Ετικέτες

15.5.21

Κυριακή των Μυροφόρων

3η Κυριακή από του Πάσχα

Νέο σκληρό lockdown για τη μισή Ελλάδα - Ποιές περιοχές θα κλειδωθούν μέσα ξανά;

 


Pronews TV

Έτοιμη να κλείσει πάλι με lockdown την μισή Ελλάδα είναι η κυβέρνηση, καθώς ανακοινώνεται ότι η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Καρπάθος και ο Μυλοποτάμος Ρεθύμνου είναι οι πρώτες περιοχές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε σκληρό lockdown, την ημέρα που υποτίθεται αίρεται, ενώ έτοιμοι να κάνουν ανακοινώσεις για lockdown είναι και για την Ρόδο, αλλά και για την Πάρο!

Πολύ πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, βάσει των κανόνων που ακολουθούν οι κυβερνητικοί, να κλείσουν εκ νέου αυτές τις περιοχές!

...ανάπτυξη τσιπ που μπορούν να εισαχθούν στο σώμα με υποδερμική βελόνα και να επικοινωνούν μέσω υπερήχων...

 


Σχόλιο: Όπως βλέπουμε όταν οι "επιστήμονες" βάζουν κάτι στο μυαλό τους σιγά-σιγά το πραγματοποιούν. Η νανοτεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και αυτό που φάνταζε πριν λίγο καιρό ως συνωμοσιολογία και επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Κάπως έτσι ξεκίνησε κάποτε και η ιδέα για την ατομική βόμβα. Και τελικά όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και εξελίχθηκε περαιτέρω...

Ερευνητές στο Columbia Engineering αναφέρουν πως δημιούργησαν αυτό που, όπως λένε, είναι το μικρότερο σύστημα μεμονωμένου τσιπ (single-chip system), όγκου κάτω του 0,1 κυβικού χιλιοστού- μικρό σαν κόκκο σκόνης και ορατό μόνο με μικροσκόπιο.

Η επικοινωνία με αυτό, καθώς και η τροφοδοσία του με ενέργεια, γίνεται μέσω μικροκυμάτων. Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science Advances.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ρατσιστικό κρεσέντο διχασμού. Προτείνει μεγάλα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους!

 


Σχόλιο: Τα γνωστά καραγκιοζιλίκια... Αφού γνωρίζετε ότι οι εμβολιασμένοι και μπορούν να νοσήσουν (εσείς υποστηρίζετε απλά ότι θα νοσήσουν πιο ελαφρά) και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, πώς είναι δυνατόν να τους δίνετε προνόμια, π.χ. να μην φορούν μάσκα κ.α.; Δηλαδή τώρα που "δεν κινδυνεύουν" οι ίδιοι ας αρχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και χωρίς μέτρα προστασίας, για να κολλήσουν τους μη εμβολιασμένους;;; Ωραία λογική!

Αδιανόητες προτάσεις έθεσε στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ένας από τους πιο προβεβλημένους «ειδικούς» των συστημικών μέσων, των τελευταίων μηνών.

Σε ένα κρεσέντο ρατσισμού υγειονομικής χροιάς το οποίο μας παραπέμπει απευθείας σε σκοτεινά καθεστώτα όπου ολόκληρες κοινωνίες χωρίζονταν σε «καθαρή φυλή» και λοιπούς… υπανθρώπους, ο εν λόγω επιστήμονας ζήτησε να επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ο «ειδικός» που εκτός από γιατρός φαίνεται πως επιθυμεί να αναλάβει και χρέη υγειονομικού χωροφύλακα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρειάζονται συγκεκριμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως η μη χρήση μοριακού τεστ σε ταξίδι, μιλάμε για το καλοκαίρι, ή η μη χρήση μάσκας. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο».

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

 


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Ἑρμηνεία τοῦ Πάτερ ἡμῶν, ἀπὸ τὶς Κατηχήσεις τοῦ Ἁγίου Ἀμβροσίου, ἐπισκόπου Μεδιολάνων.

Κυριακή Μυροφόρων: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

Κυριακή Μυροφόρων


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, τις ακολουθίες εσπερινού και όρθρου (χωρίς ή και με μουσικά), ηχητικά κ.α. για την Κυριακή των Μυροφόρων:


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής των Μυροφόρων

 


Πράξεις Αποστόλων (στ' 1-7)





Ευαγγελική περικοπή Κυριακής των Μυροφόρων

 

Κα διαγενομνου το σαββτου 
Μαρα  Μαγδαλην κα Μαρα  το ακβου κα Σαλμη
...
κα εσελθοσαι ες τ μνημεον 
εδον νεανσκον καθμενον ν τος δεξιος, 
περιβεβλημνον στολν λευκν
...


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΙΕ´ 43 - 47 και ΙϚ´ 1 - 8

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Πάσχα 2021: Η χαρά της Αναστάσεως και η πίκρα από τα συμβαίνοντα.