Ετικέτες

10.3.18

Αναστάσιος, Ιωάννα, Αικατερίνη: νέα αιτήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Έχουμε και τα εξής νέα αιτήματα που μόλις λάβαμε:

1. Ο Αναστάσιος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος είναι 10 ετών έχει πρόβλημα με την χολή. Δυστυχώς έχουν επηρεαστεί το πάγκρεας και το συκώτι. Προσπαθούν να αποφύγουν την εγχείρηση επειδή είναι μικρό παιδάκι. Οι γιατροί στρέφονται σε φαρμακευτικές  μεθόδους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

2. Η μικρή Ιωάννα που είχαμε για προσευχή πριν δύο μήνες, όπως έχουμε ήδη αναφέρει έχει γίνει καλά και έχει επιστρέψει στο σπίτι της. Αυτό όμως που ανακάλυψαν οι γιατροί είναι κύστες στο νεφρό. Έχει 5 εκατοστά νεφρό και τα 2,5 δηλαδή το μισό είναι γεμάτο κύστες. Θα κάνει μια σειρά εξετάσεων και θα δουν πως θα αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η  μικρή έχει την ανάγκη μας για άλλη μια φορά...

3. Η Αικατερίνη εχθές μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Τον τελευταίο καιρό κάνει κολπική μαρμαρυγή (ανεβάζει 190 παλμούς), επίσης και υψηλή πίεση. Φοβόμαστε εγκεφαλικό και φυσικά μη μας μείνει στα χέρια από την ταχυπαλμία.

Ενημέρωση για τον Δημήτριο: σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Δυστυχώς, ο Δημήτριος (θυμηθείτε εδώ) παρουσιάζει σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του δεν είναι ανθρωπίνως αναστρέψιμη και έχει επιβαρυνθεί και το αναπνευστικό του. Ας εντατικοποιήσουμε την προσευχή μας. Ο Θεός ας τον ενδυναμώσει και αυτόν και τους δικούς του και ας γίνει κατά το θέλημά Του και σύμφωνα πάντα με το συμφέρον της ψυχής του Δημητρίου. Προσθήκη: ας προσθέσουμε και τη σύζυγό του Ελευθερία, το έχει κι αυτή μεγάλη ανάγκη...

Μεγάλος Ξεσηκωμός: Διοργανώνεται συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα, για την απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών

Η Ένωση Ελληνορθόδοξων Ιστότοπων στηρίζει και προβάλλει το Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Ορεστιάδα για τους αδελφούς μας Δημήτρη και Άγγελο, τους δύο στρατιωτικούς μας, και παρακαλεί θερμά όλοι μαζί να ενώσουμε τις προσευχές μας και να συστρατευθούμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
Προσευχή και αγώνας για τους αδελφούς μας. Κυρακή 11 Μαρτίου, Ορεστιάδα
Τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά εστί παρά τω Θεώ

Τι ακριβώς γίνεται στο Αφρίν;

Σχετική εικόνα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Εδώ και 49 ημέρες συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση με το σουρεαλιστικό όνομα «Κλάδος Ελαίας», που ξεκίνησε η Τουρκία εναντίον της επαρχίας Αφρίν, όπου λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια το ομώνυμο καντόνι.

Η ΚΥΑ για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες βρίσκεται στο τελικό στάδιο


σχόλιο ID-ont: Ο Αναπληρωτής ΥπουργόςΠροστασίας του Πολίτη κος Τόσκας, (πρώην υποστράτηγος του Ε.Σ.) απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που "αγωνιούσαν" γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κάρτα του Πολίτη (Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα), έδωσε την κατωτέρω απάντηση, στην οποία τονίζει ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) είναι στο τελικό της στάδιο. Η Νέα Δημοκρατία "κόβει" και ο ΣΥΡΙΖΑ "ράβει":

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Γ΄ Νηστειών

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία




Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (δ΄ 14 - ε΄ 6)

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Γ΄ Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως)


...ς δν πολσ τν αυτο ψυχν 
νεκεν μο κα το εαγγελου
οτος σσει ατν...

...όποιος όμως αψηφήσει και θυσιάσει την ζωήν του 
προς χάριν εμού και του ευαγγελίου, 
αυτός θα σώση την ζωήν του εις την αιωνίαν μακαριότητα...

 ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Η´ 34 -Θ´ 1

Κυριακή Γ´ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως): ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Γ´ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως)


Κυριακή Γ´ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 11 Μαρ. 2018:

Ο άκακος και σιωπηλός δια Χριστόν Σαλός Γερο – Κωνσταντίνος (Αγγελής)

Ο άκακος και σιωπηλός δια Χριστόν Σαλός Γερο – Κωνσταντίνος (Αγγελής) γεννήθηκε στο Καλέντσι της Δωδώνης στην Ήπειρο, στις 10 Φεβρουαρίου 1898. Τον πατέρα του τον έλεγαν Σταύρο και την μητέρα του Ανθούλα.
Λεπτομέρειες από τα πρώτα χρόνια της μοναχικής ζωής του δεν γνωρίζουμε, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι είχε κάνει παλιά στην Ι. Μονή Διονυσίου ως αρχάριος.

Υπέρ αναπαύσεως του Αποστόλου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Ο Απόστολος κοιμήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μετά από χρόνια μάχη με την επάρατο νόσο. Ας προσευχηθούμε για την ψυχή του, αλλά και για τους δικούς του, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:


Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μὴ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα  Θες τος κοιμηθέντας δι τοησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 4, 13-14]


Καλή ανάσταση Απόστολε
Αιωνία σου η μνήμη

Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι, ας δώσουμε και το όνομά του στην ενορία μας ή όπου γνωρίζουμε ότι θα προσευχηθούν για την ψυχή του.