Ετικέτες

18.3.21

Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Πέμπτης (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για μεγάλο απόδειπνο


Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM). Προτείνουμε για υπολογιστή:



Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:


Πιο αναλυτικά και για όλες τις ακολουθίες


Επιλέγετε ημερομηνία
Πατάτε υποβολή
Επιλέγετε ακολουθία
(για εσπερινό, απόδειπνο επιλέξτε την αυριανή ημερομηνία 19/3)
Πατάτε υποβολή

Με μουσικά μπορείτε να βρείτε το Μεγάλο Απόδειπνο παρακάτω:


Σήμερα Καθαρά Πέμπτη μαζί με το Απόδειπνο ψάλλεται και μέρος του Μεγάλου Κανόνος, το οποίο μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

'' Ψυχή μου Ψυχή μου '' . Κοντάκιον Μεγάλου Κανόνος. ( Ήχος Β΄) . Θρ. Στανίτσας.




Το κατανυκτικό Κοντάκιον σε ήχο Δεύτερο, του Μεγάλου Κανόνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε μία ακόμη ποιοτική εκτέλεση του Μεγάλου Μύστη της Εκκλησιαστικής Μουσικής αειμνήστου Άρχοντα Θρασυβούλου Στανίτσα. (1910 - 1987 + ) 


Ψυχή μου, ψυχή μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις 

Η τηλεόραση βλάπτει όλες τις ηλικίες! π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (Βίντεο)

 

Ακολουθεί βίντεο:
 

Οι πλατείες γεμάτες από κόσμο για τον καρνάβαλο και οι Εκκλησίες με την … απόχη στο χέρι!

 

 
 
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Κυριακή της Τυρινής στην Πάτρα τουλάχιστον μέχρι τις 9 το βράδυ επικρατούσε το αδιαχώρητο. Σε μια πόλη που υποτίθεται ότι είναι στο… βαθύ κόκκινο λόγω κρουσμάτων. Νέοι όλων των ηλικιών, με ή χωρίς μάσκα, με ποτά στο χέρι (μάλλον από τα take away), με πυροτεχνήματα διασκέδαζαν στο… όνομα του καρνάβαλου και έπιναν εις υγείαν… των κορόϊδων!

Σάββατο της Τυρινής στην Ξάνθη δεκάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία και το… έριξαν στον χορό! Αφού η εικόνα δεν θύμιζε καθόλου ημέρες κορονοϊού και καραντίνας, οι αρμόδιοι κινητοποιήθηκαν και έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

Σε κάποιες άλλες συναντήσεις, κάποιοι Λειτουργοί του Υψίστου, οι λεγόμενοι Καλοί Ποιμένες, οι οποίοι έχουν ταχθεί να «θυσιάζουν την ψυχή τους υπέρ των προβάτων», ορμηνεύουν τους υφισταμένους τους κληρικούς να σφραγίσουν τους Οίκους του Θεού, να διώχνουν τον κόσμο και να λειτουργούν μόνοι τους. Να ενεργήσουν, λέει, σύμφωνα με τις επιταγές που επιβάλουν τα μέτρα –λέγε τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της Κυβέρνησης- επ’ απειλή μάλιστα αργίας και ξηλώματος οφφικίων!!!

ένας ιερεύς άγνωστος εις εμέ μέχρι  χθες, μου απέστειλε το παρακάτω μήνυμα: