Ετικέτες

12.3.15

Το μεγαλείο της Ανθρωπιάς: Νεαρός προσφέρει παπούτσια σε άστεγο στην Πανεπιστημίου...


Σχόλιο: Αν και δεν ξέρω ποια είναι η σχέση του νεαρού με την εκκλησία μας, οφείλω να αναγνωρίσω ότι είναι περισσότερο Χριστιανός από πολλούς από εμάς... Ας φροντίσουμε να τον μιμηθούμε!

Να θυμίσω ότι ανάλογο παράδειγμα είχε δώσει ο Άγιος Νεκτάριος προσφέροντας ως διευθυντής της Ριζαρείου σχολής το δικό του ζευγάρι παπούτσια (και μοναδικό!) σε φτωχό φοιτητή. 

Τιμή Αγίου, μίμησις Αγίου. Ο Άγιος Νεκτάριος ας πρεσβεύει για σένα αδερφέ και ας σε καθοδηγεί.

Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης - Η Λάμψη της Ορθοδοξίας έχει ήδη ξεκινήσει! [βίντεο]


Ατενίζοντες με πίστη προς την προσδοκώμενη τελική Λάμψη της Ορθοδοξίας, αυτή που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή της Πόλης στους Ρωμιούς και το ξύπνημα του Βασιλέως Ιωάννη, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε δυσσεβείς και μικρόνοες, αν παραμείνουμε μουγγοί και κουφοί στην προοιμιακή Λάμψη της Ορθοδοξίας, που δώρισε στην ανθρωπότητα ο Τριαδικός Θεός ημών και συντελείται και αυξάνει σε μια ολόκληρη ήπειρο, στη Β.Αμερική.

Εκεί ο άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης, ο μυημένος απ΄ τον Άγιο Γέροντά του, Ιωσήφ τον Ησυχαστή, στην ησυχαστική θεωρία των μυστικών, δημιουργεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, το ορθόδοξο θαύμα στην Αμερική (17 μοναστήρια) και στον Καναδά (2 μοναστήρια). Αρχίζει λοιπόν, εδώ και 35 χρόνια πριν, η αγιαστική αλλαγή των έξεων (συνηθειών) των ανθρώπων που με αγαθή προαίρεση τρέχουν προς την Ορθοδοξία, κατηχούνται και βαφτίζονται Ορθόδοξοι. Ο αριθμός τους πλησιάζει το ένα εκατομμύριο. 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Είναι αποτελεσματικά τα σιρόπια για τον βήχα;
Όχι. Το 2006 η αμερικανική ιατρική ένωση συμφώνησε πως η πλειοψηφία των σιροπιών δεν είναι αποτελεσματική επειδή περιέχουν πολύ μικρή δοσολογία των συστατικών που καταπολεμούν το βήχα. Τα μόνα σιρόπια που ανακουφίζουν από το βήχα είναι εκείνα που περιέχουν αντισταμινικά.Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί υπερδραστηριότητα στα παιδιά;
Όχι. Η μελέτη 23 ερευνών απέδειξε ότι η ζάχαρη δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη συμπεριφορά των παιδιών.

ΕΓΚΑΥΜΑ
Η εμπειρία μιας γυναίκας σχετικά με τα εγκαύματα...

Πριν από λίγο καιρό έβραζα καλαμπόκι και προσπάθησα να βάλω το πιρούνι μου στο βραστό νερό για να δω αν το καλαμπόκι ήταν έτοιμο. Αστόχησα και το χέρι μου μπήκε στο βραστό νερό...!!

Ένας φίλος μου, που ήταν βετεράνος του Βιετνάμ, μπήκε στο σπίτι ενώ εγώ ούρλιαζα και ρώτησε αν έχω λίγο απλό αλεύρι...

Έφερα ένα σακουλάκι και μου έβαλε το χέρι μέσα. Μου είπε να το αφήσω μέσα στο αλεύρι για 10 λεπτά.

Ένας... αλλά Ζουράρις!

Νέα συγκλονιστική ομιλία στην βουλή

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Μέγας Αντώνιος και ο όσιος Παύλος ο Απλούς.
Έργο του Giovanni Girolamo SAVOLDO. (1515)

Άνθιμος...Επείγον!!! (Άγιε Πορφύριε,βόηθα...)


Υπέρ Ἀνθίμου, σας παρακαλῶ.

Ταλαιπωρεῖται ἀπό θλίψεις, λογισμούς καί ψυχικά τραύματα...

Πρόκειται γιά τόν ἀδερφό μου... Παρακαλῶ!!!