Ετικέτες

16.10.18

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε την Παναγία του Όρους των Ελαιών και τον Τίμιο Σταυρό (φωτ. – βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε την Παναγία του Όρους των Ελαιών και τον Τίμιο Σταυρό
Τα ιερά κειμήλια έφτασαν στην πόλη για τις «δύσκολες στιγμές που περνά η Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Λύδδης Δημήτριος
Με σκάφος του Λιμενικού έφτασε στον Λευκό Πύργο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και ο Τίμιος Σταυρός από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Οριστικό «σχίσμα» – Κόβει κάθε δεσμό με το Πατριαρχείο η ρωσική εκκλησία

Αποτέλεσμα εικόνας για Οριστικό «σχίσμα» – Κόβει κάθε δεσμό με το Πατριαρχείο η ρωσική εκκλησία
*Δυστυχώς τα νέα για την Ορθοδοξία είναι πολύ άσχημα. Πλέον έφτασε στα άκρα η κόντρα της Ρωσίας με το Φανάρι μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.. Ας προσευχηθούμε να φωτίσει ο Θεός τους ηγέτες της Ορθοδοξίας έστω και την ύστατη στιγμή και να αποφύγουμε αυτήν την ρήξη που μόνο ζημιά θα κάνει στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία…
Τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο αποφάσισε να διακόψει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκρινε ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν περαιτέρω επαφές με την Κωνσταντινούπολη.

Που βρίσκεται σήμερα η λόγχη του Λογγίνου που τρύπησε τη δεξιά πλευρά του Χριστού

Αποτέλεσμα εικόνας για που βρισκεται σημερα η λογχη
Από τα τέσσερα ιερά αντικείμενα της χριστιανοσύνης μόνον το δισκοπότηρο θεωρείται καθαγιασμένο. Τα άλλα τρία είναι το πιάτο που χρησιμοποίησε ο χριστός στο μυστικό δείπνο, το ξίφος και η λόγχη του Λογγίνου.

Το μέλλον σας, αναθέσατε το εις την θεία Πρόνοια! ότι είναι θέλημα Θεού και δια την σωτηρίαν μας θα γίνει. Όσιος γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης

3/16η Ὀκτωβρίου 1966, Κυριακή
Ιερώνυμος της Αιγίνης_Elder Jerome (Hieronymos) of Aegina_Старец Иероним эгинский_gerondas_ieronimos_aiginis_010Αν αφήνεις παράθυρο, θα μπει το φως. Αν όλα είναι κλειστά, από που θα μπει φως και ας είναι άφθονο έξω. Έτσι και εις τα πνευματικά: Άνοιξε την καρδιά σου στο Χριστόν μας, παρακάλεσε Τον και Εκείνος θα βοηθήσει!
Μη λες «ο Χριστός» αλλά «ο Χριστός μας».
Το Ψαλτήρι καθημερινή μου τροφή το έχω.Να το αγαπάς πολύ και να το διαβάζεις. Έστω ‘ένα ή δύο ψαλμούς την ημέρα. Και όταν έχεις λύπη, όταν έχεις πειρασμόν, διάβαζε με προσοχήν και αγάπην το Ψαλτήρι και θα νιώθεις μεταβολή μέσα σου.
Και οι δοκιμασίες κάνουν καλό. Μη φοβηθείς. Ο Χριστός μας σαράντα μέρες αγωνίσθηκε στην ερημον, αλλά έπειτα Άγγελοι τον υπηρετούσαν. Είναι πολύ στοργικός ο Χριστός μας. Συχνά, για ωφέλειά μας, επιτρέπει και δυνατή λύπην. Για λίγο νοιώθουμε πώς μας εγκατέλειψε, αλλά μετά επειδή λυπάται, μας αγαπά, μας πνίγει το έλεος Του, η στοργή Του.

Απίστευτη βεβήλωση Ορθόδοξων συμβόλων στη Λέσβο (ΦΩΤΟ)




Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ναγκρεμίζονται χριστιανικά σύμβολα.

«Ο πόλεµος που µνηµονεύθηκε από τους Προφήτες και το Άγιο Ευαγγέλιο, θα προκαλέσει την ένωση του ανθρωπίνου γένους»



Από τον στάρετς Σεραφείµ της Βύριτσα, στη Ρωσία (1866-1949):

Δημοσθένης προς Αθηναίους πριν 2300 χρόνια ή μήπως πριν λίγες στιγμές;


..."Οι ελληνικές πόλεις νοσούν... Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται.

Ο "Οικουμενικός" Πατριάρχης εκπροσωπεί πλέον μόνο τους Αμερικανούς



Εάν τολμήσει κανείς σήμερα στον εκκλησιαστικό χώρο να πει τα πράγματα με το όνομά τους μόνο τον παραπάνω τίτλο θα μπορούσε να αποδώσει στον....πάλαι ποτέ Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έχει βάλει πλέον πλώρη για να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους αιρετικούς.