Ετικέτες

27.3.15

Ώρα για ταινία: "Το πηγαδάκι"


Από τη σειρά ταινιών "Ψυχοφελείς ιστορίες και παραβολές", Λευκορωσικής παραγωγής.

Από το πλούσιο διαδικτυακό κανάλι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Μετάφραση από τα ρωσικά: Ευγενία Τελιζένκο. Προσαρμογή και επιμέλεια Pankrestos. 

Γέρων Νίκων: Τί συμβαίνει όταν ξεκινάμε νηστεία


Μέσα σε 3 λεπτά ο Γέρων Νίκων εξηγεί για ποιο λόγο δημιουργούνται εντάσεις σε περιόδους νηστείας και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές, ενώ ταυτόχρονα απαντά στους "εξυπνάκηδες" που λένε ότι η νηστεία δεν χρειάζεται...

Εικόνα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ αναβλύζει λάδι!



Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Τρικάλων, στη σκιά των ιερών βράχων των Μετεώρων, συμβαίνει ένα συγκλονιστικό γεγονός: Από το ξύλο της ιερής εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που φιλοτέχνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια ο αγιογράφος πατήρ Παναγιώτης Πεύκης, αναβλύζουν μυστηριωδώς σταγόνες λαδιού, οι οποίες, κατά περίεργο τρόπο, δεν αλλοιώνουν την αγιογραφία!

Περί όρκου & ορκωμοσίας (του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου)

Περί όρκου & ορκωμοσίας
του
Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου
Κήρυκα του θείου λόγου της Μητρόπολεως
Χίου, Ψαρών & Οινουσσών
Σχόλιο: Στις 25/3 είχα βάλει άλλη μια σχετική ανάρτηση (κλικ ΕΔΩ). Επειδή διαφεύγει από τους περισσότερους, να σας ενημερώσω ότι δυστυχώς κάθε μορφή ορκωμοσίας αποτελεί αμαρτία που πρέπει να την εξομολογηθούμε! Όλοι οι άντρες που έχουμε πάει στρατό έχουμε διαπράξει (λογικά) αυτή την αμαρτία, το ίδιο και όσοι έχουν πάρει πτυχίο... και φυσικά σχεδόν όλοι όσοι έχουν καταθέσει σε κάποιο δικαστήριο. Απλά το αναφέρουμε ώστε να το έχετε υπ' όψιν και να μην ξεχάσετε να το πείτε στον πνευματικό σας την επόμενη φορά που θα εξομολογηθείτε.

ΘΑΥΜΑ ΜΕΓΑ επραγματοποιήθη σε υπερήλικα! [video]

Ο Μοναχός Νεκτάριος με τη γιαγιά Έρνα, που θαυματουργικά σηκώνεται
από το αναπηρικό της καροτσάκι, αφού προηγουμένως προσκύνησε
τα άγια αντικείμενα από το Άγιον Όρος.  

Κυριακὴ Ε´ Νηστειῶν (Μαρίας Αἰγυπτίας): ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Κυριακὴ Ε´ Νηστειῶν (Μαρίας Αἰγυπτίας)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 29 Μαρ. 2015: