Ετικέτες

19.1.19

«Είσαι μία Μακεδόνισσα!»

Η γιαγιά μου καλή της ώρα, είχε ένα χάρισμα. Με λόγια απλά, κατανοητά, σαν παιχνίδι, μου μάθαινε όλα αυτά που δεν είχα προλάβει ακόμα να μάθω στο σχολείο.
Την αριθμητική την έμαθα κάτω από μια μουριά, κρατώντας στα χέρια μου την αγαπημένη μου κούκλα. Η γιαγιά μου, μεγάλο σχολείο, μ’ ένα κλαδί στο χέρι χάραζε αριθμούς πάνω στο χώμα.
Κάποια μέρα τη ρώτησα: «γιαγιά ποια είναι η πατρίδα μου;»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία



ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β' Δ´ 6 - 15

Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας
Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά

Θεραπεία των Δέκα Λεπρών

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΖ´ 12 – 19

Ευπραξία 13 ετών: κάτι σαν εγκεφαλικό... Χρήστος καρκίνος

Σχετική εικόνα

Η Ευπραξία 13 ετών έπαθε κάτι σαν εγκεφαλικό και παρουσίασε παράλυση - παραμόρφωση προσώπου. Η οικογένεια αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας στα υπόλοιπα μέλη της. Εμείς ας θυμηθούμε τα λόγια του Προφήτου Ησαΐα "τίς ἔγνω νοῦν Κυρίου, καὶ τίς αὐτοῦ σύμβουλος ἐγένετο, ὃς συμβιβᾷ αὐτόν;" (Ησ. 40, 13). Η "δουλειά" μας δεν είναι να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη βουλή του Κυρίου, αλλά να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας, όπως τον εαυτό μας, να πονέσουμε μαζί του και να κάνουμε τον πόνο μας προσευχή προς τον Κύριο, αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη μας προς τον ίδιο τον Θεό. Γιατί αν δεν αγαπήσουμε τα δημιουργήματά Του, πώς είναι δυνατόν να ισχυριστούμε ότι αγαπάμε τον Θεό (δηλαδή να τηρήσουμε την πρώτη και μεγαλύτερη εντολή...); Ας κάνουμε, λοιπόν, ό,τι μπορεί ο καθένας μας ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουμε και ανάλογα με τη διάθεσή μας.

Μαζί με την Ευπραξία ας βάλουμε στην προσευχή μας και τον Χρήστο που είναι καρκινοπαθής. Η οικογένειά του ήδη ταλανίζεται από την περίπτωση του ατυχήματος που οδήγησε τον Νικόλαο (άλλο μέλος της οικογενείας) σε κώμα και σε κατάσταση παραπληγίας (είναι ήδη στην κατάσταση προσευχής - κλικ εδώ).

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά: Ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή ΙΒ Λουκά

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019:

Ο πλέον επίκαιρος άγιος στις ημέρες μας

Ο πλέον επίκαιρος άγιος στις ημέρες μας και γι` αυτό, ας ζητήσουμε τις πρεσβείες του, για να φωτίσει τους ποιμένες μας, ώστε να ακολουθήσουν το δρόμο που αυτός χάραξε και να μην παίζουν με την Αλήθεια!