Ετικέτες

14.12.19

ΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΕΥΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ π ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ" (9-12-2019)



            Επιτυχώς διεξήχθη, μέσα σε ατμόσφαιρα ευλάβειας, η εσπερίδα με θέμα «Ο αγιασμένος λευίτης του Κυρίου, πατέρας Ιωάννης Καλαΐδης». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» (Νικολάου Πλαστήρα 65, Θεσσαλονίκη) το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019. Την διοργάνωσαν ο ιερός ναός αγίου Γεωργίου Πανοράματος και πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ. με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

            Είχαν κάτι μοναδικό οι εισηγήσεις των τεσσάρων ομιλητών. Ήταν απλές, άπλαστες αλλά και ενδιαφέρουσες, μεστές, χαριτωμένες. Το κυριότερο, ήταν απανθίσματα προσωπικών βιωμάτων κοντά στον σεβάσμιο ιερέα Ιωάννη Καλαΐδη. Ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος αφηγήθηκε το πώς και το γιατί προσκάλεσε τον πατέρα Ιωάννη στην ιεροσύνη. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παγώνης παρουσίασε ευλογημένες σκηνές από την φιλία του με τον αγαθό παπά-Γιάννη. Ο κύριος Απόστολος Σίμογλου περιέγραψε θαυματουργές ιάσεις ασθενών που έγιναν με τις δεήσεις του πατέρα Ιωάννη και τις πρεσβείες των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος μίλησε για την χαρά του Θεού που ζούσε και σκορπούσε ο μακάριος πατήρ Ιωάννης. Ύστερα, ο λόγος δόθηκε στο ακροατήριο και μίλησαν με θαυμασμό και συγκίνηση για τον αείμνηστο ιερέα κάποιοι παρευρισκόμενοι. Την εσπερίδα συντόνιζε ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Βρυούλων κ. Παντελεήμων εξήγαγε κάποια ωφέλιμα συμπεράσματα από τις εισηγήσεις για τον π. Ιωάννη Καλαΐδη και η εκδήλωση έληξε.

            Με αφορμή το αφιέρωμα στον παπά-Γιάννη, κάποιες επίκαιρες σκέψεις πριν το τέλος. Η σύμπτωση της εκδήλωσης με την εφετινή σαρακοστή των Χριστουγέννων είναι κάτι αξιοσημείωτο. Είναι ενθάρρυνση για την πνευματική προετοιμασία. Είναι ... πατρική ευλογία! Λες και ο ευλογημένος πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης καλεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, την αγία και αγιοτόκο, τους χριστιανούς για να εορτάσουν τα αληθινά Χριστούγεννα. Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα!     

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.