Ετικέτες

29.7.21

Τελικά η Εκκλησία ακούει τους πραγματικούς επιστήμονες ή τους πολιτικούς;

 p.georgios1

Του Αρχιμ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.gr


Σχόλιο: Απλά εξαιρετικό! Πλήρης αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τους λόγους του Αγίου Πορφυρίου και το Πνεύμα τους...

Ηλθε εις γνώση μου η εγκύκλιος την οποία συνέταξε την 14η Ιουλίου 2021 η Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Στήν ἐποχή μας, ὁ Ὅσιος Πορφύριος ἀνεδείχθη ὁ κατ’ ἐξοχήν Ἅγιος τῶν Νοσηλευτικῶν Ἱδρυμάτων καί, γνωρίζοντας ὅσο κανείς ἄλλος τόν πόνο τῶν ἀσθενῶν, ζητοῦσε ἀπό τούς ἀνθρώπους νά προσεύχονται γιά τόν φωτισμό τῶν ἰατρῶν καί ὅταν τούς ἐπισκέπτεται ἡ ἀρρώστια νά ἀπευθύνονται σέ αὐτούς γιά βοήθεια.” Διαβάζοντάς την, ένιωσα πώς “περίλυπός ἐστιν ἡ ψυχή μου ἕως θανάτου”·(Ματθ. 26,38) διότι με θλίβει να βλέπω ότι χρησιμοποιούνται λόγια του πνευματικού μου πατέρα, που έχουν ειπωθεί υπό άλλες συνθήκες και περιστάσεις, για να εξυπηρετήσουν σκοπούς τελείως διαφορετικούς από εκείνους που τα λόγια αυτά εξ αρχής όρισαν.

Ἄσηπτη θεολογία ἤ θεολογία τῆς μολύνσεως;

Κυριάκο δεν είμαστε Παρακατιανοί; 📢Τ' ΑΚΟΥΣ; 💥

"Την ξυπνούσαν με χ@στούκια"! Ξέσπασε με ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ εργαζόμενος σε νοσοκομeiο (29-7-21)

ΒΑΘΙΩΤΗΣ και ΓΑΚΗΣ, για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΙΜΟΥΝ τον ΜΠΟΥΡΛΑ στην ΓΙΟΡΤΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η νίκη κατά του Covid-19 έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Τα Τ-λεμφοκύτταρα "κλειδί" για τον κορωνοϊό

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 29/7/21-31/7/21

   

[τελευταία ενημέρωση: 31/7/21, 17:41]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


31/7:

Υπέρ θείας βοηθείας:

Χρήστου, Ελένης και άλλων υγειονομικών και όχι μόνο οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση ή απειλούνται και δέχονται μεγάλο ψυχολογικό πόλεμο αν δεν κάνουν το τσίμπημα. Ας ευχόμαστε για τους αδερφούς μας, διότι αργά ή γρήγορα πολλοί από εμάς θα είμαστε επίσης στη θέση τους...


Υπέρ αναπαύσεως: 

Καλλιόπης (ήταν καρκινοπαθής στη θέση 119 στην κατάσταση προσευχής). Ο Θεός ας την αναπαύει.

Αντωνίου: πρόκειται για τον βοσκό των Ιμίων (περισσότερα ΕΔΩ)



Ενημέρωση
Επίσης, η Μαρία (θέση 123 πλέον στην κατάσταση ονομάτων) χειρουργήθηκε τελικά με υποτροπή όγκου του μαστού. Περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να δει αν θα χρειαστεί να κάνει επιπλέον θεραπείες. Την κρατάμε στην κατάσταση προσευχής.


29/7: 

Υπέρ υγείας

Παναγιώτη-Μάριου: θα κάνει πάρα πολύ δύσκολο χειρουργείο στην καρδιά στην Αγγλία στις 10 Αυγούστου πρώτα ο Θεός. Είναι αδερφός μέλους της ομάδας ψαλτηρίου που μας ζητά να τον μνημονεύουμε. Η Παναγία ας είναι δίπλα του και ας τον σκεπάζει.

Μαρουλίας: βαπτίστηκε πρόσφατα, μόλις ενός έτους. Πάσχει από λευχαιμία. 


Υπέρ αναπαύσεως

Πέτρου: πρόκειται για τον Ρώσο ηθοποιό και τραγουδιστή Pyotr Nikolayevich Mamonov, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Το νησί" (κλικ εδώ). Για την ερμηνεια του είχε πάρει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας το 2006 και είχε λάβει τα εύσημα και από τον Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο τον Β΄. Ο Πέτρος είχε μεταστραφεί στην ορθοδοξία κατά τη δεκαετία του 90 (βλ. βιογραφικά στοιχεία εδώ). Ο Θεός ας τον αναπαύει.

Η Εκκλησία εκφράζεται συνοδικά - π. Ευάγγελος Παπανικολάου

Κούβελας: Θα κολλήσουμε όλοι Covid, εμβολιασμένοι και μη


ΣΧΟΛΙΟ: Είναι από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έχω ακούσει. Αξίζει να αφιερώσετε μισή ώρα για να την ακούσετε. Βάζοντας την ταχύτητα αναπαραγωγής (από τις ρυθμίσεις του βίντεο) στο 1,5 μπορείτε να ακούσετε το βίντεο σε 24 λεπτά.

Ανοικτή επιστολή προς την κ. Σακελλαροπούλου

 

Προς κ. Σακελλαροπούλου…

διάβασα τον λόγο σας με την ευκαιρία της «εορτής της αποκατάστασης της δημοκρατίας» και ως Έλλην, οφείλω να μην αφήσω αναπάντητη μία τόσο αντιφατική ομιλία. Άλλωστε, σε αυτό συνίσταται η δημοκρατία: στον αντίλογο!

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς, είπατε:

Με εγκεφαλικό πυροσβέστης στην Ε.Μ.Α.Κ. τον μετακίνησαν γιατί δεν είχε κάνει το μπόλι.