Ετικέτες

20.3.16

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (21/3/16 - 27/3/16)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (21/3/16-27/3/16) είναι η δεύτερη εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.  Όλες τις καθημερινές νηστεύουμε (αλάδωτο), αλλά αυτήν την Παρασκευή εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, οπότε γίνεται κατάλυσις ιχθύος. Το Σαββατοκύριακο φυσικά γίνεται κατάλυσις οίνου-ελαίου.

Δευτέρα - Πέμπτη: νηστεία (αλάδωτο)
Παρασκευή 25/3: νηστεία (κατάλυση ιχθύος)
Σάββατο-Κυριακή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)


Παρατηρήσεις

Ένα προσωπικό βίωμα με τον Όσιο γέροντα Ιάκωβο


ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΔΡΗ


Ήμουν δεν ήμουν τότε 26 χρονών και οι πνευματικές μου ανησυχίες είχαν πολλαπλασιαστεί με θεαματικό, αλλά και περιπετειώδη τρόπο. Και λέω περιπετειώδη, γιατί ποιος από εμάς τους εκ μετανοίας δεν έζησε την απότομη μεταβολή από το κοσμικό στο πνευματικό, με τα λάθη, τις αδιακρισίες, μιας και ο φόβος μας μην χάσουμε αυτό το φως μας έκανε πιο απαιτητικούς με υπέρμετρο ζήλο κάνοντάς μας να χάνουμε το μέτρο. Βλέπετε μας εισάγει ο Χριστός στον δρόμο του, αλλά ακολουθεί και ο παλιός άνθρωπος. Εκεί θέλει αγώνα με πνευματικό οδηγό και φιλότιμο.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ


Παύλος Μιχαήλ
Μαθητής Β' Λυκείου

Κινηματογραφική ταινία «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κίτρους. Νέες προβολές της ταινίας. (Δείτε το trailer)

Η ανάσταση ενός ρημαγμένου Βασιλείου με όπλο το φιλότιμο!
ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, πείτε ευθαρσώς για τα Σκόπια ό,τι πιστεύετε

Η πολιτική τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια. Σε όσους έχουν μνήμη, η αναφορά του Γιάννη Μουζάλα σε «Μακεδονία» μιλώντας για την ΠΓΔΜ, δεν αποτελεί καμία έκπληξη. Διότι όποιος έχει μνήμη, ούτε ξεχνάει, ούτε… συγχωράει ποτέ όσα έσερναν οι οπαδοί του συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταλάβει την εξουσία με δημοκρατικό τρόπο και συστηματικά προχωράει στη διάλυση κάθε έννοιας σύγχρονου δυτικού κράτους.