Ετικέτες

14.8.18

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΟΔΟΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ, ἀριθμός 14η Αὐγούστου 1996!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ

Σήμερα αδελφέ που τα χρόνια περάσαν, ως επιτάφιο έπαινο, θα ήθελα να σου χαρίσω την Λευτεριά της Κύπρου, ως επάξιο δώρο στην μνήμη σου, αλλά δυστυχώς τα δικά μου τα «ΘΕΛΩ», όπως και η δική σου «ΘΥΣΙΑ» ΕΧΑΘΗΚΑΝ στην σκοπιμότητα των ΣΧΕΔΙΩΝ της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποιήσεως.

Θεοδώρα, Ηλίας, Γεώργιος: μας έχουν ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για πόνος δάκρυ


Σήμερα άκουσα ένα όμορφο κήρυγμα στην Πειραϊκή Εκκλησία. Το κεντρικό θέμα ήταν η προσευχή και το πόσο σημαντικό είναι να παρακαλούμε τον Θεό να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είτε εμείς είτε οι άλλοι. Εννοείται ότι ο Θεός μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν το κάνει άμεσα. Περιμένει πρώτα εμάς να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Ας προσευχόμαστε λοιπόν για τους αδερφούς μας, όταν μαθαίνουμε ότι αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή άλλης φύσεως. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν μετρά τόσο η "ποσότητα", όσο η ποιότητα της προσευχής.

Ας προσθέσουμε λοιπόν στην προσευχή μας τους αδερφούς μας: 

Θεοδώρα: συντριπτικό κάταγμα

Ηλίας: σοβαρό πρόβλημα υγείας

Γεώργιος: καρκίνος σε τελικό στάδιο 
(ενημέρωση: κοιμήθηκε στις 30/8)

Παραμονή της Παναγίας το Θαύμα έγινε! Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες αδερφοί μας!



σχόλιο Γ.Θ : Οι άθεοι και αδιάφοροι θα σας πουν ότι τα παλικάρια μας ελευθερώθηκαν λόγω της πίεσης που ασκείται στην Τουρκία, λόγω γεωστρατηγικών ελιγμών κλπ. Είναι κρίμα ακόμα και Ελληνορθόδοξα ιστολόγια να μην βλέπουν πίσω από την απελευθέρωση του Δημήτρη και του Άγγελου την πρόνοια του Θεού και το θαύμα της Υπεραγίας παραμονή της εορτής Της. Σε ευχαριστούμε Δέσποινα. Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος!

Προσευχή υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδερφών μας στο Μάτι Αττικής (ονόματα)

Αποτέλεσμα εικόνας για κομποσκοίνι



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥΣ, 
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ , 
ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΗΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ, 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ…

^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Κύριε ησο Χριστέ, νάπαυσον τὰς ψυχὰς τῶν δούλων Σου:

Παναγία Εσφαγμένη – Συγκλονιστικό το ιστορικό της θαυματουργής εικόνας

πηγή φώτο: www.eikonia.gr
Για την Παναγία Εσφαγμένη, διηγούνται ότι πληγώθηκε από το μαχαίρι ενός δύστροπου ιεροδιάκονου και εκκλησιάρχη (επιμελητή της εκκλησίας, νεωκόρου), ο οποίος εξαιτίας δήθεν του διακονήματος του έφθανε πάντοτε καθυστερημένος στην Τράπεζα.

Τα ψυχιατρεία θα ήταν άδεια, αν οι χριστιανοί εξομολογούντο ορθόδοξα!



Όσιος Παΐσιος

Δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Δεν πρέπει να κλαίμε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό. Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν’ αποκομίζουμε απ’ αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.

ΑΜΑΡΤΙΑ – ΤΙΜΩΡΙΑ. ΜΕΤΑΝΟΙΑ – ΣΩΤΗΡΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερεμίας Γόρτυνος

Σχόλιο: Αν δεν το έχετε διαβάσει, πρέπει να το διαβάσετε! Απομόνωσα μερικά τμήματα από το πρόσφατο κήρυγμα του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία (για τον πολύ βιαστικό αναγνώστη):


 Θεός εναι τρεπτος,  Θεός εναι πάντοτε γάπη. λλά  γαπητική Του Χάρη, πού εναι θεϊκή καί κτιστη, γίνεται δεκτή πό μς νάλογα μέ τήν δική μας ψυχική καθαρότητα. ταν  καρδιά μας χει μίσος καί σκληρότητα πρός τόν λλον, τότε δέν μπορε νά ρθει καί νά κατοικήσει σ ατήν τήν φθονερή καρδιά  θεϊκή γάπη. Ατό μες ο νθρωποι τό λέμε τι  Θεός μς ποστρέφεται, τι θυμώνει καί ργίζεται ναντίον μας.