Ετικέτες

12.12.18

Ο Άγιος Σπυρίδων και τα άλογαΣχόλιο - πρόταση: Το θαύμα αυτό είναι πολύ όμορφο να το διηγηθείτε και στα παιδιά σας. Εγώ το δοκίμασα και ενθουσιάστηκαν!

Γεώργιος Παύλος-Ο σύγχρονος διωγμός των Ελλήνων στην Ελλάδα


συνέντευξη από παλιότερη εκπομπή του Δημητρίου Νατσιού

καλεσμένος: Γεώργιος Παύλος
Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας
στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.)

Μόνο από σας, μητέρες καί πατέρες, τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν το νόμο του Θεού, τον όποιο δεν τους διδάσκουν στα σχολεία…


….Μόνο από σας, μητέρες καί πατέρες, τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν το νόμο του Θεού, τον όποιο δεν τους διδάσκουν στα σχολεία.
Καί μόνο τότε θα μπορέσουν να τον μάθουν αν, εσείς οι ίδιοι, θα μελετάτε με προθυμία το νόμο αυτό στίς εκκλησίες του Θεού, μαθαίνοντας τον από τους υπηρέτες του Θεού, τους ιερείς καί τους επισκόπους.

Γιορτάζετε για Μένα χωρίς Εμένα (Αληθινή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία)

xristou gennisi

Όπως θα ξέρεις, πλησιάζουμε ξανά στην ημερομηνία των γενεθλίων μου. Κάθε χρόνο γίνεται γιορτή προς τιμήν μου, έτσι και φέτος.
Αυτές τις μέρες ο κόσμος κάνει πολλά ψώνια, γίνονται διαφημίσεις μέχρι και στο ράδιο, την τηλεόραση και παντού κανείς δεν μιλά για κάτι άλλο εκτός από το τι λείπει μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα...
Είναι ευχάριστο να ξέρω ότι τουλάχιστον μία μέρα τον χρόνο κάποιοι με σκέφτονται.
Όπως θα γνωρίζεις πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν να γιορτάζουν τα γενέθλιά μου. Στην αρχή φαινόντουσαν να καταλαβαίνουν και με ευχαριστούσαν γι' αυτό που έκανα για εκείνους. Όμως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι γιορτάζουν.

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

13 Δεκεμβρίου


Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης μαρτύρησαν κατά το σκληρό διωγμό των χριστιανών επί Διοκλητιανού.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Α Οικ. Σύνοδο της Νίκαιας

Ο Άγιος Σπυρίδων στην Α Οικουμενική Σύνοδο

Σχόλιο: Αν δεν γνωρίζετε το περιστατικό μην παραλείψετε να το διαβάσετε. Όταν ακόμα και ο Μ. Αθανάσιος φάνηκε να χάνει, ανέλαβε ο απλός Άγιος Σπυρίδωνας, που δεν διακρινόταν για τη μόρφωσή του, να υπερασπιστεί με απόλυτη επιτυχία την πίστη μας και να κατατροπώσει τον Άρειο με τη βοήθεια φυσικά του Κυρίου μας. Έτσι, οι 317 πατέρες επικράτησαν τελικά απέναντι στον Άρειο και τους δικούς του, όπως δυο χιλιάδες χρόνια νωρίτερα ο Αβραάμ με 317 δούλους του κατανίκησε τον Πέρση βασιλιά και τους συμμάχους του και ελευθέρωσε τον Λωτ.

Λίγα γράμματα έμαθε ο Άγιος Σπυρίδωνας. Τούτο, όμως, δεν τον εμπόδισε από του να προσέλθει και να λάβει μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο που συνεκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος τα 325 μ.Χ., για να αποστομώσει και καθαιρέσει τον Άρειο. Ο τρομερός αυτός αιρετικός, όπως ξέρουμε, δίδασκε ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός, αλλά δημιούργημα και πλάσμα του Θεού. Κι η αιρετική του αυτή διδασκαλία είχε προκαλέσει αληθινό σάλο κι είχε συνταράξει ολόκληρη τη Χριστιανική Εκκλησία.