Ετικέτες

29.10.18

Οι γιατροί μιλούν για θαύμα και… εκείνος για την Αγία Αναστασία

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια αναστασια ρωμαια
Σε εποχές που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τα γήινα και αγνοούν και περιφρονούν και αμφισβητούν την ουράνια πολιτεία, σε εποχές που λησμονούν και ειρωνεύονται τον Δημιουργό, Εκείνος δεν παύει να δείχνει δια του υιού Του και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και των Αγίων του, την αγάπη Του.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΜΑΘΗΜΑ 8ο l ΓΝΩΜΩΝ


ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Στο 6:32 του video εκ παραδρομής αναφέρω ότι 

οι Ιταλοί παράτησαν στο Καλπάκι 500 άρματα. 50 είναι το σωστό.

Τα τρία Όχι του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου


Το ΟΧΙ του Ιωάννου Μεταξά και του ελληνικού λαού κατά του αυθάδους Μουσσολίνι ήταν μόνον η αρχή. Ακολούθησαν πολλά ΟΧΙ από επώνυμα πρόσωπα και από απλούς Έλληνες αγωνιστές. Μία μορφή που δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε από τα σχολικά βιβλία και τις τηλεοράσεις υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος, ο οποίος κράτησε στάση εθνικώς αξιοπρεπή, όπως αρμόζει σε Ορθόδοξο Έλληνα Ιεράρχη. Ας θυμηθούμε τα τρία ΟΧΙ που εξεστόμισε κατά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Γιατί ακριβώς τα νέα Θρησκευτικά είναι προβληματικά.


Σχόλιο ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ": Την ίδια ώρα οι δασκάλες αγγλικών και γαλλικών στα δημοτικά και όχι μόνο σχολεία δίνουν ασκήσεις στα παιδάκια με φωτογραφίες βαμπίρ, δράκουλα κ.α. λόγω της γνωστής σατανοκίνητης εορτής Halloween... λες και δεν έχουν άλλη θεματολογία από όπου να αντλήσουν χρήσιμο περιεχόμενο για το μάθημά τους...! 

Ως γνωστόν οι δικαστικές αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 της Ολομέλειας του ΣτΕ ακυρώνουν ισάριθμες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, οι οποίες εισήγαγαν στα σχολεία μάθημα Θρησκευτικών όχι αμιγώς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστης, αλλά πολυθρησκειακής κατεύθυνσης και συγκριτισμού.

Ποιά όμως είναι επακριβώς τα προβλήματα αυτά; Ας παρακολουθήσουμε την εξαιρετική παρουσίαση του Θεολόγου Δρoς Πορφυρίου Νταλιάνη

Παναγιώτης, Ευτύχιος, Βασίλειος, Μαρία: μας έχουν ανάγκη και ενημέρωση για άλλες δύο αδερφές μας που φέρουν το ίδιο όνομα και για την Αλίκη που κοιμήθηκε (εχθές 28/10)

Αποτέλεσμα εικόνας για κομποσκοίνι

Καλό είναι να μην προσεύχεσαι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για κάθε συνάνθρωπό σου, ώστε να μιμηθείς έτσι τον αγγελικό τρόπο προσευχής. [Αγίου Νείλου του Ασκητού, Φωνή των Πατέρων, Η προσευχή, σελ. 13] 

Ας ανταποκριθούμε λοιπόν στα αιτήματα των αδερφών μας:

Παναγιώτης: Υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε αφαίρεση νεφρού λόγω όγκου. Είναι κλινήρης και η υγεία του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση. [κοιμήθηκε στις 5/11]

Ευτύχιος: Διαγνώσθηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο. Η ψυχολογία του είναι σε κακή κατάσταση.

Βασίλειος: βαριά γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που είναι ανυπόφορη!

Μαρία: έχει ανάγκη τις προσευχές μας. Είναι στο νοσοκομείο.

Ενημέρωση

Μαρία (υπ. αρ. 1): Πλην πολλών άλλων προβλημάτων υγείας (όπως π.χ. παραμορφωτικής αρθρίτιδας) παρουσιάζει και πρόβλημα στην καρδιά και θα χρειαστεί επέμβαση. Ας την διατηρήσουμε στην προσευχή μας. 

