Ετικέτες

19.4.20

Ακολουθία όρθρου Δευτέρας διακαινησίμου

ΠΑΣΧΑ 2020: Την πιο συγκλονιστική Ανάσταση έζησε η Αθήνα… έγινε ...

Στην περίοδο από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή χρησιμοποιείται ένα νέο βιβλίο: το πεντηκοστάριο (ενώ την προηγούμενη περίοδο είχαμε το τριώδιο). Σας δίνω συνδέσμους για να βοηθηθείτε με την τέλεση των ακολουθιών. Καλό είναι να τις ακούτε και από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό, π.χ. 1η επιλογή: Ι. Μ. Ταξιαρχών Πηλίου 
6:30-10:30
Πρόγραμμα ΕΔΩ

2η επιλογή: ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 

Ξεκινά λογικά στις 7:00
Το παρακάτω πρόγραμμα ΔΕΝ είναι ανανεωμένο (είναι αυτό της Σαρακοστής)
Πρόγραμμα ΕΔΩΑκολουθίες εσπερινού, όρθρου και θ. λειτουργία:Πεντηκοστάριο:

Προσευχή υπέρ υγείας - θείας βοηθείας του Θεόκλητου και της Ευριδίκης, ενημέρωση- υπενθύμιση για Όλγα πρεσβυτέρα και Παρθένα - υπέρ αναπαύσεως ΆνναςΣτα γόνατα για τον 9χρονο Θεόκλητο...

Επείγον!


Μια ευχή απ΄όλους μας για τον Θεόκλητο, γιο πολύτεκνου Ιερέα στην Φλώρινα, 9 μόλις χρονών...

Έπεσε με το ποδήλατό του πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο, τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης...

Την ίδια ώρα στον Ιερό Ναό, ο πατέρας του τελούσε κεκλεισμένων θυρών την Ακολουθία...

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρές...)

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ΑΧΕΠΑ...

Ο Αναστάντας Κύριός μας να βάλει το χέρι Του...


Προσθέτουμε επίσης τις αδερφές μας:

Ευριδίκη: καρκινοπαθής

Ας μην ξεχάσουμε και τις:

Όλγα πρεσβυτέρα (εδώ, υπ' αρ. 143) της οποίας η υγεία επιδεινώθηκε

και την Παρθένα (εδώ, υπ' αρ. 82) που δυόμισι μήνες τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση από απανωτά εγκεφαλικά που έχει πάθει λόγω της πορφύρας από την οποία πάσχει. [ενημέρωση: κοιμήθηκε την 2/5/2020]


Υπέρ αναπαύσεως

Τέλος, ας ευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως της  Άννας η οποία κοιμήθηκε σήμερα τη λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Το συγκλονιστικό τραγούδι του Βασίλη Χατζηνικολάου - Χριστός Ανέστη

Χριστός Ανέστη (Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά)
Βασίλης Χατζηνικολάου - Χριστός Ανέστη

σχόλιο Γ.Θ : Καλά τα Αραβικά, καλά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά... αλλά όταν μπαίνουν τα Ρωσικά νομίζεις ότι κατέβηκε ο Θεός στην Γη. Ύστερα μπαίνουν τα Ελληνικά και νοιώθεις ότι αναστήθηκε όλη η πλάση και ο Θεός μάς πήρε από το χέρι στον Παράδεισο.

Κι όμως το Άγιο Φως έφτασε στα σπίτια. Μια σκυταλοδρομία ελπίδας για τους απομονωμένους Έλληνες. Από τον Πανάγιο Τάφο στα καντήλια των σπιτιών


Σχόλιο: Και υπήρξαν και αυτοί που δεν κράτησαν το Άγιο Φως μόνο για τον εαυτό τους, αλλά άναψαν διάφορα εικονοστάσια της Αθήνας (από αυτά τα μικρά που υπάρχουν στους δρόμους) και πήραν τηλέφωνα για να μας ενημερώσουν και να πάρουμε όσοι περισσότεροι μπορούσαμε το Άγιο Φως στα σπίτια μας! Ευχαριστούμε!!!!

Αναστήτω ο Θεός - Πάσχα Ιερόν - Ουράνια ψαλμωδία!

Αναστήτω ο Θεός – Πάσχα Ιερόν (Στιχηρά του Πάσχα) – π. Γεώργιος ...
4 λεπτά που θα απολαύσετε!
Ακούστε και ευφρανθείτε...

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γηροκομείο Αθηνών. Ρέει αίμα κι ύδωρ από τον Κύριο και τον Σταυρό Αυτού!


Το βίντεο από τον Ιερέα

Μόνος του ο ιερέας στο Χριστός Ανέστη στου δρόμους με τον κόσμο στα μπαλκόνια


Ας είναι αυτή η πρώτη και η τελευταία Ανάσταση που ζούμε κάτι τέτοιο. Είναι ανατριχιαστικό να βλέπεις να είμαστε όλοι τόσο μακριά αλλά συγχρόνως και τόσο κοντά, σαν ένα. Δείτε το video με τον ιερέα να ψέλνει το Χριστός Ανέστη μόνος στους δρόμους της Νέαπολης.

Αδέρφια μην φοβάστε! Νίκη γιορτάζουμε σήμερα! Την νίκη του Χριστού μας!σχόλιο Γ.Θ : Ετοιμαστείτε να ανατριχιάσετε...

