Ετικέτες

13.11.19

Νέα ονόματα για προσευχή

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Ενημέρωση: Προσπαθούμε εδώ και καιρό να προσευχόμαστε εκτός άλλων και για πολλούς αδερφούς μας που ζητούν βοήθεια για σοβαρούς λόγους π.χ. σοβαρά προβλήματα υγείας, οικονομικά, οικογενειακά κτλ. Για να μην ξεχνιούνται σοβαρές περιπτώσεις έχουμε κάνει και κατάσταση προσευχής με 100+ ονόματα τα οποία μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (άλλα για 2 μήνες, άλλα για χρόνια...) εφόσον υπάρχει τακτική ενημέρωση.

Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το εγχείρημα, αλλά ζητούμε την κατανόηση σας. Δεν είμαστε μοναχοί να μπορούμε να μνημονεύουμε εκατοντάδες ή χιλιάδες ονόματα κάθε μέρα. Προσπαθούμε να μνημονεύουμε τα ονόματα καθημερινά και έχουμε και πολλούς φίλους που κάνουν το ίδιο, αλλά θα πρέπει να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες ώστε να μην καταστεί το όλο εγχείρημα ανέφικτο. 

Στο εξής ονόματα που στέλνονται χωρίς αιτιολογία θα αναρτώνται προς μνημόνευση, αλλά θα μένουν μόνο στην αρχική ανάρτηση και δεν θα τοποθετούνται στη συγκεντρωτική κατάσταση όπου μνημονεύονται συνεχόμενα για καιρό. Αν η κατάσταση μεγαλώσει υπερβολικά οι περισσότεροι θα αποθαρρυνθούν και θα σταματήσουν να μνημονεύουν τα ονόματα. Έτσι, θα προσπαθήσουμε να έχουμε εκεί μόνο τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Οι υπόλοιπες θα μνημονεύονται την ημέρα της αρχικής ανάρτησης. 

Έχουμε λοιπόν τους εξής αδερφούς μας που ζητούν την προσευχή μας:


Υπέρ Υγείας

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: παιδάκι με διογκωμένο ήπαρ (υπό διερεύνηση)
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ: νέος με καρκίνο και μεταστάσεις
ΓΕΩΡΓΙΟΥ: όγκος στο κεφάλι

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας



Η ιστορία του Αγίου Κωνσταντίνου μου θυμίζει και το παράδειγμα του Αγίου Ηλία Αρδούνη (του κουρέα), που εορτάζει στις 31 Ιανουαρίου. Ας παίρνουμε θάρρος από την ζωή των Αγίων μας και ας γίνουμε μιμητές τους, όπως και αυτοί έγιναν μιμητές του Κυρίου μας. Η πτώση μας όσο μεγάλη και να είναι ποτέ δεν μπορεί να ξεπεράσει την ευσπλαχνία του Θεού μας. Όπως διαβάζουμε και στον 20ο οίκο των Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο

 μνος πας, ττται, συνεκτενεσθαι σπεδων, τ πλθει τν πολλν οκτιρμν σου· σαρθμους γρ τ ψμμ δς, ν προσφρωμν σοι, Βασιλε γιε, οδν τελομεν ξιον, ν δδωκας μν, τος σο βοσιν·“Aλληλούια”.

μετάφραση
Κάθε ύμνος μας χάνει, προσπαθώντας να συναγωνιστεί με το πλήθος των πολλών οικτιρμών Σου. Ακόμα κι αν οι ωδές που θα Σου προσφέρουμε, Άγιε Βασιλέα, είναι ίσες με τους κόκκους άμμου της θαλάσσης, τίποτε άξιο δεν κάνουμε απέναντι Σου, διότι πολύ περισσότερες είναι οι ευεργεσίες Σου σε μας, που Σου φωνάζουμε “Aλληλούια”.

Ἁγ. Παϊσίου Ἁγιορείτου: Νὰ κάνουμε προσευχή νὰ φωτίση ὁ Θεὸς νὰ βγοῦν ἄλλοι, νέοι ἄνθρωποι, ἁγνοί, νὰ βγοῦν Μακκαβαῖοι, γιατί οἱ τωρινοί καταστρέφουν τὸν κόσμο.

