Ετικέτες

14.5.21

Όταν ο άγιος Αχίλλειος († 15 Μαΐου) συνάντησε τον άγιο Δημήτριο, πριν την άλωση των πόλεών τους…

images    Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν ο άγιος Αχίλλειος συνάντησε τον άγιο Δημήτριο, πριν την άλωση των πόλεών τους…
*Με αφορμή την μνήμη του πολιούχου της Λάρισας, αγίου Αχιλλείου- 15 Μαΐου
Τον και­ρό κα­τά τον ό­ποι­ο έ­μελ­λε να κυ­ρι­ευ­θεί η Θεσ­σα­λο­νί­κη α­πό τους Ά­γα­ρη­νούς,

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΛΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟΝ FOCUS FM 103,6


Σχόλιο: Ακούστε και φρίξτε! για τον τρόπο που λειτούργησαν για άλλη μια φορά τα Μ.Μ.Ε.!!! Ωστόσο, ακούστε και χαρείτε για την αλήθεια, χαρείτε για τον τρόπο που ένας Άνθρωπος του Θεού, ένας άξιος λειτουργός Του βλέπει τα πράγματα και αντιμετωπίζει τους διώκτες του. Όσο υπάρχουν ακόμα Ιερείς με τέτοια παρρησία πραγματικά ΔΕΝ πρέπει να φοβόμαστε! 


Πατέρας Γεώργιος 

Θέση για τον τρόπο με τον οποίο μετέδωσαν μέρος των δηλώσεών του ορισμένα ΜΜΕ πήρε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη o Ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής. 

Υπενθυμίζεται ότι, μέσα μαζικής ενημέρωσης απομόνωσαν δηλώσεις του πατέρα Γεωργίου μεταδίδοντας επί της ουσίας ότι ο ίδιος «απαγόρευσε σε εμβολιασμένους και όσους φορούν μάσκα να πάνε στην εκκλησία». 

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον Focus FM. 

«Αδιαφορώ για τους ανθρώπους που λένε συνεχώς ψέματα» ήταν η απάντηση του πατέρα Γεωργίου. «Είπα ότι από εδώ και πέρα δεν θα μπαίνει κανένας στην εκκλησία με μάσκα, με εμβόλιο και τους ρώτησα “σας άρεσε αυτό; Ξέρω ότι δεν σας άρεσε. Γιατί αυτό είναι του διαβόλου”.» ανέφερε εξηγώντας «Δεν είπα ότι το εμβόλιο είναι του διαβόλου. Είναι το να καταπιέζεις έναν άνθρωπο εξαναγκαστικά να δεχθεί αυτό που θέλεις». 

Σεβασμιώτατε Κασσανδρείας είστε εις τύπον και τόπον Χριστού;

13 Μαΐου 2021

Ανοιχτή επιστολή

Προς

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο


Σεβασμιώτατε, Χριστός Ανέστη.

Μετά λύπης, πληροφορήθηκα, ότι καταδικάσατε τον π. Γεώργιο των Ν. Σιλλάτων (δεν τον γνωρίζω, τον ιερέα), σε δίμηνη αργία. Αναρωτιέμαι γιατί;

Τί άτοπο και ειδεχθές έπραξε;

Παραβίασε κανόνα της A' Οικουμενικής συνόδου, που απαγορεύει τον συνεορτασμό του Ορθοδόξου Πάσχα με το Εβραϊκό Πάσχα; Όχι, άλλοι το έκαναν αυτό.

Τέλεσε την ίδια μέρα, στην ίδια Αγία Τράπεζα, δύο Θείες Λειτουργίες; Όχι, αλλού έγιναν αυτά.

Παραποίησε το Σύμβολο της Πίστεως, «και Αναστάντα την Τρίτη ημέρα, κατά τας γραφάς», τελώντας την Ανάσταση το εσπέρας του Μ. Σαββάτου ( δεύτερη μέρα), και όχι στην ορθή ώρα; Όχι, άλλοι το έκαναν αυτό.

Ξεχώρισε τους πιστούς σε μασκοφόρους ή μη, σε εμβολιασμένους ή μη; Όχι, άλλοι τα κάνουν αυτά. Έδιωξε από τον ναό, κάποιον πιστό, γιατί δεν φοράει μάσκα ή γιατί φοράει; Όχι, αλλού γίνονται αυτά.

Τότε, γιατί τιμωρήθηκε;

Γιατί έμεινε πιστός, στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Γιατί η συνείδηση του είναι ζωντανή και δεν του επιτρέπει να καταπατήσει τις υποσχέσεις που έδωσε, μπροστά στον Θεό μας, όταν χειροτονήθηκε ιερέας.

Ο τουρισμός και η οικονομία ΔΕΝ μπορούν να περιμένουν... Η ανάσταση όμως έπρεπε να επιταχυνθεί κατά 3-4 ώρες...!!!

