Ετικέτες

2.4.21

ΚΛΙΜΑΞ: ΛΟΓΟΣ ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΣ Περί αγάπης, ελπίδος και πίστεως

Αποτέλεσμα εικόνας για κλίμαξ


ΛΟΓΟΣ ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΣ

Περί αγάπης, ελπίδος και πίστεως
(Διά τόν σύνδεσμον τής εναρέτου τριάδος τών αρετών, τής αγάπης, τής ελπίδος καί τής πίστεως)
orthodoxy

1.Νυνί δε λοιπόν - ύστερα από όλα τα προηγούμενα - μένει τα τρία ταύτα – τά οποία σφίγγουν και διατηρούν τον σύνδεσμο όλων – πίστις, ελπίς, αγάπη∙ μείζων δε πάντων η αγάπη»(πρβλ. Α΄ Κορ. ιγ΄ 13), διότι και ο Θεός αγάπη ονομάζεται (πρβλ. Α΄ Ιωάν. δ΄ 16). Εγώ όμως την μία την βλέπω σαν ακτίνα, την άλλη σαν φως και την Τρίτη σαν ηλιακό δίσκο, και όλες μαζί σαν ένα φωτεινό απαύγασμα και μία και την αυτήν λαμπρότητα. Η μία, η πίστις, δύναται να επιτελέση τα πάντα. Η άλλη, η ελπίς, περικυκλώνει με το έλεος του Θεού και δεν καταισχύνει τον ελπίζοντα. Και η Τρίτη, η αγάπη, δεν πέφτει ποτέ από το ύψος της ούτε σταματά από το τρέξιμό της ούτε επιτρέπει σ΄ αυτόν που επλήγωσε με τα βέλη της να ηρεμήση από την «μακαρίαν μανίαν» που του επροξένησε.
2. Αυτός που θέλει να ομιλή για την αγάπη είναι σαν να επιχειρή να ομιλή για τον ίδιο τον Θεόν. Η ανάπτυξις όμως ομιλίας περί Θεού είναι πράγμα επισφαλές και επικίνδυνο σε όσους δεν προσέχουν. Για την αγάπη γνωρίζουν να ομιλούν οι Άγγελοι, αλλά και αυτοί ανάλογα με τον βαθμό της θείας ελλάμψεώς τους. Αγάπη είναι ο Θεός, και όποιος προσπαθεί να δώση ορισμό του Θεού ομοιάζει με τυφλό που μετρά στην άβυσσο τους κόκκους της άμμου.
3. Η αγάπη, ως προς την ποιότητά της είναι ομοίωσις με τον Θεόν, όσο βέβαια είναι δυνατόν στους ανθρώπους. Ως προς την ενέργειά της, μέθη της ψυχής. Ως προς δε τις ιδιότητές της, πηγή πίστεως, άβυσσος μακροθυμίας, θάλασσα ταπεινώσεως.



Μόρφου Νεόφυτος: Τα Δυο Μεγάλα σημεία των γεγονότων που ακολουθούν | Ορθοδοξία και Πίστη



Προώθηση του Μικροτσίπ σε παιδιά, μέσω ελληνικής τηλεοπτικής σειράς! [ΒΙΝΤΕΟ]



Το είδαμε κι αυτό. Να μας προωθούν, στην μικρή μας χώρα, ένα εμφυτεύσιμο τσιπ – και μάλιστα για παιδιά!

Ίσως δεν μίλησε τυχαία για το τσιπάκι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν κάποιους μήνες… Και σίγουρα δεν μίλησε τυχαία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πρότεινε ανοιχτά να μπει αυτό το τσιπ σε μικρά παιδιά.

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί –το θέλω πρώτα σε παιδιά– να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα…» (Πρώτο Θέμα – δείτε εδώ)

…Και τώρα φτάσαμε στο σημείο που μια ελληνική τηλεοπτική σειρά προωθεί το τσιπάρισμα ανοιχτά, και μάλιστα για παιδιά.

Γ´ Χαιρετισμοί Θεοτόκου

  


Σήμερα 2/4/2021 έχουμε τους Γ΄ Χαιρετισμούς!

Διαβάστε και ακούστε τους Χαιρετισμούς προς τη Θεοτόκο:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Υγειονομική Δικτατορία. Μια Ισραηλινή εκπέμπει S.O.S ! ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Αν δεν εμβολιάσουν τα παιδιά τους, τότε...

 

 

Σχόλιο: Σύντομα και στη χώρα μας... Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, το φθινόπωρο θα είμαστε στην ίδια δεινή θέση...


Καλημέρα αυτό το βίντεο είναι στ΄αγγλικά γιατί θέλω να σας περιγράψω σε εσάς στο λαό του κόσμου αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ισραήλ. Θέλω να σας περιγράψω τη ζωή ενός μη εμβολιασμένου Ισραηλινού. Μια μέρα ξυπνήσαμε σ΄έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη, οι ζωές μας καταστράφηκαν. Ξυπνήσαμε σ΄ένα εφιάλτη στον οποίο απαχθήκαμε από την κυβέρνησή μας που μας πούλησε ως ινδικά χοιρίδια ως πειραματόζωα για ένα πειραματικό εμβόλιο. 

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ; Θα σηκωθεί από τον τάφο η 63χρονη που έφυγε μετά το "μπόλι" !

Καταπέλτης ο Ιατροδικαστής: Δεν θα συμβούλευα το εμβόλιο... | Rantar