Ετικέτες

14.9.17

Ιερά Αγρυπνία την Παρασκευή στις 15/9 προς 16/9 (της Αγίας Ευφημίας)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 

ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ

ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ

(ΟΔΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 94, ΤΗΛ.2109912258)


Ἱερά ἀγρυπνία – μιὰ προσευχὴ γιὰ τὴν Ἑλλάδα


Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία εΥΦΗΜΊΑ Τὴν Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου καὶ ὥρα 8.30 μ.μ. θὰ τελεσθεῖ ἱερά ἀγρυπνία πρὸς τιμήν τῆς Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας. Σᾶς καλοῦμε νὰ προσευχηθοῦμε καὶ γιὰ τὰ δεινά ποὺ ἀντιμετωπίζει ἡπατρίδα μας. Θὰ ψάλει ἡ βυζαντινή χορωδία τοῦ Ι.Ν. Ἁγίου Λουκᾶ Πατησίων.

Αποστολικό ανάγνωσμα (14 Σεπτεμβρίου: της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

... ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, 
Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν...

Α΄ Κορ. 1, 18-24

Μεβγάλ και Nestle αφαίρεσαν τον σταυρό από τις συσκευασίες τους

Μεβγάλ και Nestle αφαίρεσαν τον σταυρό από τις συσκευασίες τουςΣχόλιο: Λογικά , η κάποιος τους χρηματοδοτεί  η έχουν κοινή γραμμή με κρυφή ατζέντα. Στο δια ταύτα;  Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Και επειδή υποτιμούν την νοημοσύνη μας , Μποϊκοτάζ τώρα!

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την εταιρεία Lidl, η οποία τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη καθώς εξαφάνισε τους σταυρούς από τις φωτογραφίες των Εκκλησιών της Σαντορίνης για την προώθηση των πωλήσεων, δύο ακόμα εταιρείες φαίνεται πως χρησιμοποιούν την ίδια λογική.

Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Αὐστραλίας: Ψηφίζοντας ΟΧΙ! διασφαλίζεται τὸ μέλλον τῶν παιδιῶν σας, τῶν ἐγγονῶν σας καὶ τῆς κοινωνίας μας!

oikogeneia 24

Σχόλιο : Απειλές, κατάρες, αιώνια καταδίκη για όσους αδιαφορούν ή συνευδοκούν τοις τα τοιαύτα πράσσουσι, (βλ. Σόδομα, Α΄ κεφ Ρωμ. επ, Αποκάλυψη κτλ), δεν αρκούν για να ξυπνήσουν συνειδήσεις; Μετάνοια να δώσει ο Θεός, να μην ζήσουμε όσα διαβάζουμε στην πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Ο Σταυρός ως μέσον αγιασμού και μεταμόρφωσης του κόσμου


Διά του σταυρού ο Χριστός αγίασε το σώμα του —κρίκο σύνδεσης με τον κόσμο. Απέκρουσε τους πειρασμούς που του έστελνε ο κόσμος, να γευθεί δηλαδή τις ηδονές, ικανοποιώντας υπέρμετρα τις ανάγκες του ή αποφεύγοντας τον πόνο και το θάνατο. Αν, κατά τον ίδιο τρόπο, απωθήσουμε τους πειρασμούς της αμαρτίας και υπομείνουμε καρτερικά τις οδύνες του θανάτου, η αγιότητα μπορεί να απλωθεί από το σώμα Του σε όλα τα σώματα και σε όλο τον κόσμο.

Κάθε φορά που θα είσαι σίγουρος με τον εαυτό σου…
Μα εκεί στην άκρη του ώμου του ένα πρόσωπο οικείο και γλυκό στεκόταν και σε κοίταζε, και η ματιά Του ίδια σαϊτα σου σημάδευε την καρδιά. Στο’ χε πει.