Ετικέτες

16.8.19

Καθολικός ιερέας Αντρέα Σαντόρο : Παρακολουθούνταν με την υποψία δραστηριοτήτων υπέρ του ¨Πόντου¨ και δολοφονήθηκε…


Ιερέας Αντρέα Σαντόρο : Παρακολουθούνταν με  την υποψία δραστηριοτήτων υπέρ του ¨Πόντου¨ και δολοφονήθηκε...

H ιστοσελίδα Nordic Monitor συγκέντρωσε έγγραφα που δείχνουν πως η παρακολούθηση από την τουρκική κυβέρνηση των εικαζόμενων λαθραίων ελληνικών επιχειρήσεων για την αναζωογόνηση του «Ποντιακού» (Pontusçuluk) στην Τουρκία, οδήγησε στη δολοφονία ενός 61χρονου καθολικου ιερέα στη βορειοανατολική περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Η Κοίμηση της «Κυρίας των Αγγέλων» στην Νεοελληνική Λογοτεχνία


Ελπίδα Τζίβα Θεολόγος

«Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε, Γεσθημανή το χωρίω κηδεύσατέ μου το σώμα και Συ Υιέ και Θεέ μου παρέλαβέ μου το πνεύμα».

Ιρανός υπουργός: «Βαπτίζονται Χριστιανοί, κάτω από τα μάτια μας»


Παρά τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών που αυξάνονται στο Ιράν, ο Χριστιανισμός στην χώρα αντιστέκεται και ανθίζει, προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στις επίσημες αρχές.

Αβραάμ Μοναχού Αγιορείτου μια άγνωστη ιστορία

 
Απέναντι από την πόλη των Ιεροσολύμων, γύρω στα δεκαοκτώ μίλια απόσταση ευρίσκεται μια πόλη η οποία ονομαζόταν παλαιότερα Λύδδα, κατόπιν μετονομάσθηκε Διόσπολη.

Η προέλευση του κακού

Αποτέλεσμα εικόνας για πτώση του Εωσφόρου


Στο τέλος της δημιουργίας, ο Θεός δημιουργεί τον άνθρωπο, ο οποίος έχει ταυτόχρονα σωματική και ψυχική φύση.

Μέχρι εδώ όλα βαίνουν καλώς, όλα είναι καλά λίαν, μέχρι που το κακό εισβάλλει στην ζωή του ανθρώπου. Τόσο η φιλοσοφία όσο και η θρησκεία καλείται να απαντήσει σε αυτό το οδυνηρό ερώτημα: γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο; Μήπως ο Θεός είναι ο δημιουργός του κακού; Η απάντηση είναι όχι.