Ετικέτες

17.12.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (18/12/17 - 24/12/17)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Πλέον σύμφωνα με όλες τις εκδοχές δεν τρώμε ψάρι καμιά ημέρα. 

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: νηστεία (λαδερό) 

Τετάρτη 20/12: νηστεία (λαδερό)
[Προεόρτια της κατά σάρκα γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
και του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου]

Παρασκευή 22/12: νηστεία (άλαδο ή ξηροφαγία*)
*Η ξηροφαγία βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών (χωρίς να γίνει χρήση κατσαρόλας-μαγειρικών σκευών). Είναι πιο αυστηρή μορφή νηστείας και συνδυάζεται με μονοφαγία και ενάτη (δηλ. τρώμε μόνο μια φορά στις 15:00, δηλ. την ώρα που άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στον σταυρό ο Κύριός μας). Αναφέρεται στο πηδάλιο (πάλι σε σημείωση του ξθ΄ κανόνα). Υπενθυμίζουμε ότι η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής είναι ισοδύναμη με αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ακολουθήστε τόσο αυστηρή μορφή νηστείας μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τον πνευματικό σας. Επίσης, ας θυμόμαστε όλοι μας ότι η αυστηρή νηστεία πρέπει να συμβαδίζει και με ανάλογη πνευματική νηστεία, διαφορετικά μάταια κοπιάζουμε...

Σάββατο(23/12), Κυριακή(24/12): νηστεία (λαδερό)
*Η παραμονή των Χριστουγέννων αποτελεί ιδιαίτερη ημέρα νηστείας στην οποία γίνεται ξηροφαγία ή έστω άλαδο φαγητό. Εφέτος, όμως, πέφτει ημέρα Κυριακή, οπότε, ως γνωστό, δεν επιτρέπεται η αυστηρή τήρηση της νηστείας. Έτσι, τρώμε λαδερό φαγητό το μεσημέρι (χωρίς να το παρακάνουμε) και καλό είναι να κάνουμε νηστεία στη συνέχεια μιας και ακολουθεί η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Ὁ π. Ἀλέξανδρος Σμέμαν ἀπαντάει στίς κακοδοξίες τῶν Βρυξελλῶν

Αποτέλεσμα εικόνας για π.αλεξανδρος σμεμαν

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017):

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων
Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στις Βρυξέλλες

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Γεώργιος Λέκκας, εκπροσωπώντας το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην εισήγησή του, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
...η θρησκεία, ως έκφραση συλλογικής εμπειρίας, υπήρξε μέσω των αιώνων η κύρια πηγή αξιών.
...η θρησκεία δεν είναι απλώς η κύρια πηγή αξιών αλλά κυρίως η απόλυτη προϋπόθεση για την καλύτερη πνευματική υγεία των ευρωπαίων πολιτών.
...Αν πραγματικά είμαστε χριστιανοί και όντως επιδιώκουμε την “ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά” μας, οφείλουμε να εργασθούμε από κοινού για την απάλειψη οποιουδήποτε στοιχείου μάς χωρίζει από το Πνεύμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, επιτρέποντας ταυτοχρόνως στις Εκκλησίες μας να διατηρήσουν όλες τις διαφορές που δεν απάδουν προς αυτό το Πνεύμα.

Ἀπαντῶντας στίς κακοδοξίες τῶν Βρυξελλῶν ὁ π. Ἀλέξανδρος Σμέμαν γράφει:

ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ 1966 Καταβασίες Χριστουγέννων δεξιού και αριστερούΣΤΑΝΙΤΣΑΣ 
1966 
Καταβασίες Χριστουγέννων δεξιού και αριστερού

Η δερματοστιξία (τατουάζ) σε έξι ερωτήσεις (Κουτσιώρας Θεόδωρος, Θεολόγος)

Αποτέλεσμα εικόνας για τατουάζ


Ένα παγανιστικό φαινόμενο καί μία σύγχρονη μάστιγα
Πότε ἐμφανίστηκε τό φαινόμενο;

Η κοινή αμαρτία της πορνείας δεν είναι αρκετή για τους δαίμονες: ο σοδομισμός και η παιδεραστία θα δοθούν απλόχερα ως υπέρτατες εκδηλώσεις της ελευθερίας. ΓΕΡΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.Η κοινή αμαρτία της πορνείας δεν είναι αρκετή για τους δαίμονες: ο σοδομισμός και η παιδεραστία θα δοθούν απλόχερα ως υπέρτατες εκδηλώσεις της ελευθερίας. Η προπαγάνδα αυτών των απαίσιων αμαρτιών θα αποκτήσει απίστευτη δύναμη – ακόμα πιο ισχυρή από την ίδια τη σεξουαλική ακολασία. Περιπτώσεις ομοφυλοφιλικών γάμων θα παίρνουν τέτοια προβολή όσο και η ανακάλυψη των αντιβιοτικών στην εποχή τους... Όλοι όσοι αντιστέκονται σε αυτές τις δαιμονικές εφορμήσεις θα θεωρηθούν ότι καταπατούν την ελευθερία των άλλων, ως αφάνταστα αμαθείς ή ακόμα και εχθροί του κράτους και των συμφερόντων του, καθώς όλα τα κράτη θα έχουν ως απώτερο σκοπό τους τη διαφύλαξη των δαιμονικών ελευθεριών αντί των ηθικών αξιών.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ: Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 70 ΕΠΤΑΕΤΙΩΝ


Το δεύτερο όραμα του Δανιήλ- Η μονομαχία των κριαριών και του τράγου.

Οι πρωθυπουργοί Σκοπίων και Αλβανίας επισκέφθηκαν μειονοτικά χωριά


Σχόλιο: Εν αντιθέση με τις εδώ εκάστοτε χρωματικές πολιτικές μαριονέτες που επιζητούν ηθελημένα η άθελα να κάνουν πολιτική στα δικά μας μειονοτικά χωριά μας παίρνοντας έγκριση είτε από τις σκοτεινές στοές που ξημεροβραδιάζονται είτε από το εξωτερικό για να πάρουν γραμμή.Που είναι η στιβαρή πολιτική εξουσία; Που είναι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να πάνε και αυτοί σε επιτόπια έρευνα στα μειονοτικά χωριά μας που καταπιέζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Που είναι τα διαπραγματευτικά χαρτιά μας;                    Τα ψάρια μπορεί να ανήκουν στο Αιγαίο ,αλλά το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα μας!  Έτσι μας κατάντησαν αδελφοί μου οι Ξένοι,μέσω των Εφιαλτών των συστημικών Μ.Μ.Ε αλλά και με το να ελέγχουν το υπουργείο Παιδίας - και τώρα Απαιδείας! Πίστευε κανείς  πως ένας Τζέφρυ μια Τασία ένας Γαβρογλου θα έκαναν πολιτική στις μέρες μας; Χωρίς βέβαια να αθωώνουμε και τα άλλα πολιτικά μπουμπούκια της αρπαχτής και του δωσιλογισμού! Ας κάνουμε προσευχή αδερφοί μου , γιατί δεν κάνουμε , να δώσει ειρήνη ο Θεός στην περιοχή μας γιατί είμαστε σε δύσκολη κατάσταση.