Ετικέτες

25.4.16

Η επική ιστορία μιας 15χρονης Αρμένισας που γλίτωσε από την γενοκτονία


Η Αουρόρα Μαρντιγκανιάν κατά την αρμενική γενοκτονία του 1915 ήταν ένα μικρό κορίτσι στα 14 του χρόνια. Πρώτα υπήρξε μάρτυρας της σφαγής της οικογένειας της μπροστά στα μάτια της. Ακολούθως σε ένα σκλαβοπάζαρο πουλήθηκε σε έναν αγά. Από εκεί διέφυγε και της πήρε περίπου ένα χρόνο για να φτάσει στις θεωρούμενες ως ασφαλείς για τους Αρμένιους ρωσικές γραμμές.
Στις ΗΠΑ όπου κατάφερε να φτάσει, γύρισε αργότερα μια ταινία για την ιστορία διαφυγής της, ενώ σε όλη της την ζωή έλεγε πως παρέμεινε στην ζωή χάρη στους Κούρδους του Ντέρσιμ.

Πορεία θράσους: Τούρκοι και μουσουλμάνοι σε Ουάσινγκτον κατά των…Αρμενίων!

Πραγματικά πορεία θράσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που διοργάνωσαν οι Τούρκοι, με την συμμετοχή μουσουλμάνων από πολλές χώρες, στην αμερικανική πρωτεύουσα, κατά των Αρμενίων. Φωτογραφία Yeni Safak.

Σχόλιο: Τον αράπη κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς!!


Όταν το θράσος δεν έχει όρια κάνεις ακόμα και πορεία κατά αυτών που διαμαρτύρονται διότι οι πρόγονοί σου έσφαξαν τους προγόνους τους. 
Αυτό έκαναν και οι Τούρκοι που θρασείς, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, αντί επιτέλους να παραδεχτούν την αρμενική γενοκτονία και να ζητήσουν συγνώμη διοργάνωσαν ακόμα και πορεία «διαμαρτυρίας» κατά των Αρμενίων στην καρδιά των ΗΠΑ, την ίδια την Ουάσινγκτον.