Ετικέτες

29.5.19

Οξυγόνο από διοξείδιο του άνθρακα για τους αστροναύτες από Έλληνα…


Μία μικρή φορητή συσκευή, σε μέγεθος κονσέρβας, που μπορεί να παράγει οξυγόνο από διοξείδιο του άνθρακα χάρη σε μία νέα μέθοδο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να αναπνέουν οι αστροναύτες στα μελλοντικά διαπλανητικά ταξίδια τους στον Άρη και αλλού, σχεδίασαν ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς.

Τουρκία: Ξαφνική χερσαία επίθεση εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ

 
Η Τουρκία δεν εκφράζει την επιθετικότητά της μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο εντός της κυπριακής ΑΟΖ και στο Αιγαίο, αλλά ακόμα και στα νότια χερσαία σύνορα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιράκ, με την Άγκυρα να θέλει «διακαώς» να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων ανταρτών.

«Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα την χαρίσει σε εμάς. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε ορθόδοξοι»

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος σημεια καιρων 

…Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του ῎Εθνους. Αν έμενε σ᾽ εμάς αυτή η δουλειά, το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος…

4η Σταυροφορία - Ο σκοτεινός ρόλος των Παπικών στην ιστορία της πτώσεως της Πόλης.


 Πριν από την άλωση τής Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453, υπήρξε άλλη μια άλωση, από τους Λατίνους. Η άλωση αυτή, αδυνάτισε την πόλη, και την έκανε αργότερα εύκολο θύμα για τους Τούρκους. Να τι διαδραματίσθηκε με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους της Τέταρτης Σταυροφορίας το 1204 και έμεινε ανεξίτηλο μαζί με τα υπόλοιπα γεγονότα της Φραγκοκρατίας στη μνήμη των Ελλήνων:

Χρονικόν της Αλώσεως - Η Συγκλονιστική Περιγραφή του Γεωργίου Φραντζή

Όταν χάσαμε....

 
Ίσως το μεγαλύτερο θαύμα στην ζωή μας, να είναι οτι κάποτε "χάσαμε". Μπορεί και τα πάντα. Αλλά δεν κρεμαστήκαμε στην συκή των ενοχών μας.