Ετικέτες

31.1.18

«Βόμβα» επιστημόνων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο! Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη!
Η νικοτίνη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να κάνει ζημιά στο DNA, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα που βασίστηκε σε πειραματόζωα και καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων.

Σταμάτης Σπανουδάκης «υπάρχουμε πολλοί, είμαστε πολλοί Έλληνες, να ζήσεις Ελλάδα, να ζήσεις…»

«Θέλω να σας πω δυο  λόγια, για τα συλλαλητήρια και πόσο μεγάλη ήταν η χαρά μου όταν είδα στην Μακεδονία, όλη την Ελλάδα να είναι εκεί πέρα και να δείξει σιωπηλά και ήσυχα να διατρανώνει αυτό το οποίο είναι, δηλαδή όταν είδα τόσους πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν αυτά που και εγώ πιστεύω δεν θέλω να χάσουμε την ιστορία μας, θυμόμαστε τον Παλαιολόγο, θυμόμαστε τους Μακεδόνες, θυμόμαστε τον Αλέξανδρο, όλα αυτά είναι  πράγματα που χρόνια θέλω με την μουσική μου, προσπαθώ να αφήσω πίσω μου ώστε οι νέες γενιές να θυμούνται.

Υπολογισμός Πάσχα (με παραδείγματα για τα έτη 2018, 2017, 2019)

Σχετική εικόνα

pasxa_equation

Σας κάνω εγώ άλλο ένα παράδειγμα για εφέτος (έτος 2018):

2018-2 = 2016

2016:19 = 106 με υπόλοιπο 2 (δηλ. 2016=19*106+2)

2*11 = 22

22:30 = 0 με υπόλοιπο 22 (δηλ. 22 = 30*0+22)

22<23 οπότε: 26-22 =
(το 26 προκύπτει ως: 44+13-31 = 57-31=26) 
(13 είναι οι ημέρες διαφοράς Νέου και Παλαιού Ημερολογίου και 31 είναι οι ημέρες του Μαρτίου)

4 Απριλίου 2018 = Τετάρτη

Πάσχα = την Κυριακή που ακολουθεί δηλ. 8 Απριλίου 2018


Η μαθηματική εξίσωση του Πάσχα (και αρχείο excel για να μην χρειαστεί να κάνετε τον υπολογισμό με το χέρι!)

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΣΧΑ

Έστω Ε= το έτος που θέλουμε να προσδιορίσουμε την ημερομηνία του ορθοδόξου Πάσχα, τότε το Πάσχα εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Xη Απριλίου όπου το Xυπολογίζεται από την εξίσωση:
pasxa_equation
Στο ένθετο που ακολουθεί υπολογίζεται – σύμφωνα με την παραπάνω εξίσωση – το Πάσχα του έτους Ε=2017:

Μετά το filioque (αλλαγή στο "Πιστεύω") αλλάζει και την Κυριακή προσευχή ο "αλάθητος" Πάπας...

Εν Πειραιεί τη 18η Ιανουαρίου 2018
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΣ» ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ;

Το Βατικανό δεν είναι εκκλησία, αλλά κρατική οντότητα, οργανωμένο κράτος, με σαφή φεουδαρχική δομή και με απόλυτο μονάρχη του τον «πάπα», ο οποίος δεν διαφέρει σε τίποτε από τους φεουδάρχες Φράγκους του μεσαίωνα. Το κρατίδιο αυτό αποτελεί πιστή αντιγραφή, ή μάλλον επιβίωση, των φεουδαρχικών μεσαιωνικών ηγεμονιών, όπου ο φεουδάρχης, ως απόλυτος ηγεμόνας, ενσάρκωνε και συγκέντρωνε όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του, ήτοι: την πολιτική, την νομοθετική, τη θρησκευτική, την εκτελεστική, κλπ. Ο «πάπας» αποτελεί μια θλιβερή επιβίωση του μεσαιωνικού φεουδαρχισμού, ο οποίος κυβερνά το «κράτος του Θεού»«ελέω Θεού», ισόβια, χωρίς αντιπολίτευση, χωρίς κριτική στις επιλογές του, ενσαρκώνοντας ταυτόχρονα και την ύπατη εκκλησιαστική εξουσία, την οποία ανήγαγε σε απόλυτη παγκόσμια κυριαρχία!  Από το 1012, δυστυχώς, το σεβάσμιο Πατριαρχείο της Δύσεως καταλήφθηκε από τον φραγκικό φεουδαρχισμό και υποτάχθηκε στον φράγκο υπερηγεμόνα, ο οποίος σφετερίζεται και την ιερατική εξουσία μέχρι τις μέρες μας.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!
Οι… τρεις "ιεράρχες" σε γραμματόσημο..."αμφ.": Αν εμείς δίνουμε τέτοια "δικαιώματα", σε ποιον μετά θα μπορούσαμε να ρίξουμε το φταίξιμο;;; Δείτε αυτούσιο το δημοσίευμα της "Καθημερινής"...

Η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει:

Εσπασε τη συμφωνία η Τουρκία – Σφυροκοπούν συριακός Στρατός και Ιράν τουρκική φάλαγγα – Βομβαρδίζουν και οι ΡώσοιΑιφνιδιαστική πολεμική κρίση και εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν-συριακού Στρατού και Χεζμπολάχ στην Ιντλίμπ μια εξέλιξη που αλλάζει πλέον όλα τα δεδομένα στην περιοχή.

ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