Ετικέτες

20.7.21

Η ερμηνεία των λόγων του Αγίου Παϊσίου για το μπόλι και το χάραγμα του Αντιχρίστου από τον π. Πέτρο Χιρς. (βίντεο)

 


σ.σ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΞΙΖΕΙ

Απόσπασμα συνέντευξης π. Πέτρου Χιρς στον Γκραιγκ Τρούγκλια (Graig Truglia)


ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Ερώτηση Γκραιγκ Τρούγκλια (Graig Truglia), από 1.13.30 έως το 1.25.40 

Μπορείτε να μου δώσετε το ευρύτερο πλαίσιο της ακόλουθης φράσης, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πράγματι του Αγίου Παϊσίου, και να μας πείτε γιατί είναι σημαντική την σημερινή εποχή; Εδώ είναι αυτό που είπε ο άγιος:

«Αναπτύχθηκε ένα εμβόλιο για μία νέα αρρώστια που θα είναι υποχρεωτικό και οι άνθρωποι που το κάνουν θα σφραγίζονται με το 666»*.

Θα μπορούσατε λοιπόν να μου δώσετε λίγο το γενικό πλαίσιο, τί ήθελε να πει ο Άγιος Παΐσιος όταν είπε αυτά τα λόγια.

π. Πέτρος Χιρς

Η απάντησή μου θα είναι λίγο εκτενής, διότι δεν θέλω να παρερμηνευθώ και θέλω να παρουσιάσω την γενική εικόνα, οπότε κάντε λίγο υπομονή μαζί μου. Πρώτα απ’ όλα, ο Άγιος Παΐσιος όπως πολλοί Άγιοι που είναι προφητικές φωνές στην Εκκλησία είδαν τα πράγματα πολύ νωρίτερα και προειδοποίησαν τους ανθρώπους πολύ νωρίτερα, οπότε αυτό δίνει την αίσθηση στους ακροατές ότι είναι πολύ κοντά να συμβεί γιατί ο Άγιος το βλέπει σα να συμβαίνει ήδη ή θα συμβεί. Και όταν τοποθετηθεί στο σωστό πλαίσιο είναι πολύ κοντά γιατί στην ιστορία της Εκκλησίας αυτό απέχει λίγα μόλις χρόνια μετά την κοίμησή του. Αλλά εμείς είμαστε σε αυτή τη γη λίγα μόνο χρόνια και επίσης, ειδικά εμείς στην εποχή μας, είμαστε πλάσματα που έχουμε την απαίτηση τα πράγματα να ωριμάσουν και να γίνουν γρήγορα. 

Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον και Ένδοξον Προφήτην Ηλίαν τον Θεσβίτην

 


Ὁ Ἱερεύς· Εὐλογητός ὁ Θεός...

Ὁ ἀναγνώστης· Ἀμήν.

Ψαλμός ρμβ΄ (142) 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 19/7/21-25/7/21

  Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (19/7/21-25/7/21) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 20/7/21-25/7/21

   

[τελευταία ενημέρωση: 25/7/21, 00:35]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


25/7:

Υπέρ αναπαύσεως:

Θεοφάνους: κοιμήθηκε (ήταν εδώ και καιρό στην κατάσταση προσευχής στη θέση 87). Είχε πάθει εγκεφαλικό 1-2 μήνες μετά το τσίμπημα. Έκτοτε τον είχε πάρει η κάτω βόλτα, πρακτικά ήταν κατάκοιτος και τελικά κοιμήθηκε. Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας δίνει δύναμη στην οικογένειά του.


22/7:

Υπέρ αναπαύσεως:

Ευγενίου: σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ήταν πολύτεκνος. Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας δίνει δύναμη στην οικογένειά του.


20/7:

Υπέρ θείας βοηθείας


Πελαγίας - Γεωργίας: κοριτσάκι 2 χρονών με καρκίνο.


Σωκράτους και Σπυριδούλας: Ταυτόχρονα αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας (διαφορετικής φύσεως ο καθένας) που τους έφεραν σε μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο. Ας ευχόμαστε ο Θεός να τους ελεήσει και να τους ενδυναμώσει να ξεπεράσουν τη δυσκολία.


Ελπιδοφόρου: Συνελήφθη ως ένας από τους υπευθύνους της επίθεσης σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό. Ας ευχόμαστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και ο ιατρός να ελευθερωθεί, ώστε να μην  φιμωθεί η φωνή του.


Όλα δείχνουν ότι στο νησί βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από εμάς... Δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να βγει αληθινός ο προφητικός λόγος του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου (ειπώθηκε πέρυσι) ότι σε λίγο θα τον κλείσουν και αυτόν σε κάποιο κελί... Δεν αργεί επίσης η στιγμή που θα δούμε ανάλογες πρακτικές και στην Ελλάδα... 


Ενημέρωση

Η Δήμητρα (υπ' αρ. 3 στην κατάσταση προσευχής) εγχειρίστηκε με επιτυχία στις 16/7 και πλέον αναρρώνει στο σπίτι. Πονάει αρκετά, αλλά κάθε μέρα που περνάει είναι καλύτερα. Εύχεστε.

