Ετικέτες

18.10.15

Αλέξιος: καρκίνος στο συκώτι - ΕΠΕΙΓΟΝ




Ο αδερφός μας Αλέξιος παρουσίασε καρκίνο στο συκώτι και οι γιατροί δεν του δίνουν καμιά ελπίδα. Εμείς, όμως, έχουμε ως ελπίδα μας τον Τριαδικό μας Θεό, την Παναγία και τους τόσους Αγίους μας. 

Ευχή του Αγίου Ιωαννικίου
από το μικρό απόδειπνο και το μεσονυκτικό

Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, 
σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.

Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, 
Μήτερ του Θεού, φύλαξον με υπό την σκέπην σου.

Ας προσευχηθούμε στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να ελεήσει τον Αλέξιο και εν τέλει ας γίνει το θέλημά Του. Αυτός ξέρει το συμφέρον του Αλεξίου όπως και όλων μας.

Για όποιον επιθυμεί σας δίνω και δυο βίντεο με τον μικρό Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο και με τον παρακλητικό κανόνα του Αγίου Παρθενίου, που είναι προστάτης των καρκινοπαθών:

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Γραπτό Κήρυγμα)

εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Σεπτέμβριος 2015, αρ.φ. 170)
Ευαγγέλιο του αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά (Λουκ. ι΄ 16-21)
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Ομιλία Πούτιν στον ΟΗΕ: "Συνειδητοποιείτε τι κάνατε;"

Ή νέα τεχνολογία θέλει νά ἀλλάξει τόν τρόπο πού πληρώνουμε γιά τό καθετί, άλλά μέ ποιό κόστος; Ἐπιπτώσεις τῆς άχρήματης κοινωνίας: στό ἄτομο, στήν κοινωνία, στή δημοκρατία

Στάθης Ἀδαμόπουλος,

Οἰκονομολόγος - ἐκπαιδευτικός, Μ.Sc. στή χρηματοοικονομική

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Στο τέλος του άρθρου δίνω συνδέσμους σε όλες τις ομιλίες της ημερίδας οι οποίες είχαν δημοσιευτεί στο ιστολόγιο μας στις 7 και 8 Ιουλίου 2015.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: 

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ή ΕΦΙΑΛΤΗΣ»;


Ὅσο ἤμουν στό ΜΕΤΡΟ καί ἐρχόμουν στό ΣΕΦ, μέ πλησίασαν τρεῖς ζητιάνοι καί μοῦ ζήτησαν χρήματα σέ μετρητά. Σᾶς ἐνδιαφέρει νά μάθετε τί ἔκανα;

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ

Σε προηγούμενα φύλλα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ, είχαμε αναφερθεί στον ανύπαρκτο πολιτισμό των Τούρκων. Στο παρόν φύλλο θα κάνουμε αναδρομή στην ιστορία των προγόνων τους, Οθωμανών και στον «πολιτισμό» τους. Όπως είναι γνωστό, οι Οθωμανοί ήρθαν από τα βάθη της κεντρικής Ασίας πάνω σε μια ράχη αλόγου χωρίς σέλα και σαμάρι, φέρνοντας μαζί τους ο καθένας ένα δισάκι ψείρες και τσιμπούρια. Στο σύνολό τους 416 οικογένειες σε σκηνές οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο σημερινό Σογιούτ της Ανατολίας. Ο αρχηγός και ο ιδρυτής της κατοπινής αυτοκρατορίας Οσμάν ήταν τελείως αμόρφωτος, αγράμματος καιαναλφάβητος (Βλέπε Οικονομική Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τουΟμέρ Λουτφή Μπάρκαν σελ. 38). 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ

Του Μανώλη Βολουδάκη.  GRexit, capital controls, bankrun, fast track, haircut, bail-out, bail-in, hot spot. Αυτές είναι οι λέξεις που θα διαβάσει ή/και θα ακούσει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημερώσεως στην ... πατρίδα μας! Μάλιστα! Στην Ελλάδα της Ελληνικής γλώσσας με τον μεγαλύτερο θησαυρό και πλήθος λέξεων, οι Έλληνες μιλούν και εξοικειώνονται καθημερινά με την νοθευμένη διάλεκτο των σύγχρονων κατακτητών τους.

Οι απόγονοι των Φράγκων έχουν πετύχει να αλλοιώσουν σε μεγάλο βαθμό τα ήθη μας, να αλλάξουν την διδασκαλία της ιστορίας μας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, να εξαφανίσουν από την ζωή και την καθημερινότητά μας την θρησκεία και την Ορθόδοξη πίστη μας αναμιγνύοντας τις Αρχές και τις Αξίες Της με τις νόθες και ανήθικες δοξασίες της Δύσης και τέλος έχουν κόψει κάθε δεσμό των σύγχρονων Ελλήνων με την γλώσσα των Πατέρων μας που είναι ο συνδετικός κρίκος με την ιστορία αλλά και την δύναμή μας.

Παναγία Παραμυθία: Το Θαύμα των πουλιών


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης
 Παναγία Παραμυθία - Το Θαύμα των πουλιών
 [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

Φρικτά βασανιστήρια χριστιανών στα χέρια του «χαλιφάτου»…



Σχόλιο Krostandis: Αυτά να βλέπουν οι αφελείς και ανόητοι που παρασύρονται από Μ.Κ.Ο (δημιουργήματα μυστικών υπηρεσιών) και θολοκουλτουριάρηδες ( που πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους!! Όπου η αμερικανική ηγεσία υποστήριξε ακραίες ισλαμικές ομάδες να ανατρέψουν κοσμικούς δικτάτορες στο όνομα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας», ο ντόπιος χριστιανικός πληθυσμός υποχρεώθηκε ή να μεταστραφεί στο Ισλάμ ή να πεθάνει.
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute
Και οι πολλοί χριστιανοί επέλεξαν τον θάνατο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα προέρχεται από το Χαλέπι, όπου στις 28 Αυγούστου 12 χριστιανοί αφού βασανίσθηκαν, βιάστηκαν δημόσια, ακρωτηριάστηκαν, τελικά αποκεφαλίστηκαν και τα σώματά τους σταυρώθηκαν από τους τζιχαντιστές, διότι δεν εγκατέλειψαν τον Χριστό για τον Μωάμεθ.