 


Για να δούμε κάτι ωραία διαγράμματα από την επίσημη ιστοσελίδα του κράτους που κάνει επισκόπηση της κατάστασης στην Ελλάδα πάντα σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της εποχής...

Καταρχάς στα διαγράμματα βλέπουμε παραπάνω τα κρούσματα (περιστατικά) και παρακάτω τις απώλειες και τους διασωληνωμένους ανά ημέρα. Για να είναι πιο ομαλές οι καμπύλες επέλεξα το Μ.Ο. 7 ημερών, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει σημαντικά ακόμα και αν το βάλετε ημερησίως... Αυτή η ρύθμιση μπορεί να γίνει μόνο στα διαγράμματα της επίσημης ιστοσελίδας: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/ και όχι στις εικόνες της παρούσας ανάρτησης.

Αν αφιερώσει κανείς περισσότερο χρόνο από αυτόν που διέθετα εγώ (παρατηρώντας για λίγα λεπτά τα διαγράμματα) θα βγάλει ενδεχομένως πολύ περισσότερα συμπεράσματα, αλλά εγώ παρατήρησα τα εξής:

1. Κοιτάξτε πόσο κάτω είναι οι καμπύλες τον Αύγουστο του 2020 που απαγορεύτηκαν οι λιτανείες!

2. Παρατηρήστε τη συνεχόμενη πτωτική πορεία των καμπυλών γύρω από τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια. Η πτώση συνεχίζεται επί ένα μήνα ακόμα! Παρά το ότι εκκλησιάστηκε και κοινώνησε ένα μεγάλο μέρος Χριστιανών Ορθοδόξων περίπου 1-2 εκατομμύρια (πάρτε όποια εκδοχή σας αρέσει), δεν πεθάναμε όλοι! Μάλιστα ακόμα και οι διασωληνωμένοι μειώνονταν, ακόμα και οι θάνατοι. Μήπως η θεία κοινωνία, μήπως η πιο εντατική προσευχή ή η νηστεία της περιόδου έφεραν άλλα αποτελέσματα...; Μήπως;

3. Η περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής και του Πάσχα, αν και πολύ κοντινή, δίνει αντίστοιχη εικόνα. Την περίοδο μετά το μέσο της Σαρακοστής και τη Μ. Εβδομάδα, ενώ οι φωστήρες που κλείνουν τις εκκλησίες θα περίμεναν αυξητική τάση των καμπυλών (λόγω αυξημένης συμμετοχής στις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος ή νωρίτερα π.χ. στους Χαιρετισμούς),  εμείς ωστόσο βλέπουμε μείωση! και ξαφνικά μετά το άνοιγμα των σχολείων και των πάντων βλέπουμε ξανά αυξητικές τάσεις (αν και πλέον δεν έχουμε αρκετά ασφαλή δεδομένα).

Παραλειπόμενα Μεγαλοσαββατιάτικου ἑορτασμοῦ τῆς Ἀνάστασης τοῦ Κυρίου!

Πρωτοπρεσβύτερος

Ἀναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος

Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν

agotsopo@gmail.com, τηλ. 6945-377621

 

Πάτρα, 12.5.2021

 

Παραλειπόμενα Μεγαλοσαββατιάτικου ἑορτασμοῦ τῆς Ἀνάστασης τοῦ Κυρίου!

 


Τὸ φετινό Πάσχα στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος θὰ μείνει ἀναμφίβολα στὴν ἱστορία. Εἶναι πραγματικὰ σταθμὸς γιὰ τὴν ἐκκλησιαστικὴ μας ζωή. Στὸ μέλλον σὲ αὐτὸ τὸ Πάσχα 2021 θὰ κάνουν ἀναφορὰ ὅσοι ὡς ἀληθινὰ παιδιὰ καὶ μέλη τοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ πονοῦν γιὰ τὴν ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ἐκκλησιαστικὴ λειτουργικὴ τάξη, τὴν κανονικὴ παράδοση, τὸ Ὀρθόδοξο ἦθος ποὺ ἐπισυνέβη.

Περιοριστικά μέτρα: Τέλος η αποστολή μηνυμάτων για τις μετακινήσεις – Αναλυτικά τι αλλάζει από σήμερα

Σε νέα περίοδο με έντονο άρωμα κανονικότητας εισέρχεται από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, η χώρα μας καθώς, μετά από έξι μήνες αυστηρών περιορισμών, τα SMS προς το 13033 και το 13032 αποτελούν παρελθόν, ενώ άρθηκαν και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Αναλυτικά, από σήμερα:

-Καταργείται η αποστολή μηνύματος στους αριθμούς 13032 και 13033.

-Παρατείνεται η κυκλοφορία έως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

-Ανοίγουν τα μουσεία.

-Ανοίγει ο τουρισμός.

-Ανοίγουν τα καζίνο.

-Ανοίγουν τα γραφεία συνοικεσίων.