Ετικέτες

28.1.16

Η Διαθήκη του Μακαριστού Χριστόδουλου για τον Ελληνισμό και το αιώνιο μήνυμά του (Βίντεο)

Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (1939-2008)

Ἡ παρακαταθήκη τοῦ μακαριστοῦ Χριστόδουλου

28 Ιανουαρίου – 8 χρόνια από την κοίμησή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Αν ο Χριστόδουλος, ζούσε σήμερα...


σχόλιο Γ.Θ : Αθάνατος. Ανεπανάληπτος & Αναντικατάστατος.
 Χριστόδουλε των Ελλήνων η θυσία σου δεν πάει χαμένη. Είσαι η σημαία μας.

Προσευχή για την ΧαρίκλειαΗ Χαρίκλεια (καρκινοπαθής που φτιάχνει λιβάνι - κλικ ΕΔΩ) έκανε χειρουργική επέμβαση πριν από μια εβδομάδα. Ο καρκίνος είναι μεταστατικός και είναι δύσκολη η κατάσταση.  Όπως μας ενημέρωσαν, ανταποκρίνεται στην θεραπεία και το παλεύει εν Χριστώ. 

Ας προσευχηθούμε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να την ελεήσει με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε την ψυχή του δούλου σου Δημητρίου


Ο αδερφός μας εν Χριστώ Δημήτριος (θυμηθείτε εδώ) κοιμήθηκε στις 25/1/16. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τον αναπαύσει. Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά του αύριο στην ενορία του.

Καλή ανάσταση Δημήτριε.

Άγιος Πορφύριος προς τη Μάρω: «Αχ και να πίστευες λίγο! 10 θα έγραφες!»...«δεν πειράζει όμως. Και το 5 καλό είναι!»

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Διαβάστε με πόση αγάπη προσέγγισε ο Άγιος Πορφύριος αυτή την κοπέλα. Συγκλονιστική ιστορία! Μην την προσπεράσετε...

Μάρω Σιδέρη

Κοιτάζω και ξανακοιτάζω την εικόνα του Γέροντα Πορφυρίου- του Αγίου Πορφυρίου, όπως ακούω να τον λένε οι πιστοί ολόγυρά μου. Κοιτάζω την αγιογραφία του με το φωτοστέφανο και νοιώθω ανόητη. Θεέ μου πόσο ανόητη! Ήταν Άγιος λοιπόν εκείνος ο γέροντας που με υποδεχόταν χωρίς να μιλά όταν έμπαινα στο κελάκι του τρομαγμένη; Ήταν άγιος εκείνο το γλυκό, υπομονετικό γεροντάκι που σεβάστηκε πάντα την άρνησή μου να ακούω συμβουλές τύπου Κατηχητικού και δε μου έδωσε ποτέ καμιά τέτοια συμβουλή; Ήταν Άγιος λοιπόν! Κι εγώ νοιώθω ανόητη γιατί πάντα ήξερα ότι ήταν Άγιος, κι όμως τον φοβόμουν. Ένα παιδί ήμουν όταν τον γνώρισα, με όλα τα θέματα που έχει ένα παιδί που μπαίνει σε μια άγρια μαύρη εφηβεία. 

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Μην χάνεις την ελπίδα σου στο Θεό»


– Γέροντα, μαθαίνω για την ταλαιπωρία των δικών μου. Θα τελειώσουν ποτέ τα βάσανά τους;


– Κάνε υπομονή, αδελφή μου, και μη χάνεις την ελπίδα σου στον Θεό.

Ευχή Αγίου Εφραίμ του Σύρου - Εξαιρετική ανάλυσή και σχολιασμός!!!


Η ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου

Ανάμεσα σ’ όλες τις προσευχές και τους ύμνους τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο. Να το κείμενο της προσευχής: