


Πειραιώς Σεραφείμ: Για την υφαλοκρηπίδα, τις Τουρκικές προκλήσεις, την Αγιά Σοφιά αλλά και τις προωθούμενες αλλαγές του ποινικού κώδικα από την ροζουλί κυβέρνηση

«Αν ο γιος μου δεν θέλει να πεθάνει για την πατρίδα, τότε δεν είναι άξιος να ζει και να γνωρίζεται ως υιός μου». Η επιστολή του Λάμπρου Τζαβέλα στον Αλή πασά και η ηρωική νίκη των Σουλιωτών εναντίων των Τούρκων...


Το 1792 ο Αλή πασάς συνέλαβε ένα σχέδιο για την οριστική υποταγή του Σουλίου. Προσποιήθηκε ότι θα εκστράτευε εναντίον των πασάδων του Δελβίνου και του Αργυροκάστρου. Για την εκστρατεία αυτή, ζήτησε από τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων σουλιώτικων γενών, Γεώργιο Μπότσαρη και Λάμπρο Τζαβέλα, τη συνδρομή τους. 

Αθεΐα: Το καύχημα της εποχής μας

Φώτης Κόντογλου

«Νυξ αφεγγής τοις απίστοις, Χριστέ, τοις δε πιστοίς φωτισμός.

Αθεΐα! Τίτλος μεγάλος και καύχημα για τον σημερινόν άνθρωπο. Όποιος τον αποχτήσει (και για να τον αποχτήσει, φτάνει να χειροτονηθεί μοναχός του άπιστος), γίνεται παρευθύς στα μάτια των άλλων σοφός, κι’ ας είναι αμόρφωτος, σοβαρός, κι’ ας είναι γελοίος, επίσημος κι’ ας είναι αλογάριαστος, υπεράξιος κι’ ας είναι ανάξιος, επιστήμονας κι’ ας είναι κουφιοκέφαλος.

Πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος μαινόμενος κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος μαινόμενος κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα…
Στη σκληρότερη ανάρτησή του μέχρι τώρα, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, εξαπολύεει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς την, μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ακεραιότητα… Ας δούμε τι γράφει:
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των κύριων Κατρουγκαλου και Κοτζιά για τα «δικαιώματα της Τουρκίας», πραγματικά ανησυχώ. Στην αρχή εξεπλάγην, στη συνέχεια θύμωσα πολύ, πλέον όμως ανησυχώ πολύ. Ως Έλληνας αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας.

Ανάγκη προσευχής για τον μικρό Βασίλη, τον Γιαννάκη και την Ελένη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Ας μπούμε στη θέση των αδερφών μας, ας φανταστούμε το δικό μας παιδί ή ο δικός μας άνθρωπος να είχε ένα τέτοιο πρόβλημα υγείας. Ας πονέσουμε μαζί τους, ας κάνουμε τον πόνο προσευχή και ας αφήσουμε την τελική απόφαση στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Ἔχοντες οὖν ἀρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τοὺς οὐρανούς, Ἰησοῦν τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ, κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας. οὐ γὰρ ἔχομεν ἀρχιερέα μὴ δυνάμενον συμπαθῆσαι ταῖς ἀσθενείαις ἡμῶν, πεπειραμένον δὲ κατὰ πάντα καθ᾿ ὁμοιότητα χωρὶς ἁμαρτίας. προσερχώμεθα οὖν μετὰ παῤῥησίας τῷ θρόνῳ τῆς χάριτος, ἵνα λάβωμεν ἔλεον καὶ χάριν εὕρωμεν εἰς εὔκαιρον βοήθειαν. (Εβρ. 4,14-16)
 

Βασίλειος: Τα νέα για τον μικρό Βασίλη που είχαμε και παλιότερα στην προσευχή μας δυστυχώς δεν είναι καλά. Μάλλον έχει χρόνια παγκρεατίτιδα αγνώστου αιτίας. Είχε γίνει λάθος στην μαγνητική και εδώ και έναν χρόνο το πρόβλημα υπήρχε, αλλά οι γιατροί δεν το είχαν δει! Αυτό που εύχονται οι γονείς οι οποίοι είναι συντετριμμένοι είναι να γίνει ένα θαύμα και το παιδί να γίνει καλά. Οι γιατροί ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Τώρα οι γονείς προσεύχονται να έχει μια πολύ ήπια μορφή χωρίς πολλές παρενέργειες. Μας παρακαλούν πολύ να το κάνουμε συνεχώς θέμα προσευχής και να δώσουμε το όνομα όπου εμείς κρίνουμε. 

Ιωάννης 15 ετών: Παρακαλώ να προσευχηθούμε υπέρ αναρρώσεως του μικρού Γιαννάκη που χειρουργήθηκε στο κεφάλι σήμερα 27-3-19.

Ελένη 55 ετών: είναι πολύ άρρωστη. Έχει επιληψία και εγκεφαλίτιδα. Παρακαλώ να προσευχηθούμε γι' αυτήν.