Ὁμολόγησαν Τόν Χριστό, όταν είδαν τόν Ἅγιο Γεώργιο νά μένει ἄθικτος ἐπάνω στό βασανιστικό ὄργανο τοῦ τροχοῦ...(Από το Αγιολόγιο της ημέρας.-)


η εικόνα του π.Σταματίου Σκλήρη stamatis-skliris.gr


(αμφ: Άγιε Γεώργιε, πόσο δύσκολο σου είναι να "αναστήσεις" μερικούς ακόμα Έλληνες;)
  
20 Απριλίου

Νηστειοδρόμιο της διακαινησίμου εβδομάδας (20/4 - 26/4/2020)Χριστός Ανέστη!


Χρόνια καλά κι ευλογημένα σε όλους και όλες με αγάπη!

Η εβδομάδα που ακολουθεί μετά το Πάσχα είναι η διακαινήσιμος εβδομάδα και όλες οι ημέρες είναι ημέρες γιορτής, ισοδύναμες με την Κυριακή του Πάσχα. Το ότι καταλύουμε τρόφιμα χωρίς περιορισμό δεν σημαίνει ότι δεν ακολουθούμε την πνευματική ζωή. Έχουμε υποχρέωση σε αυτό το διάστημα να προσευχόμαστε (όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες) ακολουθώντας το ιδιαίτερο τυπικό της περιόδου.

Δευτέρα-Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος- Χριστός Ανέστη και σύντομα μέσα στις Εκκλησιές μαςΚΕΙΜΕΝΟ 


ΣΕΛ. 37-38: ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ (ΑΝΤΙ ΤΗΣ Θ΄ ΩΡΑΣ)

ΣΕΛ. 30-37: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ 

Δείτε σε απευθείας σύνδεση τον Εσπερινό της Αγάπης από το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος: 

ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Λόγος ΜΕ΄ «Εις το Άγιο Πάσχα» | ΑΒΕΡΩΦ

ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
Τοῦ ν γίοις Πατρός μν
ωάννου τοῦ Χρυσοστόμου


1. Εναι κατάλληλη στιγμή σήμερα ν᾿ ναφωνήσουμε λοι μες κενο πού επε  μακάριος Δαυΐδ. «Ποιός μπορε νά διηγηθε τή δύναμη το Κυρίου, νά ξυμνήσει λες τίς δόξες του;» (Ψαλμ. 105, 2). Νά λοιπόν φθασε  ποθητή γιά μς καί σωτήρια ορτή,  ναστάσιμη μέρα το Κυρίου μας ησο Χριστο προϋπόθεση τς ερήνης,  φορμή τς συμφιλίωσης,  ξαφάνιση τν πολέμων,  κατάργηση το θανάτου,  ττα το διαβόλου. Σήμερα ο νθρωποι ναμείχθηκαν μέ τούς γγέλους καί ατοί πού χουν σμα προσφέρουν τή δοξολογία τους μαζί μέ τίς σώματες δυνάμεις. Σήμερα καταργεται  ξουσία το διαβόλου, σήμερα λύθηκαν τά δεσμά το θανάτου, ξαφανίσθηκε  νίκη το δη. Σήμερα εναι εκαιρία νά πομε τά προφητικά κενα λόγια. «Πο εναι, θάνατε, τό κεντρί σου; πο εναι, δη,  νίκη σου;» (Α´ Κορ. 15, 55). Σήμερα  Κύριός μας  Χριστός συνέτριψε τίς χάλκινες πύλες καί ξαφάνισε τόν διο τό θάνατο.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Αληθώς  Ανέστη

Η ΠΛΑΝΗ πάντα αυτοκαταστρέφεται και, χωρίς να το θέλει, στηρίζει σε όλα την αλήθεια. Πρόσεξε: Έπρεπε ν' αποδειχθεί ότι ο Χριστός πέθανε και τάφηκε και αναστήθηκε. Ε, λοιπόν, όλα αυτά τα κατοχυρώνουν οι ίδιοι οι εχθροί! Εφόσον έφραξαν με το βράχο και σφράγισαν και φρούρησαν τον τάφο, δεν ήταν δυνατό να γίνει καμιά κλοπή. Αφού όμως, μολονότι δεν έγινε κλοπή, ο τάφος βρέθηκε άδειος, είναι ολοφάνερο και αναντίρρητο πως ο Χριστός αναστήθηκε. Είδες πώς, και μη θέλοντας, στηρίζουν την αλήθεια;

Κυριακή του ΠάσχαΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

«Εορτή των εορτών» για τη Χριστιανοσύνη είναι η Ανάσταση του Κυρίου.
«Πάσχα» στα Εβραϊκά σημαίνει: διάβαση, πέρασμα. Είναι εβραϊκή γιορτή εις ανάμνηση της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, της θαυματουργού διαβάσεως της Ερυθράς Θάλασσας υπό τον Μωυσή και της σωτηρίας τους από την δουλεία του Φαραώ. Ο Χριστός σταυρώθηκε την ημέρα του εβραϊκού Πάσχα.
Το απόγευμα της Κυριακής τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης» ή Δεύτερη Ανάσταση (σε πολλούς ναούς τελείται το πρωί). Λέγεται έτσι, διότι οι Χριστιανοί παλαιότερα αντάλλασσαν μεταξύ τους το Φιλί της Αγάπης.


ΠΗΓΗ

Ευαγγέλιο (Κατά Ιωάννη Κεφ. 20: 19-25)

Το Ευαγγέλιο αυτό, όπου είναι δυνατό -η Μητρόπολη των Αθηνών είναι μία από τις εκκλησίες- διαβάζεται σε πολλές ξένες γλώσσες: