Ετικέτες

3.9.18

Σε… υπαίθριο πάρκινγκ στην πόλη Δοϊράνη της ΠΓΔΜ, τους δόθηκε η “μακεδονική” γλώσσα


Την προχειρότητα και τον «ανάλαφρο», σχεδόν αμέριμνο τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός «επέλυσε» ένα από τα ζητήματα που χώριζαν την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, αποτύπωσε σε ομιλία του στην Σκοπιανή πλευρά της λίμνης Δοϊράνης, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.Όπως είναι γνωστό οι δύο πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζονται ακόμη και σήμερα, ότι χάρις στην εξαιρετική προσωπική τους επαφή κατάφεραν να ξεπεράσουν τα «προβλήματα» που αντιμετώπισαν οι δύο κυβερνήσεις κατά την διαπραγμάτευση για την επίλυση του ονομαστικού ζητήματος, καθώς και των αλυτρωτικών διεκδικήσεων της ΠΓΔΜ έναντι της Ελλάδας.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Βαλκανικό Περισκόπιο» όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Ζάεφ σε συγκέντρωση οπαδών του στην σκοπιανή πλευρά της λίμνης Δοϊράνης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε με «κατανόηση» το αίτημα των Σκοπιανών και αποδέχτηκε την θέση τους για την γλώσσα των κατοίκων της ΠΓΔΜ… με σχετική άνεση.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποδέχτηκε την ύπαρξη της λεγόμενης «Μακεδονικής» γλώσσας κατά την διάρκεια μιας συζήτησης που είχε μαζί του σε ένα… υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων στην πόλη της Δοϊράνης στην ΠΓΔΜ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είπε στους οπαδούς του κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι, «σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας». Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτό συνέβη στη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Επιπλέον, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί μια καλή συμφωνία, ότι η μακεδονική γλώσσα και η ταυτότητα έχουν εξασφαλισθεί, όπως ποτέ πριν η «Μακεδονία» έχει την υποστήριξη των μεγάλων κρατών στον κόσμο και ότι η σημαία της ‘Μακεδονίας’ θα κυματίζει ισάξια μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες μας θα δείξουν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο μέσω αυτού του δημοψηφίσματος, τη γενναιότητα ότι φροντίζουν για τις επόμενες γενεές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του κράτους και οικονομικά οφέλη για κάθε πολίτη της «Μακεδονίας», λόγω των επενδύσεων και των διαθέσιμων κονδυλίων της ΕΕ.

Εάν οι δηλώσεις του Ζάεφ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα εάν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στους οπαδούς για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε την αναγνώρισε την «Μακεδονική» γλώσσα είναι αληθινά τότε εγείρεται πλήος ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε αυτή την απόφαση, κατά κυριολεξία στον δρόμο και όχι σε ένα χώρο όπου θα είχε και την υποστήριξη πιο ειδικών συνεργατών του.

Σε τελική ανάλυση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων που έχουν καταγωγή από την Μακεδονία, δεν μπορεί να αποφασιστεί σε μια βόλτα στο δρόμο σε ένα παρκινγκ αυτοκινήτων τόσο απλοϊκά, τόσο εύκολα.

Όλες αυτές τις εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών οι δύο πλευρές και πρωτίστως η ελληνική διακήρυττε στο λαό ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα μια μακροχρόνιας σκληρής διαπραγμάτευσης όπου η Αθήνα προσπάθησε να κερδίσει τα περισσότερα.

Τελικά εάν τα λεγόμενα του Ζάεφ είναι αληθινά φαίνεται ότι η αναγνώριση της «Μακεδονικής» γλώσσας από την ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν μία τόσο δύσκολη υπόθεση για τον Ζάεφ αφού την κέρδισε από τον Έλληνα πρωθυπουργό… βολτάροντας σε ένα υπαίθριο παρκινγκ… Τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.