Ετικέτες

29.7.17

Οι προφητείες του «μεγαλοφωνότατου των Προφητών» Ησαΐα για τον Μεσσία

Η κλήση του προφήτη.
Στα χρόνια του βασιλιά Οζία ο Ησαΐας είδε όραμα. Είδε τον Κύριο να κάθεται σε θρόνο υψηλό μέσα σε θεϊκό μεγαλείο. Οι άγγελοι, τα εξαπτέρυγα Σεραφείμ, περιτριγύριζαν πετώντας και σκεπάζοντας με τις δύο φτερούγες το πρόσωπό τους, διότι δεν άντεχαν να βλέπουν τη λάμψη του Θεού. Και έψαλλαν δυνατά ο ένας στον άλλον: «Άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης πάσα η γη της δόξης αυτού» (Ησ. 6,3). Και σηκώθηκε για λίγο το παραπέτασμα του ουρανού και έμεινε εκστατικός ο Ησαΐας και τρομαγμένος φώναξε; «Ταλαίπωρος εγώ, ποιός είμαι να παρακολουθώ τέτοια σκηνή; Άνθρωπος είμαι, έχοντας ακάθαρτα χείλη, ανάμεσα σε λαό που έχει ακάθαρτα χείλη. Και όμως τον βασιλέα Κύριον Σαβαώθ είδα με τα μάτια μου» (Ησ. 6,5). Ενώ δε έλεγε αυτά, να ένα από τα Σεραφείμ, με κάποια λαβίδα πήρε, αναμμένο κάρβουνο από το ουράνιο θυσιαστήριο και ήλθε και το ακούμπησε στα χείλη του. Η φωτιά της Θεότητας καθαρίζει τα χείλη, που θα κηρύξουν το λόγο του Θεού,  καθαρίζει τον προφήτη από τις αμαρτίες του, που  εκστατικός ζει το θαύμα.
 Οι προφητείες του για τον Μεσσία

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ: Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 70 ΕΠΤΑΕΤΙΩΝ


Το δεύτερο όραμα του Δανιήλ- Η μονομαχία των κριαριών και του τράγου.

Δαν. 8,1            ν τει τρίτ τς βασιλείας Βαλτάσαρ το βασιλέως ρασις φθη πρός με, γ Δανιήλ, μετ τν φθεσάν μοι τν ρχήν.

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Η΄ Ματθαίου


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΔ´ 14 – 22

Ὁ πολλαπλασιασμὸς τῶν πέντε ρτων ες τν ρημον

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Η´ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Α΄ Κορ. α΄ 10-17

Κυριακή Η΄ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακή Η´ Ματθαίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017:

MIA MIKΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ. ΑΧ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ; (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)

π. Αυγουστινος902 ist

ΚΤΥΠΗΣΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΝΕΚΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΩΜΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