Συνέχεια παρακαλῶ τὸν Θεό νὰ παρουσιάση σωστούς ἀνθρώπους, Χριστιανούς, γιὰ νὰ βοηθοῦν τὸν κόσμο, καὶ τούς σωστούς νὰ τούς κρατήση χρόνια. Νὰ κάνουμε προσευχή νὰ φωτίση ὁ Θεὸς νὰ βγοῦν ἄλλοι, νέοι ἄνθρωποι, ἁγνοί, νὰ βγοῦν Μακκαβαῖοι, γιατί οἱ τωρινοί καταστρέφουν τὸν κόσμο.

Η συγκλονιστική Εξομολόγηση του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη!


*Από το βιβλίο: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)» (Ιεράς Μονής Οσίου Δαυϊδ)

…Ανάμεσα στις δωρεές, τις κινήσεις των Αγίων, που δεν μπορούμε να τους φτάσουμε είναι και το παρακάτω γεγονός. Είμαστε ιερατική οικογένεια και ερχόμασταν στον Όσιο Δαυϊδ οπωσδήποτε δύο επισκέψεις κάθε χρόνο, με τα έξι μου παιδάκια, ο ένας από αυτούς έχει γίνει ιερέας, ο τελευταίος. Λειτουργούσαμε και κοινωνούσαμε όλοι στον Γέροντα Ιάκωβο.

Η Ουγγαρία δίνει σπίτι στις οικογένειες που θα κάνουν 3 παιδιά


*Με λίγα λόγια, κάνει το αυτονόητο. Προστατεύει την πατρίδα της και δίνει κίνητρα στους νέους να κάνουν παιδιά… καμία σχέση με το ότι ισχύει εν Ελλάδι δηλαδή…

Παιδικές Προσευχές…


Παιδικὴ Πρωινὴ Προσευχή

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.

Δόξα σοι ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.

Η μετάνοια ενός μεγάλου μάγου.

 
υπό Νικολάου Βοϊνέσκου

Αφηγείται ο πατήρ Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ότι πριν λίγα χρόνια στις 4 Ιανουαρίου ήταν στην μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους 35 νέοι, οι περισσότεροι φοιτητές. Μόλις τελείωσε η λειτουργία ανεβήκαμε στο αρχονταρίκι για καφέ.

Το φρικτό τέλος αυτών που δίωξαν τον Αγ.Ιωάννη το Χρυσόστομο


Τιμωρία και ανταμοιβή! 


Είναι στα χέρια του Θεού και τα δύο αυτά. Αλλά, όπως ο επίγειος βίος δεν είναι παρά μία σκιά της Αληθινής Ζωής στους Ουρανούς, αντιστοίχως η τιμωρία και η ανταμοιβή είναι μία σκιά μονάχα της αληθινής τιμωρίας και ανταμοιβής στην Αιωνιότητα.

Η Κάρα και το άφθαρτο χέρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου



Σχόλιο: Να προσθέσω από μνήμης (όπως ακούστηκε από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας) ότι το αυτί είναι από τα πρώτα όργανα που αποσυντίθενται όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος! Λέγεται επίσης ότι αυτό είναι το αυτί στο οποίο ψιθύριζε ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος υπαγορεύοντας στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο πώς θα ερμηνεύει την Αγία Γραφή!!! Αυτό για εμάς αποτελεί ικανοποιητική εξήγηση! Οι άλλοι ας βρουν επιστημονική... (να προσθέσω ότι έχουν περάσει 1600+ χρόνια από την κοίμηση του Αγίου)

Η Κάρα με αδιάφθορο το αριστερό αυτί βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.

ΑΠΑΝΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (Σε μορφή pdf)



ΑΠΑΝΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
(Σε μορφή pdf)
ΤΟΜΟΣ 77: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΟΜΙΛΙΑΙ ΙΕ'-ΚΖ' (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)