Ο Αντώνιος (υπ' αρ. 117) βγήκε από την εντατική πριν από ένα μήνα και τώρα επανέρχεται σταδιακά στη φυσιολογική του ζωή.



Υπέρ αναπαύσεως

Βαρβάρας: ήταν στην κατάσταση προσευχής (υπ' αρ. 118). Τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Θεός ας την αναπαύει.

Γαρυφαλιάς: άλλο ένα πρόσφατο θύμα της οικτρής ψυχικής κατάστασης των ανθρώπων των ημερών μας.

Ας προσευχόμαστε αδέρφια, διότι φοβάμαι ότι όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και η απομάκρυνση από τον Θεό θα πληθαίνουν τέτοια φοβερά και θλιβερά φαινόμενα. Πάντα συνέβαιναν, αλλά πλέον θα είναι πιο σοκαριστικά και πιο συχνά... 

Χειροπέδες στον Δρ. Σωτηριάδη ως "διοργανωτή" της αντιεμβολιαστικής εκδήλωσης - Ας προσευχηθούμε...



Σχόλιο: Παλαιότερα ήταν οι Τούρκοι και οι Άγγλοι, τώρα πλέον είναι κάποιοι "Κύπριοι"... Και αυτά την ημέρα που έχουμε τη θλιβερή επέτειο της εισβολής των Τούρκων στο νησί. Δεν αργεί η στιγμή που θα γίνουν τα ίδια και στην Ελλάδα. Δεν αργεί επίσης η επόμενη εθνική καταστροφή. Όσο κάποιοι επιμένουν να κάνουν τη μέρα νύχτα, να παρουσιάζουν το σκοτάδι ως φως, να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να παρασύρουν ολοένα και περισσότερο κόσμο σε επικίνδυνα μονοπάτια (για να το πω ευγενικά...), τόσο πλησιάζει η στιγμή που θα βρεθούμε απέναντι στις συνέπειες των πράξεών μας. Ας εντατικοποιήσουμε την προσευχή μας. Ο Θεός θα επέμβει κάποια στιγμή, αλλά το πώς και το πότε θα εξαρτηθεί και από τη δική μας στάση, από τη δική μας προσευχή. Είναι καιρός για μετάνοια και έργα πίστεως!

 Χειροπέδες στον Επιδημιολόγο Δρ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη πέρασαν οι Αρχές, ως ύποπτος αναφορικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν στον εκδοτικό οίκο "Δίας".

Δεν ξεχνώ! 20 Ιουλίου 1974 η τουρκική εισβολή στην Κύπρο

 

Πολύπαθο νησί, πάντα προδομένο καί πάντα ἀγωνιζόμενο καί περήφανο,  κράτα ψηλά τήν Ἑλληνική ψυχή σου, γιατί ὅλοι αὐτοί πού παράνομα χορεύουν πάνω σου ἔχουν τήν ὥρα τους καί θά φύγουν.

Κράτα ἀτόφια τήν ἑλληνική ψυχή σου, γιατί τό μέλλον σοῦ ἀνήκει· γιατί ἡ ἱστορία δέν τελείωσε ἀκόμη, εἶναι μεγάλη σάν τήν ψυχή καί ἡ ψυχή πρέπει νά μείνει ὄρθια, Ἑλληνική χριστιανική, γιά νά γιορτάσει τήν ἀνάσταση!


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ;

ένα κείμενο γραμμένο και για παιδιά…για να μην ξεχνούμε και να μαθαίνουμε και στα παιδιά μας όσα θα ήθελαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε…

Ένα θαυμαστό γεγονός από τη ζωή του παπά Φώτη Λαυριώτη, του διά Χριστόν Σαλού που καταδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν νοσεί και δεν παθαίνει κανένας τίποτα!

  

Ένα θαυμαστό γεγονός από τη ζωή του παπά Φώτη Λαυριώτη, του διά Χριστόν Σαλού από την Μυτιλήνη, με το οποίο καταδεικνύεται ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν νοσεί και δεν παθαίνει κανένας τίποτα!

«... παλαιά, καθώς λειτουργούσε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος ο Β', ένας σκορπιός έπεσε μέσα στο Ιερό Ποτήριο. Όλοι τρόμαξαν. Ο Δεσπότης έβγαλε το ζωύφιο από το Άγιοπότηρο και πάει να το δώσει σ' έναν διάκο, για να τον πετάξει στο χωνευτήρι.

Βίντεο-σοκ με μουσουλμάνο τζιχαντιστή

Ο Αντίχριστος ΠΡΩΤΑ θα παρουσιαστεί στην ΠΟΛΗ...- Γέροντας Εφραίμ | ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

"ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝaΤΟΥ, ΟΣΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΧΘΕΣ" - Σεραφείμ Μητρ. Πειραιά


Ουδέν σχόλιο...