Ετικέτες

10.4.20

Επιτακτική ανάγκη να δοθούν σύντομα απαντήσεις από την Εκκλησία, για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Επιτακτική ανάγκη να δοθούν σύντομα απαντήσεις από την Εκκλησία, για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Επιτακτική ανάγκη να δοθούν σύντομα απαντήσεις από την Εκκλησία, για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Ελευθέριος Ανδρώνης
Yποχρεωτικός εμβολιασμός: Όταν οι χριστιανοί προειδοποιούσαν εδώ και δεκαετίες, με όλους τους τρόπους, πως θα έρθει η μέρα που οι κυβερνήσεις όλων των χωρών θα επιχειρήσουν να μας πλασάρουν ή και να μας επιβάλουν, βιομετρικά εμφυτεύματα (microchips), συχνά χαρακτηρίζονταν ως γραφικοί, «ψεκασμένοι», φαντασιόπληκτοι κ.α.
Και να που οι τρέχουσες εξελίξεις που συμβαίνουν λόγω της παγκόσμιας κρίσης πανδημίας, απέδειξαν με τον πλέον «εκκωφαντικό» τρόπο, πως αυτές οι προειδοποιήσεις δικαιώθηκαν και συνεχίζουν να δικαιώνονται μέρα με τη μέρα.
Από αυτό εδώ το βήμα, μέσα από το άρθρο Κορονοϊός και «Μεγάλος Αδερφός», είχαμε αναφερθεί στην είδηση περί πρότασης του μεγιστάνα Bill Gates, να εφαρμοστούν σε πολίτες μαζικά μέτρα «ψηφιακής πιστοποίησης».

Ανάσταση του Λαζάρου

Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

ακολουθία όρθρου και θεία λειτουργία 

ΕΔΩ 
(2 εκδοχές: χωρίς και με μουσικά

και 

ΕΔΩ 
(χωρίς μουσικά)

Αυτό το Σάββατο 11/4/2020 τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.

Ἡ «μετά κορωνοϊόν ἐκκλησιολογία» ἤ ἀλλιῶς ἡ «ἐκκλησιολογία τοῦ Καίσαρα»


Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ» (Ματθ. κβ ...

Ἡ «μετά κορωνοϊόν ἐκκλησιολογία»
ἤ ἀλλιῶς ἡ «ἐκκλησιολογία τοῦ Καίσαρα»
«Ἀπόδοτε οὖν τά Καίσαρος Καίσαρι…»  (Μτ 22,21)


Χασιώτη Σοφία, Δρ. Θεολογίας

για το ιστολόγιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ


Διαβάζοντας τήν διυπουργική ἀπόφαση τῆς 6ης Ἀπριλίου, ὅπως δημοσιεύτηκε στήν «Ἐφημερίδα τῆς Κυβερνήσεως» (6 Ἀπριλίου 2020, Ἀρ. Φύλλου 1178) μέ τίς σχετικές ὁδηγίες ἐν ὄψει τῆς Μ. Ἑβδομάδας, ὁ κάθε πιστός διαπιστώνει πόσο ἐλλιπής 
εἶναι ἡ γνώση θεολογικῶν στοιχείων πού χαρακτηρίζει τούς ἰθύνοντες.

Δέν θά γράψω κάτι πού νά διεκδικεῖ τήν πρωτοτυπία ἐπ’ αὐτῶν. Ἔχουν ἤδη ἐντοπιστεῖ καί ἀναλυθεῖ πρίν ἀπό μένα. Δική μου εἶναι ἁπλῶς ἡ σύμπτυξή τους καί ἡ διατύπωση μιᾶς ἀπορρέουσας ἑρμηνείας σέ ἕνα κατά τό δυνατόν σύντομο καί λιτό (σύμφωνα μέ τήν περιρρέουσα λειτουργική πρακτική πού ἔχει προταθεῖ ἤ καί ἐνίοτε ἐπιβληθεῖ) κείμενο.

Κανόνας που ψάλλεται σήμερα μαζί με το μικρό απόδειπνο

Ι.Ν. Παντανάσσης '' To Γενέσιον της Θεοτόκου '': Τὸ Μέγα Ἀπόδειπνο
Το απόγευμα τελείται το μικρό απόδειπνο


μαζί με τον εξής κανόνα από το Τριώδιο:

(λογικά γίνεται στο μέσο, δηλ. ξεκινά μετά το Πιστεύω... και το Άξιον εστίν... και αφού ολοκληρωθεί συνεχίζουμε με τρισάγιο και τα υπόλοιπα του μικρού αποδείπνου)


ΤΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΣΠΕΡΑΣ

ΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΝ


Ψάλλομεν τον ἑπόμενον Κανόνα.
Ποίημα Ἀνδρέου Κρήτης.
Ὠδή α'  Ἦχος α'  Ὁ Εἱρμός.
δὴν ἐπινίκιον, ᾄσωμεν πάντες, Θεῷ τῷ ποιήσαντι, θαυμαστὰ τέρατα, βραχίονι ὑψηλῷ, καὶ σώσαντι τὸν Ἰσραήλ, ὅτι δεδόξασται.

13 Απριλίου 1204: Η Ρωμανία δεν ξεχνά την κατάκτηση της Πόλης των Πόλεων από τους Λατίνους

Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204) - Βικιπαίδεια

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ Archives - halkidikinow.gr
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Από το 330 μΧ που ο Μ. Κωσταντίνος μετέφερε την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας στη Ν. Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη , περισσότερες από είκοσι φορές την πολιόρκησαν οι Πέρσες, οι Άραβες, οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι και άλλοι. Η Κωνσταντινούπολη πολλές φορές κινδύνευσε , αλλά διασώθηκε χάρις στην ανδρεία του στρατού και των κατοίκων, την οποία ενίσχυε η Υπέρμαχος Στρατηγός.