Ετικέτες

14.12.16

Αποκαθήλωση της Συνόδου του Κολυμπαρίου από τον Μητρ. Γόρτυνος


Την ανάγκη που υπήρχε να καταδικάσει η Σύνοδος της Κρήτης τις δύο αιρέσεις, του Οικουμενισμού και του παπισμού, τονίζει σε επιστολή του προς τους ιερείς της μητροπολιτικής του περιφέρειας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, σημειώνοντας με θλίψη πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, αντιθέτως ονόμασε τις αιρέσεις «Εκκλησίες»…Εκφράζει δε την απορία του και για τη στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας της οποίας η ορθοδοξότατη - όπως την χαρακτήρισε-άποψη της Ιεραρχίας του Μαϊου υπέστη παραλλαγή! Τονίζει πως η έκφραση «ετερόδοξες Εκκλησίες» σημαίνει «αιρετικές» και συμπληρώνει πως είναι φράση που διευκολύνει την αίρεση και παναίρεση του Οικουμενισμού.

Αποδοχή νόθων δογμάτων-Απάντηση σε όσους επιζητούν διωγμούς των αγωνιστών της Πίστης μας

Αποτέλεσμα εικόνας για το δόγμα της Αγίας Τριάδος
‘’Ἀνάγκη πυκτεύειν καί μάχεσθαι’’ (Αγ. Ι. Χρυσόστομος)
Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
Με πρόσχημα την ‘’αγάπη’’ και με ευθύνη αποκλειστική συγκεκριμένων μελών της Εκκλησιαστικής μας ηγεσίας, τα τελευταία χρόνια ανοίχτηκαν πάμπολλες κερκόπορτες στην καλοφυλαγμένη από τους Αγίους μας Ορθοδοξία.(1)

Ο Frontex στέλνει δυνάμεις στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα


Σχόλιο: Αλοίμονό μας με τους Αλήτες που μπλέξαμε. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να αναστείλει τη Συμφωνία για τους Πρόσφυγες, που υπεγράφη μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η Κοινότητα προτίθεται να ενισχύσει την προστασία των βορείων ελληνικών συνόρων με πρόσθετο προσωπικό του ‘Frontex’, όπως γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’ με πληροφορίες από τη γερμανική έκδοση του Der Spiegel.

Τι είναι η Δευτέρα Παρουσία;

Δευτέρα Παρουσία


Όπως γνωρίζουμε πριν από περίπου 2000 χρόνια πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσία του Χριστού στη γη. Και πως έγινε; Αθόρυβα, ταπεινά, κάτω από τον έναστρο ουρανό, μέσα σε μία μικρή φάτνη σε μία σπηλιά, γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία.

Πάψε επιτέλους… Να λες δόξα σοι ο Θεός





του Πρωτ. Στέφανου Αναγνωστοπούλου

Πριν από χρόνια, όταν ήμουν  στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, μ’ εκάλεσαν να εξομολογήσω εκτάκτως, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ένα νέο άνδρα, 42 ετών, του οποίου το όνομα, ήτο Ξενοφών.

Ανθρώπινο να πέσεις στην αμαρτία. Το να παραμένεις συνεχώς είναι δαιμονικό



«Οι Άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας λένε πως το να πέσει ο άνθρωπος στην  είναι ανθρώπινο αλλά το να παραμένει συνεχώς στην αμαρτία εκουσίως είναι  και κολάσιμο.