Ετικέτες

8.11.19

Όσιος Συμεών ο Μεταφραστής

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσιος Συμεών ο Μεταφραστής

Πατρίδα του Οσίου Συμεών ήταν η Κωνσταντινούπολη και έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Λέοντα του Σοφού (886 - 912 μ.Χ.). Νεότερη όμως εκδοχή (του 1931 μ.Χ.), λέει ότι ο Συμεών έζησε στα χρόνια του Δούκα Παραπινάκη (1071 - 1078 μ.Χ.), που μάλλον είναι και η επικρατέστερη. Προηγούμενα ονομαζόταν Νικήτας Παφλαγών και λόγω της μεγάλης του αρετής και σοφίας πήρε το αξίωμα του Μαγίστρου και Λογοθέτου.

Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας



Σχόλιο: Κύριοι του "Ελληνικού"κοινοβουλίου εσείς κινδυνεύετε περισσότερο!!!
ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά στο υπόβαθρο φουντώνει: οι εικόνες των ανυπεράσπιστων ακτών που φτάνουν βάρκες, των ξενοδοχείων «φιλοξενίας» τεσσάρων αστέρων και των προπληρωμένων τραπεζικών καρτών που διαφημίζουν οι έμποροι του ανθρωπισμού προετοιμάζουν ένα τεράστιο τσουνάμι!

Η Σουηδία οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο – ακολουθούμε εμείς

Σε εμφύλιο πόλεμο οδεύει η Σουηδία
Η Σουηδία είναι μία μεγάλη αλλά αραιοκατοικημένη χώρα, όπου πολύ σύντομα, ο μη-γηγενής πληθυσμός, αποτελούμενος κυρίως από μουσουλμάνους μετανάστες θα αποτελεί το 50% των κατοίκων. Στη χώρα αυτή, παρά την φιλομεταναστευτική της κουλτούρα, τον πλούτο και τις υποδομές και παρά τις έντονες προσπάθειες της πολιτείας να εντάξει τους μετανάστες, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ένταξη αποδεικνύεται ένας μύθος. Ένα παραμύθι, που θα οδηγήσει σύντομα, τους Σουηδούς πριν απ’ όλους, στην κόλαση.

Δύσκολες μέρες. Ο Γέροντας έλεγε πολλά για την κατάσταση της κοινωνίας. Θα έλθουν, έλεγε, πολύ δύσκολες ημέρες


Αρρώστιες, από κατάργηση των νηστειών. Μια συμβουλή, που έδινε σε όλους ο μακαριστός Γέροντας Σίμων, ήταν: Όποιος νηστεύει την νηστεία που λέει η Εκκλησία μας γίνεται καλά. Γι’ αυτό όλος ο κόσμος είναι γεμάτος αρρώστιες σήμερα, διότι κατήργησαν τις νηστείες.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ)


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ
ο Πανορμίτης 


Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μικρασιατικών ακτών, υπάρχει ένα μικρό νησί, η Σύμη. Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, εις ένα απάνεμο όρμο, (Πάνορμο) βρίσκεται η ιστορική Μονή του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Δωδεκανήσου με πανελλήνια και πανορθόδοξη ακτινοβολία. Η ονομασία του όρμου Πάνορμος, στην οποία οφείλει το όνομά του το μοναστήρι, έχει αρχαία προέλευση. Για την ετυμολογία είναι πιθανές δύο εκδοχές η μία σχετική με τον όρμο (πάν -όρμος) και η άλλη με την ερημική τοποθεσία (παν -ερμος) όπου κτίσθηκε η Μονή. Στη Σύμη εκτός από τον Πανορμίτη, υπάρχουν άλλα οκτώ μοναστήρια, αφιερωμένα στον Ταξιάρχη Μιχαήλ που αντιστοιχούν στα εννέα αγγελικά τάγματα. Αυτά είναι οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι, οι Θρόνοι, οι Δυνάμεις, οι Αρχές, οι Κυριότητες, οι Εξουσίες, τα Χερουβίμ και τα Σεραφείμ.

Γιατί γιορτάζει ο Σταμάτης και η Σταματίνα των Αρχαγγέλων;


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε στο κέντρο και αναφώνησε: 
«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού» 
και αμέσως οι άγιοι Άγγελοι στάθηκαν πιστοί προς τον Θεό και 
δεν ακολούθησαν την πονηρά σκέψη του Εωσφόρου.
Σταμάτησε η πτώση τους!