Ετικέτες

18.12.15

Αθανάσιος και Γεωργία: χρειάζονται την βοήθεια μας


Τα αδέρφια μας Αθανάσιος και Γεωργία δέχονται μεγάλο πόλεμο από τους γείτονές τους σε τέτοιο βαθμό που σκέφτονται να αλλάξουν κατοικία προκειμένου να βρουν την γαλήνη και την ηρεμία την οποία επιθυμούν. Να σημειώσουμε ότι το σπίτι τους ανήκει... Ας μπούμε στην θέση τους, ας αισθανθούμε τον πόνο και την ψυχική ταλαιπωρία τους και ας ζητήσουμε εκ μέρους τους λίγη βοήθεια. Τι λέτε;


Ἄγγελον εἰρήνης, πιστὸν ὁδηγόν, 
φύλακα τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν, 
παρὰ τοῦ Κυρίου αἰτησώμεθα.


Να πώς από αδιάφορος για την Πίστη έγινα μοναχός


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Απλά συγκλονιστική ιστορία. Μην την προσπεράσετε!


Δι ευχών των Αγίων πατέρων ημών… ελέησον ημάς», είπε ό ιερεύς και τελείωσε ή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Προσκυνήσαμε τις εικόνες, πήραμε αντίδωρο και βγήκαμε στην αυλή της Μονής, περιμένοντας να κτυπήσει ή καμπάνα για την Τράπεζα.

Μέ λαχτάρα καί πόθο περιμένουμε τήν Ἅγια νύχτα τῆς Γεννήσεως τοῦ Θείου Βρέφους


ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

Εἶπεν ὁ Κύριος, ὅλες οἱ ἁμαρτίες τῶν ἀνθρώπων θά συγχωρηθοῦν, ἡ δέ βλασφημία κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος δέν θά συγχωρηθεῖ εἰς τόν αἰῶνα.

Ζωντανή μαρτυρία Ρώσου ανταποκριτή – Είναι επικό αυτό που συμβαίνει!

11010530_1007254792639945_8949602974492924073_n-1
«Φτάσαμε στο αεροδρόμιο τoυ Ντέιρ Έζορ με στρατιωτικό ελικόπτερο . Σε αυτό το αεροδρόμιο ζούν εγκλωβισμένοι Σύριοι στρατιώτες εδώ και τρία χρόνια λόγω του αποκλεισμού από τους τρομοκράτες.

Αποσπάσματα από διάσημους επιστήμονες σχετικά με την πίστη τους στον Θεό

Όσο πιο πολύ μελετώ τη φύση , τόσο πιο πολύ μένω κατάπληκτος με το έργο του Δημιουργού της

ΩΣΤΕ ΒΛΑΠΤΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;


Δύο θεσμοί πολεμήθηκαν λυσσαλέα τα τελευταία χρόνια: Η Εκκλησία και η Οικογένεια. Από κοντά ήρθε και η σειρά της Πατρίδας με τη Σημαία. Πάτησαν οι άνομοι και οι ασεβείς με τα βέβηλα πόδια της νομοθεσίας τους και της νοοτροπίας τους, του λόγου της Τηλεόρασης και της πραγματικότητας της προσωπικής τους ζωής στον ιερό χώρο των δύο αυτών σεπτών μεγεθών. Δε σεβάστηκαν τίποτε από το απώτατο παρελθόν μέχρι σήμερα. Και καλά για την Εκκλησία, θα πεί κάποιος ότι δεν πιστεύουν. Αλλά για την οικογένεια, που είναι μέσα στο αίμα μας και στο γονιδίωμα; Δεν άφησαν τίποτε όρθιο λοιπόν.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑ ΘΑΝΑΤΟ


Άκρως διαλυτικό της οικογένειας στοιχείο είναι οι Εκτρώσεις. Συχνά ξεχνάμε ότι Δημιουργός και Αρχηγός της ζωής είναι ο Ίδιος ο Θεός, εξαρχής, από τον Παράδεισο. Γήινα, σωματικά και οικονομικά κριτήρια κυριαρχούν στη σκέψη και την απόφασή μας και αντί να σώσουμε μια ζωή, υπηρετούμε το θάνατο. Όμως με την εντολή Του Θεού «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» και με τη δύναμή Του οι γονείς γίνονται συνδημιουργοί του Θεού και μεταδίδουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη ζωή στα τέκνα τους. Δεν είναι δική τους η ζωή, αλλά πηγάζει από τον Θεό και φτάνει διαδοχικά σ΄αυτούς δια μέσου των γονέων τους. Τα παιδιά μας στην ουσία δεν είναι δικά μας, αλλά δικά Του, τα οποία και τα εμπιστεύεται ο Θεός στους γεννήτορες για να ζήσουν, να δούν το φώς της ζωής και να ανατραφούν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», να εισέλθουν δια του βαπτίσματος στην Εκκλησία και δια των Μυστηρίων στην άνω Βασιλεία.