Ετικέτες

18.2.14

Ασυνήθιστη ομίχλη σκέπασε σήμερα τη νότια Αττική [Εικόνες]

Κάτω από τον λαμπρό ήλιο, το γιγάντιο σύννεφο τύλιξε τα νότια προάστια.
Παρά τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι νότιες περιοχές της Αττικής μέχρι τον Πειραιά καλύφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από πυκνή ομίχλη. Αυξημένη κίνηση στον Κηφισό και στην παραλιακή λόγω του φαινομένου.

Περί ταπεινοφροσύνης (προσωπική μαρτυρία)

Σε συνέχεια των δυο αναρτήσεων που αναφέρονται εκτός άλλων και στην αξία της ταπεινοφροσύνης:

θα ήθελα να σας προσφέρω και μια προσωπική μαρτυρία:

Έχω πίστη, γιατί δε μ ακούει ο Θεός;

geron-paisios
Γέροντα, γιατί, ενώ ζητώ κάτι με πίστη, δεν το δίνει ο Θεός;

Τι είναι ο θρησκευτικός γάμος;

Ο Γάμος στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μια απλή προσευχή, αλλά μία δημόσια, επίσημη και εορταστική τελετή που γίνεται με Σύναξη της Εκκλησίας. Στην τελετή αυτή παρευρίσκεται και ο ίδιος ο Χριστός σύμφωνα με την υπόσχεσή του (Ματθ. 18, 20). Επειδή, δε η παρουσία του Χριστού είναι μυστική και αόρατη, γι' αυτό και ο Γάμος λέγεται Ιερό Μυστήριο (ένα από τα εφτά της εκκλησίας μας).
gamos 7
Ο Χριστός όχι μόνο παρίσταται στο Γάμο, άλλα είναι Εκείνος που τελεί το Ιερό ΜυστήριοΗ παρουσία του Ιερέα είναι συμβολική!

Θα ξαφνιαστήκατε, ασφαλώς, ακούγοντας, ότι ο ίδιος ο Χριστός παρίσταται και τελεί το Γάμο σας! Και δικαιολογημένα θα ρωτήσετε: «Είναι τόσο σημαντικό το γεγονός αυτό, ώστε ο ίδιος ο Χριστός να έλθει κοντά μας;».

Πώς να διαγράψετε πρόστιμο από Μέσο Μαζικής Μεταφοράς (ΝΟΜΙΜΑ)!

Δυνατότητα διαγραφής του προστίμου που επιβλήθηκε από ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ή ΣΤΑΣΥ υπάρχει πλέον για την πλειονότητα των παραβατών, αρκεί αυτό να επιβλήθηκε μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα.
Δείτε πώς γίνεται:

Το μυστικό που «κρύβει» η ρίγανη

rigani
Η καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό…

Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η χημική αυτή ουσία, που υπάρχει στη ρίγανη, απογυμνώνει τον ιό από την «πανοπλία» του (ένα σκληρό εξωτερικό, πρωτεϊνικό κάλυμμα), καθιστώντας τον πιο ευάλωτο και πιο εύκολο να καταστραφεί.

Ο Γέροντας Παΐσιος για την δύναμη της εξομολογήσεως: Αλλαγή Πνευματικού

15
- Γέροντα, όταν κανείς αναγκασθή για κάποιον λόγο να αλλάξη πνευματικό, χρειάζεται να εξομολογηθή πάλι αμαρτίες που έχει εξομολογηθή;


- Καλά είναι να ενημερώση τον καινούργιο πνευματικό, όπως ο ασθενής, όταν αλλάζη γιατρό, λέει πάλι το ιστορικό του, για να μπορέση ο γιατρός να τον βοηθήση καλύτερα.

- Γέροντα, όταν κάποιος θέλη να αλλάξη πνευματικό και μας ρωτάη αν είναι σωστό, τι πρέπει να πούμε;

- Να πάρη ευλογία από τον πνευματικό του. Δεν είναι καλό να αλλάζη κανείς εύκολα πνευματικό. Μια οικοδομή δεν θα γίνη ποτέ σωστή, αν αλλάζουν συνέχεια οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι.

Ψηφοφορία σχετικά με το ιστολόγιο - 2 λεπτά από το χρόνο σας

Στο διάστημα του ενός περίπου μήνα που είμαι υπεύθυνος γι αυτό το ιστολόγιο θέλησα να αφήσω λίγο ελεύθερους τους συγγραφείς και διαχειριστές της ομάδας μας για να δούμε ποια αντικείμενα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Γι' αυτό το λόγο επίσης αυξήθηκαν οι ετικέτες (σε υπερβολικό βαθμό κατά τη γνώμη μου). Επίσης, έπρεπε να δούμε μεταξύ μας ποια είναι η διάθεση του καθενός και πόσο πρόθυμος είναι να ασχολείται με συγκεκριμένες κατηγορίες - θεματολογία.

Κάποια πράγματα θεωρώ πλέον ότι πρέπει να αλλάξουν και αυτό θα συμβεί σε δυο στάδια:

α) ψηφοφορία - διάλογος μέσω σχολίων σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.

β) "συνέλευση" και τελικές αποφάσεις των μονίμων μελών της ομάδος, όπου θα ληφθεί υπ' όψιν το στάδιο (α). 

Σχετικά με την ψηφοφορία

Δεν θέλω να κάνω ένα κουραστικό και χρονοβόρο ερωτηματολόγιο που οι περισσότεροι θα αγνοούσαν. Απλά απαντήστε σε σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση ή στο email: pfnafs@gmail.com:

1. Θετικές ψήφοι στις ετικέτες: ... (συμπληρώστε τις ετικέτες που σας ενδιαφέρουν π.χ. παιδαγωγικά ή εκκλησιαστικά ή ...)

2. Αρνητικές ψήφοι στις ετικέτες: ...

Αν κάποιες ετικέτες δεν σας ενδιαφέρουν απλά μην τις αναφέρετε.

3. Έχετε κάποια δική σας πρόταση σχετικά με θέματα που δεν καλύπτουμε; Αν ναι, μπορείτε να μας την αναφέρετε.

4. Υπάρχει οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση ή σχόλιο που θέλετε να αφήσετε;