Ετικέτες

25.5.20

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;


Τηλεοπτική συνέντευξη του  Γιάννη Μήτσιου. Πολιτικός-επιστήμων, διεθνολόγος Μ.Α Παν/μιου Northeastern Βοστώνης,

Η Μέρκελ απαγόρευσε τη θεία κοινωνία στους Ορθοδόξους! Τι σχέδιο έχουν;


Σχόλιο: Μα το σχέδιο είναι απλό. Ό,τι ξεκινάει από τη Δύση ταξιδεύει προς ανατολάς (κάτι σαν τον καιρό ας πούμε...) και με Πρωθυπουργό Γερμανόφιλο δεν είναι να αμφιβάλλει κανείς ότι έρχεται η στιγμή που θα τρίβουμε κι εδώ τα μάτια μας... Εδώ μας έκοψαν δυο μήνες την Εκκλησία και μας στέρησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση μόλις με 100 θύματα ανά μήνα περίπου (ενώ στην Ελλάδα ανά μήνα οι θάνατοι από όλες βέβαια τις αιτίες είναι κατά μέσο όρο 10.000 δηλ. 100 φορές περισσότερες! βλ. ΕΔΩ). Τώρα θα σταματήσουν; Απλά δεν έχουν ακόμα την κατάλληλη αφορμή... Από το φθινόπωρο, αν όχι και νωρίτερα (τώρα που θα μας έρθουν και κορωνο-τουρίστες), τα ξαναλέμε...
Με πόνο ψυχής συμμετείχαν οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Γερμανίας στην κυριακάτικη θεία λειτουργία, η οποία πλέον επιτρέπεται, όχι όμως και η θεία ευχαριστία, επειδή η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι με αυτήν υπάρχει πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός.
Την απαγόρευση δέχτηκε ο μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, με την απόφασή του να προκαλεί αίσθηση.

Το ρωσσάκι που μας ελέγχει...

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ - 23 ΜΑΙΟΥ 1996 (With images ...

γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Του αγίου Ευγενίου Ροντιόνωφ σήμερα (σημ.: γράφτηκε πριν 2 ημέρες, δηλ. στις 23/5) και είπα να γράψω κάτι για τον νεομάρτυρα ξεχνώντας έστω και για μια μέρα τα χάλια μας. Και πάλι δεν τα κατάφερα, ούτε για μια μέρα! 

Ο άγιος πολέμησε στην Τσετσενία για την πατρίδα του και δολοφονήθηκε το 1996 μαρτυρικώ τω τρόπω από τους ισλαμιστές. Και το μαρτυρικώ τω τρόπω με την έννοια που το εννοεί η Εκκλησία. Όχι απλώς με βασανιστήρια και φοβερά επώδυνο θάνατο.... Αυτά για την Εκκλησία δεν κάνουν κάποιον νεομάρτυρα. Αλλά με ρητή την πρόταση να γλυτώσει την ζωή του, αν άλλαζε την πίστη του και γινόταν μουσουλμάνος. 

Γερμανός Καθηγητής Επιδημιολογίας: μιλά για τον κορωνοϊό, τα μέτρα, τη χρήση μάσκας, τους πολιτικούς, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κ.α.

Σχόλιο: Αναρτούμε ξανά το βίντεο με τον Γερμανό καθηγητή Επιδημιολογίας, ώστε να το δουν όσοι το προσπέρασαν (το είχαμε αναρτήσει στις 14/5 εδώ). Μιλάει ένας γνήσιος επιστήμονας, όχι κάποιος συνωμοσιολόγος. Ασκεί σωστή κι εποικοδομητική κριτική. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι έτσι όπως γίνεται η χρήση μάσκας όχι απλά δεν βοηθά, αλλά δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους. 
Όλοι μας έχουμε δει ανθρώπους που περπατάνε σε εξωτερικό κι ανοιχτό χώρο και φορούν συνεχώς μάσκα. Η μάσκα συγκεντρώνει βακτήρια και ιούς και δεν επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα. Μάλιστα πολλοί τη φορούν με λάθος τρόπο, μια τη βάζουν, μια τη βγάζουν, άλλοι τη φορούν με τη μύτη έξω, άλλοι κάτω από το πηγούνι, άλλοι την αγγίζουν όλη την ώρα κτλ. Αυτό είναι όχι μόνο κοροϊδία, αλλά κι εγκυμονεί πραγματικό κίνδυνο μόλυνσης...
Ο Καθηγητής  Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας κ. Sucharit Bakhdi σε μια πλούσια συνέντευξη στον αυστριακό δημοσιογράφο Ferdinand Wegscheider μιλά για την κρίση του κορωνοϊού, τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και πολλά άλλα.

Αἰτωλίας Κοσμᾶς: Μᾶς καλοῦν νά ἀπομακρυνθοῦμε και νά πάψουμε νά προσκυνοῦμε τίς εἰκόνες. Ἀπαιτοῦν ἀπό τούς χριστιανούς νά μήν ἀσπάζονται τό χέρι τοῦ ἱερέως, νά μήν παίρνουν ἀντίδωρο...

