Ετικέτες

14.12.19

Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά –Τα δύο τραπέζια του Θεού (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)


Τὰ δύο τραπέζια τοῦ Θεοῦ
(Ομιλία του †Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)
Ἀκούσατε, ἀγαπητοί μου, τὸ ἱερὸ καὶ ἅγιο εὐαγγέλιο, ποὺ εἶνε μία παραβολή, μία ἁπλῆ διήγησι ποὺ μέσ᾽ στὴν ἁπλότητά της κρύβει νοήματα βαθειά· εἶνε μιὰ ζωγραφιά.

Άγγελος φανέρωσε την αγιότητα της μοναχής που οι άλλες μοναχές την σιχαίνονταν!

Σε ένα μοναστήρι έζησε μία καλόγρια, που παρίστανε την τρελλή και την δαιμονισμένη και τόσο πολύ την σιχάθηκαν οι άλλες καλόγριες, που ούτε έτρωγαν μαζί της στην κοινή τράπεζα, πράγμα, που η ίδια είχε προτιμήσει.

Η επιστροφή των Βορειοηπειρωτών χρειάζεται ανθρώπινες συνθήκες, μα και την δική μας μέριμνα


 «Βγήκα στη σύνταξη από το ΙΚΑ και σκέφτηκα να επιστρέψω. Στην αρχή, σε σύγκριση με τις συνθήκες που είχα στην Ελλάδα, ένιωσα λίγο άβολα.

Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἀντωνίου ( Αριζονα )- Apolytikion St Anthony's( Arizona )


ΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΕΥΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ π ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ" (9-12-2019)            Επιτυχώς διεξήχθη, μέσα σε ατμόσφαιρα ευλάβειας, η εσπερίδα με θέμα «Ο αγιασμένος λευίτης του Κυρίου, πατέρας Ιωάννης Καλαΐδης». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» (Νικολάου Πλαστήρα 65, Θεσσαλονίκη) το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019. Την διοργάνωσαν ο ιερός ναός αγίου Γεωργίου Πανοράματος και πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ. με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Ελένη και Αποστολία, Φωνή, Δημήτριος, Δημήτριος, Ιωάννα και τέκνα: Ζητούν την προσευχή μας...

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή"

Ας μπούμε στη θέση των αδερφών μας, ας φανταστούμε ο δικός μας άνθρωπος να είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα υγείας. Ας πονέσουμε μαζί τους, ας κάνουμε τον πόνο προσευχή και ας αφήσουμε την τελική απόφαση στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Ἔχοντες οὖν ἀρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τοὺς οὐρανούς, Ἰησοῦν τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ, κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας. οὐ γὰρ ἔχομεν ἀρχιερέα μὴ δυνάμενον συμπαθῆσαι ταῖς ἀσθενείαις ἡμῶν, πεπειραμένον δὲ κατὰ πάντα καθ᾿ ὁμοιότητα χωρὶς ἁμαρτίας. προσερχώμεθα οὖν μετὰ παῤῥησίας τῷ θρόνῳ τῆς χάριτος, ἵνα λάβωμεν ἔλεον καὶ χάριν εὕρωμεν εἰς εὔκαιρον βοήθειαν. (Εβρ. 4,14-16)


Ελένη: ηλικιωμένη που πριν λίγες ημέρες έσπασε το ισχίο (είναι η μητέρα της Αποστολίας που βρίσκεται στην κατάσταση προσευχής, υπ' αρ.2). Θα εγχειριστεί την Τετάρτη πρώτα ο Θεός. Πάνω από όλα εύχεστε για την ψυχή της μιας και ο Θεός της έχει ήδη δώσει αρκετά έτη ζωής (95...). Πιστεύει στον Θεό και έχει κάνει τόσα χρόνια τον προσωπικό της αγώνα. Εύχεστε και για την κόρη της Αποστολία ("πρώην" κακρινοπαθής) η οποία στέκεται στο πλευρό της στο νοσοκομείο αγόγγυστα και χωρίς να υπολογίζει την επιβάρυνση της δικής της υγείας, την κούραση ή την επικινδυνότητα να βρίσκεται πολλές ώρες στο νοσοκομείο...

Φωνή: μητέρα μικρού παιδιού (είναι μόνης της), που έκανε πριν λίγες μέρες επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το στήθος της.

Δημήτριος: καρκινοπαθής (τον είχαμε παλαιότερα στην κατάσταση προσευχής και τον επαναφέρουμε).

Δημήτριος: κι αυτός καρκινοπαθής που έκανε επέμβαση εχτές.

Ιωάννα μετά των τέκνων της Ελευθερίου, Κωνσταντίνου και Μαρουσώς

Δείτε τι έκαναν στην Αντιόχεια οι πιστοί για να προστατεύονται από τους σεισμούς!Πνευματική προετοιμασία για τον σεισμό.

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής ΙΑ΄ Λουκά (15/12/19) - Προς Τιμόθεον Β΄ (α΄ 8-18)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Προς Τιμόθεον Β΄ (α΄ 8-18)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΑ΄ Λουκά (των Αγίων Προπατόρων)


Εαγγελικ νάγνωσμα Κυριακς ΚH΄ [ΙA΄ Λουκ]
των Αγίων Προπατόρων

Η παραβολή του μεγάλου Δείπνου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΔ´ 16 - 24 + ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΒ´ 14

Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά: Ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

  Αποτέλεσμα εικόνας για προπάτορες"

Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019: