Ετικέτες

3.9.18

Το να προσεύχεται κάποιος έτσι κάθε πρωί δεν είναι εύκολο.


Γέρων Σωφρόνιος
Το να προσεύχεται κάποιος έτσι κάθε πρωί δεν είναι εύκολο.
Αλλά εάν προσευχόμαστε με όλη την καρδιά μας και με μεγάλη προσοχή, η μέρα μας σφραγίζεται με την προσευχή και κάθε γεγονός παίρνει διαφορετικό χαρακτήρα.

Αρχ. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Ανοικτή επιστολή
Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος
Παναγιώτατε, Από τινων ετών κατώδυνον το Πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το συνειδητώ πιστεύον πλήρωμα , παρίσταται θεατής επικινδύνων προς την Πίστην ακροβασιών του Πρώτου της Ορθοδοξίας Επισκόπου. Ούτως, ίνα παραλίπωμεν άλλου είδους ακροβασίας, η προς τον Πάπαν και τον Παπισμόν συμπεριφορά Υμών και τινών Υμετέρων αντιπροσώπων, ρίπτει εις άφατον θλίψιν, αλλά και φοβεράν ψυχικήν δοκιμασίαν, τα αληθώς ορθοδοξούντα τέκνα της Εκκλησίας.

Κίνδυνος σχίσματος στην Ορθοδοξία


Η Ορθοδοξία έχει περάσει πολλές κρίσεις: σχίσματα, διαφωνίες για κορυφαία θεολογικά θέματα που οδήγησαν σε αιρέσεις, παρεμβάσεις της κοσμικής εξουσίας, δολοπλοκίες, ίντριγκες. Στο πέρασμα των αιώνων υπήρξαν προκλήσεις και ακρότητες. 

Σε… υπαίθριο πάρκινγκ στην πόλη Δοϊράνη της ΠΓΔΜ, τους δόθηκε η “μακεδονική” γλώσσα


Την προχειρότητα και τον «ανάλαφρο», σχεδόν αμέριμνο τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός «επέλυσε» ένα από τα ζητήματα που χώριζαν την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, αποτύπωσε σε ομιλία του στην Σκοπιανή πλευρά της λίμνης Δοϊράνης, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ – Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 7:00 στο Βελλίδειο – Όλη η λίστα με τα δρομολόγια λεωφορείων από όλη την Ελλάδα

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

«Περιμένουμε περίπου 400 – 500 χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ. Ήδη έχουν ναυλωθεί 600-700 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, που πιστεύουμε θα φτάσουν τα 1.500. Όμως εμείς περιμένουμε την μεγάλη αντίδραση των Θεσσαλονικέων» δηλώνει το μέλος της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, Ισαάκ Ζελιαλίδης.
                                                              Ε. Δ. Ω