Ετικέτες

11.3.23

Τραγικό: Μειώθηκαν οι διαγνώσεις καρκίνων κατά 40% κατά τη διάρκεια των μέτρων για τον κορωνοϊό!


                      

Προληπτικές εξετάσεις, διαγνώσεις καρκίνου και ογκολογικά χειρουργεία που δεν έγιναν στην ώρα τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν αυξήσει την κακή έκβαση χιλιάδων περιστατικών στη χώρα μας.

Εγκώμιο στους Αγίους Σαράντα Μάρτυρες



Είναι καιρός να στρέψουμε το λόγο μας, αγαπητοί αδελφοί, στα αθλητικά αγωνίσματα· είναι καιρός να βαδίσουμε την πνευματική πορεία· είναι καιρός να διπλασιάσουμε τα κέρδη του ταλάντου. Διότι είπα ότι ήταν σε κάποια λεγεώνα σαράντα Μάρτυρες, που ζούσαν με ευσέβεια, οι οποίοι αμέσως από την αρχή έδειξαν, ότι ο όμιλός τους θα είναι φημισμένος και σεβαστός.

Για αυτούς που ενοχλήθηκαν με την γαλήνη και την πνευματική χαρά της οικογένειας..

                      

1.Τους κεκοιμημένους τους κλαίμε για την απουσία τους ή επειδή πέρασαν οδύνες πριν καταλήξουν ή λόγω συναισθηματικής φόρτισης της στιγμής ή επειδή ξεχειλίζει η αγάπη μας αυτή την φρικτή ωρα γι' αυτούς . Αυτό είναι αδιάβλητο πάθος και ανθρώπινο και δεν το περιφρονεί ο Θεός!Αλλά στελνει και αναψυχή.

Η φροντίδα του άλλου


                              

του πατρός Δημητρίου Μπόκου

Όταν ο Θεός έβγαλε τον λαό του από τη δουλεία της Αιγύπτου, μεσολάβησαν 40 ολόκληρα χρόνια πορείας και περιπλάνησης (λόγω της ανυπακοής τους) στην έρημο, μέχρι να φτάσουν στη γη της Επαγγελίας.

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ, 1296-14.11.1356

Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης - Κυριακή Β΄ Νηστειών και 14 Νοεμβρίου


Αφιέρωμα στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά από το Ιστολόγιο της ενορίας του Αγίου Νείλου Πειραιώς: https://agiosneilospeiraios.blogspot.... Το παραπάνω ηχητικό απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή "Ορθοδοξία και Βιωματικές Εμπειρίες", των μελών και αποφοίτων της νεανικής συντροφιάς Λυκείου της ενορίας Αγίου Νείλου Πειραιώς. Η εκπομπή αυτή που ακούτε, μεταδόθηκε στις 7 Μαρτίου 2015 από τoν ραδιοφωνικό σταθμό "Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm".

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Β΄ Νηστειών (και σύντομο κήρυγμα)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία




Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (α΄ 10-β΄ 3)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Β΄ Νηστειών και Σύντομον Κήρυγμα

  


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Β´ 1 - 12
(η θεραπεία του παραλυτικού)

Κυριακή Β´ Νηστειών: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

Κυριακή Β´ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά)


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή Β΄ Νηστειών (12 Μαρτίου 2023):