Ετικέτες

22.10.19

Ποιοι ήταν οι "αδελφοί" του Κυρίου;

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ιούδας αδελφόθεος   Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αδελφοί του Κυρίου

Πέντε πρό­σω­πα χα­ρα­κτη­ρί­ζον­ται στα Ευ­αγ­γέ­λια ως α­δελ­φοί του Κυ­ρί­ου. Τα ο­νό­μα­τά τους εί­ναι Ι­ά­κω­βος (μεγάλος και μικρός), Ι­ω­σής, Ι­ού­δας και Σί­μων (Ματθ. 13, 55. Μαρκ. 6, 3). Ως προς τη σχέ­ση τους με τον Χρι­στό δι­α­τυ­πώ­θη­καν συ­νο­λι­κά ο­κτώ α­πό­ψεις που σχε­τί­ζον­ται ά­με­σα με το α­ει­πάρ­θε­νον της Θε­ο­τό­κου. Έ­ξι α­πό αυ­τές το προ­ϋ­πο­θέ­τουν, ε­νώ δύ­ο (μί­α αρ­χαί­α και μί­α νεώτερη) το α­πορ­ρί­πτουν. Οι α­πό­ψεις αυ­τές εί­ναι οι ε­ξής:


Ξέφραγο αμπέλι και με τον νόμο η Ελλάδα - ΣτΕ: Ελεύθερα θα κυκλοφορούν όσοι πρόσφυγες έλθουν στο εξής


Οι πρόσφυγες που θα έλθουν στο εξής στην Ελλάδα θα κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν θα υπόκεινται δηλαδή σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας· αντιθέτως, υπό περιοριστικό καθεστώς θα εξακολουθήσουν να είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Ρόδου και Κω από την 20ή Μαρτίου 2016, σε Hot Spots.

Αφιερώνεται…εξαιρετικά…


Αφιερώνεται…εξαιρετικά…
Ευάγγελος Νιάνιος
…στον κ. Πρωθυπουργό, στους συνοδοιπόρους του Συριζαίους και σε κάθε όψιμο «φιλάνθρωπο» που φιλοδοξεί να καταστήσει την Ελλάδα πολυπολιτισμική χώρα. Το πλακάτ που κρατάει η μουσουλμάνα διαδηλώτρια γράφει επί λέξει: «Γαλλίδα Μουσουλμάνα με μαντήλα/ Αν σας ενοχλώ/ Σας καλώ να εγκαταλείψετε/ Τη χώρα μου».

Οι οθόνες «καίνε» εγκεφαλικά κύτταρα

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ζουν λιγότερο όσοι εκτίθενται στο μπλε φως των υπολογιστών, των κινητών και των laptops
Τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να κόβουν χρόνια ζωής, καθώς το μπλε φως τους καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης, ισχυρίζονται ερευνητές του Oregon State University στις ΗΠΑ.

Τι είναι το «Δάκρυ Της Παναγιάς»;

Δάκρυ της Παναγιάς: Ένα από τα εργόχειρα των αγιορειτών μοναχών είναι το κομποσκοίνι-κομπολόι από το φυτό «δάκρυ της Παναγίας». Το κομποσκοίνι-κομπολόι χρησιμοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και εκείνο που είναι από σκοινί. Στην προσευχή με κομποσκοίνι, που βοηθά πολύ στη συγκέντρωση του νου, ακολουθείται συγκεκριμένη τεχνική μέθοδος.

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Οσο προχωρά κανείς, τόσο περισσότερο βλέπει τις ελλείψεις του»

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος

Γέροντα, όπως βλέπω τον εαυτό μου, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερη, τί θα γίνη;–Κοίταξε, ευλογημένη, υπάρχουν τρία στάδια.

Τα κόκκαλά μας στο Πεδίο της Μάχης


«Κάποιος Μοναχός, απογοητευμένος από τον τρόπο της ζωής του, ρώτησε ένα πνευματικό πατέρα.
-Τι να κάμω; Οι λογισμοί μέσα μου φουντώνουν και μου λένε: “Πολύ αργά διάλεξες τη μοναχική ζωή. Δεν μπορείς να σωθείς” .
Τότε ο Γέροντας του είπε:

Μέθοδος μελέτης τῆς Καινῆς Διαθήκης μέ σκοπό τήν ὁλοκλήρωσή της σέ 3 μῆνες

Αποτέλεσμα εικόνας για Καινῆς Διαθήκης