Ετικέτες

3.10.16

Επιστολή Μακαριωτάτου προς Πρωθυπουργό και Προέδρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων για το μάθημα των Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακαριώτατος

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Πρωθυπουργό και τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με το ανησυχητικό ζήτημα που έχει προκύψει με το μάθημα των θρησκευτικών.

Παράκληση Αγ.Αναστασίας Ρωμαίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Αναστασία η Ρωμαία


Παράκληση Αγ.Αναστασίας Ρωμαίας
(χωρίς συμμετοχή ιερέως)
Ψάλλουν μοναχές της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Η Αγία Αναστασία η Ρωμαία τιμάται την 29η Οκτωβρίου

Ανοικτή Επιστολή προς την Ιερά Επιστασία Αγ. Όρους και την Ιερά Σύνοδο



ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ”
εκπροσωπούμενη από τον κ. Γεώργιο Κεφαλιακό
e-mail: ellinikinafs@gmail.com

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2016
Αγ. Ιερομ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου



Προς: Ιεράν Επιστασίαν Αγίου Όρους
Κοινοποίηση: Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος



Σεβαστοί μας Πατέρες,

Θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας σε εξέλιξη!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγία αναστασία ρωμαία Ι.Μ. Γρηγορίου

Σχόλιο: Δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση (εδώ)


Θυμάστε που πριν από 4 μήνες σας είχαμε ζητήσει να προσευχηθείτε κι εσείς μαζί μας για την Σπυριδούλα (κλικ εδώ). Εκτός από την δική μας προσευχή, αποφάσισα να ζητήσω και την βοήθεια των πατέρων της Ι.Μ. Οσ. Γρηγορίου Αγ. Όρους. Μάλιστα με είχαν καλέσει, για να με ρωτήσουν πώς πήγαινε η μικρή και με είχαν ενημερώσει ότι προσεύχονται ιδιαίτερα για παιδιά που έχουν επιθετική κοινωνική συμπεριφορά. Δυστυχώς, όταν είχα ζητήσει την βοήθεια η σχολική χρονιά έληγε, οπότε δεν είχα πλέον πληροφόρηση για την μικρούλα. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι οι πατέρες συνέχισαν να προσεύχονται.

Εμπειρίες από θαύματα στην Ι.Μ. Οσ. Γρηγορίου Αγ. Όρους



★ Πριν πάω στο στρατό, προσεβλήθην από υπεροξεία ισχυαλγία, περιοδική μεν, μα αφόρητη. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, όταν μ’ έπιανε, κι έπεφτα κάτω, όπου κι αν βρισκόμουν. Κανένα ιατροφαρμακευτικό μέσον, ούτε θερμόλουτρα, ούτε ο στρατός μπόρεσαν να με θεραπεύσουν. Μόνιμη, μαρτυρική η κατάσταση.

Είχε χτυπήσει τατουάζ... ΣΥΡΙΖΑ – Πήγε και το αφαίρεσε [εικόνες]


Κι όμως βρέθηκε άνθρωπος που είχε χτυπήσει τατουάζ με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά, έσπευσε μετανιωμένος ως... κοψοχέρης, να το αφαιρέσει. Και το κατάστημα αφαίρεσης τατουάζ, βρήκε τον καλύτερο... διαφημιστή του, αναρτώντας την επέμβαση στην ιστοσελίδα του στο facebook.

Τι μπορεί να γίνει με τα θρησκευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπος μηναογλου

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι φίλοι και γνωστοί με ρωτούν με αγωνία για την τύχη του μαθήματος των θρησκευτικών. Όσοι μάλιστα έχουν παιδιά στο σχολείο ανησυχούν πραγματικά και δεν ξέρουν τι να κάνουν με την νέα αυτή συμφορά που μας βρήκε. 

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ!

Ο τιμωρός Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Αίσθηση προκάλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμότειχου Δαμασκηνός με την επιστολή συμπαθείας προς τον φίλο του, όπως φαίνεται, κ.Φίλη, αφού λίγο πολύ θλίβεται για τον απρεπή  τρόπο συμπεριφοράς του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου!  (κλικ εδώ) 

Μητροπολίτης Σιατίστης: "Ο Φίλης ως κοινός λασπιάς είναι ακατάλληλος και απαράδεκτος"

Μητροπολίτης Σιατίστης: Ο Φίλης ως κοινός λασπιάς είναι ακατάλληλος και απαράδεκτος
Σχόλιο: Αφιερωμένο στον "Εκκλησιαστικό" Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό Διδυμότειχου που έσπευσε να τείνει χείρα βοηθείας στον φίλο του κ.Φίλη!
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαπολύει με άρθρο του στο romfea.gr ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος.
Αναλυτικά το άρθρο του:

ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ. ΕΒΓΑΛΕ Η ΜΥΓΑ Κ@ΩΛΟ» ΚΙ ΕΧ@ΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ

MPEGNIS1


Σχόλιο: Είναι πολύ εύκολο κάποιος που δεν έχει οικογένεια και παιδιά ή κάποιος που τα στέλνει σε "προστατευμένα" ιδιωτικά σχολεία να σχολιάζει τους άλλους γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους... Το θέμα είναι αν εμείς ως κοινωνία θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε αυτούς τους κυρίους να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας. Κλείστε τους την πόρτα! Κλείστε επιτέλους τις τηλεοράσεις και αφήστε τους να τα λένε μόνοι τους.

Συστράτευση «προοδευτικαρίων» ωφελημένων Συριζο-Ηθοποιών κατά των κατοίκων του Ωραιόκαστρου που προστατεύουν τα παιδιά τους! «Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι για πολύ ξύλο κραυγάζει »ο χρήσιμος ηλίθιος!~ 

Θρησκευτικά: Γιατί τώρα ;

Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτικα φιλης
Θρησκευτικά:  Γιατί τώρα ;
       «... Από την μια βέβαια, είναι ενθαρρυντική ,ικανοποιητική και μάλιστα από καιρό αναμενόμενη, για να μη πω καθυστερημένη η σθεναρή αντίδραση της Εκκλησίας. Από την άλλη, όμως, εν όψει  της σύγκλησης της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου 2016, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, ότι καθόλου τυχαία δεν γίνεται αυτή η συντονισμένη ιερατική καταδίκη του μαθήματος των Θρησκευτικών...»

                                                                                     Γράφει η Σοφία Τσέκου.

Τὸ καλύτερο κήρυγμα

Ξεμάκραιναν ἀρκετὰ πλέον ἀπὸ την ἀπόμακρη σκήτη τους. Μπροστά τους ἄρχισαν νὰ διακρίνονται τὰ πρῶτα σπίτια ἀπὸ την πολυάνθρωπη μεγαλούπολη ποὺ ἦταν κι ὁ προορισμός τους.