Ετικέτες

15.4.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16/4/18 - 22/4/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (16/4-22/4) είναι η δεύτερη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 18/4 και η Παρασκευή 20/4 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Παρατηρήσεις

Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Δεν είναι δυνατό να επιδιώκουμε ένωση των Εκκλησιών χωρίς όρους»

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου στον εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδος «Ο Εκκλησιολόγος» των Πατρών, κ. Αλέξανδρο Κολλιόπουλο, (Δεκέμβριος 2014)
Σεβασμιώτατε, αν συμφωνείτε, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από την επικαιρότητα. Πολύς κόσμος ανησυχεί ότι επίκειται ένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους Παπικούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε, ξεκαθαρίστε μας πότε και πως είναι δυνατή η ένωση με τους Δυτικούς; Υπάρχουν, ισχύουν και στο χώρο της Εκκλησίας οι «κόκκινες γραμμές», που αν παραβιασθούν, τότε ομιλούμε για προδοσία της πίστεως;

Καταβασίες του Πάσχα


Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί. 
Καταβασίες του Πάσχα 
Θανάσης Δασκαλοθανάσης
Ηχογράφηση Μάιος 2016
Μέλος τονισθέν υπό Χαρ. Ταλιαδώρου.

Ψάλλονται από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι το Σάββατο προ της Κυριακής του Τυφλού (εκτός της Μεσοπεντηκοστής και των μεθεόρτων αυτής). Ψάλλονται και την Τετάρτη της Αποδόσεως του Πάσχα.

Σκηνές χάους στην αλβανική βουλή με αλεύρι, αυγά και μπουκάλια να… ίπτανται (Βίντεο)


Σχόλιο: Ο έμπορος Ναρκωτικών Ραμά (δεν το λέμε εμείς) με την κουστωδία του , τελικά όπως φαίνεται βρίσκει το αντίπαλο δέος. Είναι μια  καλή ιστορική ,διπλωματική ευκαιρία , έστω και ετεροχρονισμένα για τον ελλιποβαρή Κοτζιά να διορθώσει τα ρήγματα που προκάλεσε η διαχρονική ανεπάρκεια μακροπρόθεσμης Εθνικής εξωτερικής πολιτικής.  Επιτέλους ενεργοποιήστε την ενεργητική , πολιτική  άμυνα. Σταματήστε να λαμβάνετε οδηγίες από διάφορες πρεσβείες!Υπάρχουν λύσεις ,υπάρχουν μεγάλα πολιτικά περιθώρια που αν ενεργοποιηθούν θα βγάλουν ,έστω και δύσκολα, την Πατρίδα μας από την Νέο - Οθωμανική  τανάλια που σφίγγει το μαρτυρικό Έθνος μας!! 

Σκηνές χάους καταγράφηκαν στην αλβανική βουλή, με αλεύρι, αυγά και μπουκάλια να… ιπτανται στο χώρο.