Μαρία (υπ. αρ. 24): Η κατάσταση της υγείας της έχει κάπως σταθεροποιηθεί, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά. Η κόρη της Κυριακή (24/10) μας έχει ανάγκη. 

Η Αλίκη (υπ. αρ.66) που είχαμε βάλει στην κατάσταση προσευχής στις 24/9 κοιμήθηκε εν Κυρίω εχθές 28/10. Η Παναγία ας την σκεπάσει και ο Κύριός μας ας την αναπαύσει.

Στον αέρα η έκδοση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Στον αέρα η έκδοση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Αγκάθι αποτελεί για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το καυτό ζήτημα της έκδοσης ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων με προδιαγραφές ασφάλειας στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με κύριο στόχο να αποτρέπεται η πλαστογράφησή τους. Οι διαδικασίες για την έκδοση των νέων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας ταυτοτήτων έχουν βαλτώσει και για ακόμα μια φορά επικρατεί πλήρης σύγχυση στο αρμόδιο υπουργείο. Οι εξαγγελίες για το πότε θα αρχίσει η αντικατάσταση των παλιών ταυτοτήτων διαδέχονται η μία την άλλη, με τις ημερομηνίες να αλλάζουν συνεχώς και τον χρόνο κάθε φορά να επιμηκύνεται.

Τα ξημερώματα έφυγε από κοντά μας ο Μπάρμπα-Μήτσος

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε από την πρόσκαιρη ζωή για την άνω Ιερουσαλήμ  ένας δικός μας άνθρωπος. Ο μπαρμπα-Μήτσος ήταν για εμάς η ήρεμη δύναμη, ο σιωπηλός ακροατής, ο φιλόξενος κι αγαθός άνθρωπος που η προσφορά του στην κοινωνία ήταν αξιοθαύμαστη. 

Αξιώθηκε, λίγο πριν την εκδημία του, να κοινωνήσει των Αχράντων μυστηρίων και ελπίζουμε πως η Αγία Αναστασία η Ρωμαία τον οδήγησε στους ουράνιους πνευματικούς λειμώνες. Όποιος μπορεί ας πει ένα Κύριε Ελέησον ή ας ανάψει ένα κεράκι για την ψυχούλα του. Αν κάποιος έχει περισσότερο χρόνο ας διαβάσει μαζί μας κάποιο κάθισμα του ψαλτηρίου. 

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε αδελφέ Δημήτριε. Καλό Παράδεισο. 

(Ο αδερφός μας Δημήτριος ήταν στην κατάσταση προσευχής (αρ.34) το τελευταίο διάστημα. Αφαιρέθηκε από την κατάσταση υπέρ υγείας και μεταφέρθηκε στην κατάσταση υπέρ αναπαύσεως.)

Άγιος Παΐσιος: Οι προσευχές των παιδιών μπορούν να κάνουν Θαύματα!

Με τις προσευχές των μικρών παιδιών μπορούν να γίνουν θαύματα. Ό,τι ζητούν από τον Θεό τους το δίνει, γιατί έχουν αθωότητα και ο Θεός ακούει την καθαρή προσευχή τους.

Αλαζονεία και πατερική σκέψη


Υπάρχει και κάτι χειρότερο απ’ την αμαρτία. Είναι η αλαζονεία της αρετής.” λέει ο Άγιος Αυγουστίνος, δείχνοντας μια άλλη αλαζονεία, αυτή των πιστευόντων ότι είναι κάτι το ξεχωριστό, ακόμη και μέσα στο ίδιο το σώμα της Εκκλησίας, αναδεικνύοντας μορφές ευσεβισμού και δοκησισοφίας με προσωπείο τελώνου της γνωστής παραβολής.

Τι είναι η ανθρωπινή απάθεια; -Άγιος Ισαάκ ο Σύρος


Ερώτηση. Τι είναι η ανθρώπινη απάθεια;
Απόκριση. Απάθεια είναι, όχι το να μη αισθάνονται οι αγωνιστές τα πάθη, αλλά το να μη τα δέχονται.