 Προς τον Ιερό Κλήρο και το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως 

Σε απόλυτη συμφωνία με τον Ιωήλ Εδέσσης! Θυμηθείτε ΕΔΩ

Σχόλιο: Για να τελειώνει το παραμύθι... Δεν γίνεται ο Αργολίδος και κάποιοι άλλοι να λένε αυτά που λένε, ενώ οι Μητροπολίτες Εδέσσης και Ακαρνανίας με πατερικές θέσεις άλλα... Ο ένας μαύρο, ο άλλος άσπρο... Εμάς μας αναπαύει η θέση του Ιωήλ Εδέσσης και του Κοσμά Αιτωλίας,  άλλοι πάνε με τον Αργολίδος, αλλά ο κόσμος με ποιο κριτήριο θα αποφασίσει; Αν δε γίνει ΣΥΝΟΔΟΣ για να ξεκαθαρίσει τα ζητήματα και να καταδικάσει τις ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ θέσεις κάποιων, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ κινδυνεύει με άλλο ένα ΣΧΙΣΜΑ. Γι' αυτό υπάρχουν ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ. Ο Κύριος δεν σας έχρισε για πλάκα, για τους τύπους. ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΡΑ!!!


Έχουν ακούσει άραγε, όσοι αποφεύγουν να ασπαστούν το χέρι του ιερέως, 
τί λένε οι δαιμονισμένοι σωματικώς στον ιερέα που διαβάζει τις ευχές; 

«Φύγε, πάρε το χέρι σου.. Στάζει το αίμα του Ναζωραίου»!

Η ανούσια Φωσκολιάδα του Σεβ. Αργολίδος Νεκταρίου

Η ανούσια Φωσκολιάδα του Σεβ. Αργολίδος Νεκταρίου
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν», μ’ αυτά τα λόγια ο Θουκυδίδης είχε περιγράψει την καταστροφική αδυναμία της Αθήνας να αντιληφθεί την πραγματική απειλή της εποχής και να την αντιμετωπίσει ορθά.

Δυστυχώς και σήμερα κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί, αντί να αντικρίσουν με ανδρεία την πραγματικότητα και να πάρουν θέση στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και να μιλήσουν μετά παρρησίας για τα δεινά που άρχισαν να συσσωρεύονται προ των πυλών της Εκκλησίας μας εξαιτίας της πανδημίας, σφυρίζουν αμέριμνοι και καταναλώνουν φαιά ουσία για να μιλούν περί ανέμων και υδάτων πολλών.

Κατάθλιψη στη μετά-καραντίνα εποχή; Τα λόγια των πατέρων της Ορθοδοξίας βάλσαμο στις ψυχές μας και θεραπεία στις ανησυχίες μας


Ανοικτές για δεύτερη Κυριακή ήταν χθες οι εκκλησίες και χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα προσκύνησαν, προσευχήθηκαν και κοινώνησαν, μετά από δύο μήνες απουσίας.

Η πίστη ήταν αυτή που έδωσε δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Θα φύγετε και εσείς (νεοταξίτες), μαζί με την ασθένεια. Θα βρει τρόπο ο Θεός να σας διώξει όλους...

 π.Βασίλειος Βολουδάκης 

Σχόλιο: Ακούστε οπωσδήποτε το πρώτο εικοσάλεπτο, αν δεν μπορείτε να ακούσετε όλη την ομιλία.

Συγκλονιστική μαρτυρία θαύματος του Αγίου Εφραίμ!


Σχόλιο: Συγκλονιστική μαρτυρία ενός ακόμα ανθρώπου που οι περισσότεροι θα καταδικάζαμε πριν κάποια χρόνια... ενός ανθρώπου που ομολογεί ότι ήταν ξένος προς την Ορθοδοξία... ενός ανθρώπου που έφτασε να ζυγίζει τα μισά κιλά και να είναι έτοιμος να φύγει από καρκίνο... Εκεί όμως που οι άνθρωποι νομίζουν ότι όλα τελείωσαν, ο Θεός όταν βούλεται μπορεί να αλλάξει την αναμενόμενη πορεία των πραγμάτων και να νικηθεί η φυσική τάξη... Τότε κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι, επειδή ο Θεός το θέλησε, αλλά κι επειδή κάποιοι συνάνθρωποί τους από αγάπη προσευχήθηκαν γι΄αυτούς, αφυπνίστηκαν και τώρα πλέον δίνουν τη μαρτυρία τους δοξάζοντας τον Παντοδύναμο Θεό! Ταυτόχρονα όμως μας δίνουν αποδείξεις που μας θωρακίζουν και θεραπεύουν τη δυσπιστία ή και την απιστία μας...

Άγιος Παΐσιος: «Αυτούς έπρεπε να τους αφορίζει η Εκκλησία. Λυπούνται τον αφορισμό...


΄΄Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ - ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ''

Σε κίνδυνο οι Ιερείς στο Μαυροβούνιο


Σε κίνδυνο βρίσκονται οι Ιερείς στο Μαυροβούνιο, καθώς οι διώξεις που υφίσταται η Ορθοδοξία στη χώρα, πυροδοτούν φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού.

«Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα» (54η εκπομπή)


Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού μετά από το διάταγμα που εξέδωσε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που περιορίζει τις μετακινήσεις και την προσέλευση των πιστών στους ναούς, θέλοντας να οικοδομήσει και να στηρίξει ψυχικά και πνευματικά όλους τους πιστούς παρουσιάζει καθημερινά ζωντανές εκπομπές με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, με τίτλο «Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».
Ο Πανιερώτατος απαντά στις τηλεφωνικές παρεμβάσεις των ακροατών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μ. Λεμεσού και απευθύνει λόγο παρηγορητικό, παραμυθητικό και ποιμαντικό.